Marmara Göz
YÖNYAP YAPI
Ellidört Park

ENGELLİ İSTİHDAMININ ÖNEMİ

2010-10-19 00:00:00
2224 OKUNMA

                Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre dünya nüfusunun yaklaşık % 25’ni engelli insanlar teşkil etmektedir. Ülkemiz nüfusuna baktığımız zaman ülke nüfusunun yaklaşık olarak % 12.23 buda yaklaşık olarak 8.5 milyon insana tekabül etmektedir.

               Genel olarak baktığımız zaman dünya nüfusu dörtte bir engelli insanlardan oluştuğunu görüyoruz. Bu kadar önemli kısmı oluşturan insanların  sorunları acaba o kadar titiz bakılıyor mu ? tabi bunları tartışmak lazım. Biz Türkiye’ye baktığımız zaman gerçekten son zamanlarda engelliler adına çok önemli çalışmaların olduğunu görüyoruz.

                Örnek olarak son zamanlarda istihdam adına önemli çalışmalar yapılıp, şuan bile özellikle istihdam konusunda önemli çalışmalar yapılmaktadır. Ve bu çalışmaları takip ederken gözüme çarpan bir konuyu ve özellikle Milli Eğitim bakanlığının aldığı personeller hakkında biraz yorum yapma ihtiyacı hissediyorum.

                  Milli Eğitim Bakanlığı 2 bin civarında lise mezunu engelli vatandaşlarımızı maalesef hizmetli kadrosunda göreve başlattı. Yani bunun başka bir adı yok muydu neden düz memur olarak değil de hizmetli kadrosunu açtı, tabi buda tartışılır ve gelelim sınav sonuçlarının açıklanmasına evet sınav sonuçları baya uzun bir aradan sonra açıklandı ve tam net değildi bence, geçmiş yıllarda yapılan sınavlara hiç benzemiyordu maalesef.

                  Fazla uzatmadan şuna değinmek istiyorum. Biz Sivil Toplum Kuruluşlarının amacı engelli bireyleri, engelli insanları topluma kazandırıp, onları topluma yararlı birey haline getirmek. Engelli bireylerin eğitim, sağlık, istihdam olanaklarının daha da iyileştirilmesi gerekir.

                 Özellikle engelli istihdamında daha uygun ve engelli bireyleri rencide etmeden uygun kadrolarda görev vermelerini umut ediyorum. Ve her zaman yinelediğim “ Her Sağlam Birey Bir engelli Adayıdır “ düsturuyla,  engelsiz bir dünya temenni ediyorum. Görüşmek üzere…

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:
 Fahiş fiyat artışı ve stokçuluk yapana ceza yağacak
1 / 15
BELLONA

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Yasin Emlak