Bilal Soykan ve Osman Karaoğlan ve Hasan Akcan, HASAN YAZICI
Çetinler Kereste İnşaat Akyazı
Batakköylü Düğün Salonu

HEDEFDEKİ ÜLKE….

2019-08-14 16:09:28
3573 OKUNMA

Halil AKAN

Öncelikle tüm İslam âleminin kurban bayramını en içten dileklerimle tebrik ediyor ve kesilen kurbanların akan kanları ile başta ülkem olmak üzere, tüm İslam ülkelerinin içerisinde bulunduğu zor durumdan kurtuluşuna vesile olmasını yüce Allahtan niyaz ediyorum.

Geçen akşam Arjantin ekonomisinde %40’a yakın bir devalüasyon yapıldı. Eğer siz bu hainlerin oyununa gelip ekonominin kontrolünü bunlara teslim ederseniz, bir gün gelir ekonominizi alt üst ederler. Uzun zamandır asıl hedef Türkiye. Her türlü yolu deniyorlar ama istedikleri neticeyi bir türlü alamıyorlar. Kanımca şimdiki planları geçen yıl yaptıkları döviz hareketine benzer bir hareket daha yaparak halkı galeyana getirmek yani son bir hamle ile hükümeti itibarsızlaştırmak, devirmek. Aynen orta doğuda yaptıkları gibi. Bunlar değil miydi Irak halkını Saddam Hüseyin’den, Libya’yı Kaddafi den, Suriye’yi Esed den kurtaracağız diye binlerce masum Müslüman’ın kanına, ırzına geçen zalimler. Özgürlük getireceğiz diye halkı kandırıp hükümeti yıktıranlar, girdikleri ülkelerin tüm zenginliklerini, maddi manevi değerlerini çalıp, yakıp yıkan kan emiciler. Şimdi aynı taktiği benim ülkemde yapmak istiyorlar. Rabbim fırsat vermesin.

Sosyal medyadaki özel kalemleri altı aydır sürekli dolar alınması konusunda video üzerine video yayınlıyorlar. Neymiş Merkez bankasının kasası boş, ekonomi çok kötü, dolar 8.00-10 tl olacak bol bol dolar alın. Fakir olalım, ilkel yaşayalım amma hür ve özgür kalalım diyen yok. Her şeye para olarak bakmak bize bir şey kazandırmaz aksine çok şey kaybettirir. Fiyatlar yükselmiş, dolar-euro 10 tl olacakmış umurumuzda olmamalı, bunlara yatırım aracı olarak bakıp almakla aslında kendi ülkemizi onların eline teslim etmiş oluyoruz. Ticaretleri gereği döviz almak zorunda olanlara değil sözüm, benim sözüm TL’yi itibarsızlaştırıp dolar almayı teşvik edenlere…

Daha önceki yazılarımda da sık sık değinmeye çalıştığım, geçen yıla benzer sert bir döviz hareketi yaşanabileceği fikrimi hala koruyorum ve buna hazırlıklı olunması gerektiğini tavsiye ediyorum.  Ne yapabilir; dövizle borçlanmayın, mecbur kalmadıkça kredi kullanmayın. İhtiyaçlarınızı zorunluluk derecesine göre sıralayarak olmasada olur türündeki isteklerinizi listenizden çıkarın. Var olanı harcayın, gelecek parayı gelmeden harcamayın. Ne olursa olsun kendi ülke paranıza sahip çıkın. Sosyal medyadaki takipçi sayısını artırarak kolaydan para kazanmak isteyen ve bu esnada vatandaşını hükümetine cephe almaya çalışanları ne takip edin ne de dinleyin.

Doların bu derece düşmesi de onlarının oyununun bir parçasıydı aslında, aynı zihniyet daha da düşecek havası vererek piyasadan ucuz dolar topladılar. Siyasi iradeyi de bazen anlamakta zorluk çekiyorum. Şöyle ki; yalan yanlış haberlerle sosyal medya aracılığı ile halkı kışkırtan, milleti huzurundan edenlere neden sesiz kalırlar. Neden ceza-i müeyyide uygulanmaz. Kısacası Zor bir süreçten geçeceğimizi düşünüyorum, eğer siyasi irade bu saldırıyı da etkisiz kılabilirse bir daha döviz bu ülkede bir yatırım aracı olamayacaktır. Bunu yapmanın yolu da döviz kurlarında istikrarı sağlamaktan geçer. Hareketsiz döviz itibar kaybedecek oda yatırımların önünü açacaktır.

Dövizin artması demek, devlet yatırımlarının zora girmesi demek, hazinenin dolayısı ile fert başına borçlanmanın artması demek. Döviz kurunun artması demek, yapılan hastane, köprü vb büyük yatırımların garantörü olan hazinenin borç yükünün artması demek. Siyasi irade, her şeyini dövizi itibarsızlaştıracak çözüm aramakta kullanmalı. Eğer döviz stabil olursa, yani döviz kurundaki kısa sürede meydana gelen hızlı artış- azalışın önüne geçebilirse ekonomideki bir çok sıkıntının da ortadan kalacağına inanıyorum.

Son olarak döviz ve altında yükseliş beklediğimi daha önceki yazılarımda da belirtmiştim. Ancak şuna inanıyorum ki, Akdeniz’den gelebilecek bir haber ülkem üzerinde oynanan oyunları, oyunu kuranların başına çevirecektir. Ancak batılı gibi düşünüp onlar gibi yaşamakla Allah’ın yardımı bize gelmez. Bize temsil etme şerefi verilen İslam dinini hakkıyla öğrenip yaşamımızı ona göre yaşarsak, işte Allah cc’nün yardımı bize ozaman yetişecektir. Yok dinimizi unutur Allah cc’nün emir ve yasaklarına aykırı yaşayacak olursak Allah korusun sonradan pişmanlık fayda vermeyecektir. Etrafımızda ibret alınacak çok örnek mevcutken görmemezlikten gelip her şeye para penceresinden bakmak bizi felakete sürükleyecektir hatırlatmak isterim.

Dua ile noktayı koyalım, her kim bu vatan için, millet için, İslam dini için hizmet etmek istiyorsa ona nusreti ile yardım etsin, dara koymasın, çaresiz bırakmasın. Her kim de ihanet içerisinde ise, yabancılarla iş birliği yapıp zarar vermekteyse onlara da fırsat vermesin. Amin.

Not: burada yer alan görüşler bir yatırım tavsiyesi olmayıp şahsi görüş ve düşüncelerimdir.

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:

Diğer Yazıları

Ölüm onu market alışverişinde yakaladı
1 / 15
BELLONA

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Akgün Restoran