Bilal Soykan ve Osman Karaoğlan ve Hasan Akcan, HASAN YAZICI
ÇAĞRI OTOMOTİV
Akyazı Aktaş Sürücü Kursu

HATALAR OYUNU

2022-11-09 18:17:27
1091 OKUNMA

Tacettin FURUNCUOĞLU

Sakaryaspor'da mağlubiyet serisi malesef devam ediyor. Lig'de üç haftadır puan alamazken kupaya da veda etmiş durumdayız. Manida Fk ve Alanyaspor maçlarına baktığımızda göze çarpan en bariz hata birinci bölgede yaşadığımız top kayıpları.

İlk olarak Manisa Fk maçını değerlendirecek olursak ilk hatamız sahaya forvetsiz çıkmak oldu. Serkan Özbalta maç öncesi röportajinda 4-6-0 bir oyun tercih ettiklerini Burak Süleyman'ın ileride top tutacağını ön gördüğünü söyledi. Ozan Sol ve Roshi ile hızlı ataklar yaşayabileceklerini düşündü sanırım. Nitekim Hakan Yavuz'un da ileri çıkması ile 2-3 pozisyon yakalama şansımız oldu. Hakan bireysel düşünmese öne geçme fırsatı da bulmuştuk. Buda hocanın planını haklı çıkarabilirdi. Ama her ne olursa olsun santraforsuz bir oyuna karşıyım. Kulübe de kimse olmasa anlarım. Fakat elinde 2 santrafor varken böyle düşünmek yenilgiyi baştan kabul etmek gibi. Burak Süleyman geriye gelip top aldığında ileride kimse kalmıyor. Rakip defansa pres yapacak, defansı yoracak, oyun alanı açacak, tehdit unsuru oluşturacak bir oyuncu olmayınca hücum da bariz zayıf gözüküyorsunuz. Böyle olunca ne dikine oyun, ne de kanat hücumları yapabiliyorsunuz. Zaten kontra atak oyununu oynayamadık bile. Hücuma çıkarken yapılan top kayıpları bizi oldukça zorlandı. Bunlar tekrarlanınca da bireysel hatalar ardı ardına geldi. Çağlayan Menderes'in oyun görüşünü normal şartlarda çok severim. Ama son bir kaç maçta analiz ettiğim kadarıyla motivasyonu çok yerinde değil. Ayağında çok top tutmaya başladı. Çok agresif ve riskli müdahalelerde bulunuyor. Buda her seferinde pahalı ya patlıyor. Ümit Kurt biraz daha talihsiz bir durum yaşadı. Ama futbol da hata kabul edilemez.  Hatalardan biri de Adem Büyük'ü bu kadar hafife almak olsa gerek. Bütün hava toplarına Adem vurdu neredeyse. Ceza sahamızda en çok topla buluşan isim olabilir.

1-0 geriye düştükten sonra Serkan hoca oyuna bir forvet almaya karar verdi. Çünkü eşitlik bozuldu. Artık gol lazım. Başta kazanmak için çıksak hersey daha farklı olabilirdi. Sakaryaspor ofansif oynayan bir takım. Hocada bunun farkında. Hatta "defans yönümüzü geliştirmeye çalışıyoruz kolay gol yiyoruz" derken aynı şeyleri daha iyi hücum yapmak içinde düşünsemiydi?


Alanya maçına gelecek olursak hemen hemen benzer aynı hatalar. Hücuma çıkarken kaptırılan bir top erken yenen bir gol. Sonrasında birinci bölgede gereksiz yapılan paslaşma yenen ikinci gol. Üçüncü goldeki durum zaten içler acısı. Aslında Alanyaspor gibi bir takıma yapılan çok doğru şeyler de vardı. Önde baskı, 2-3 kişi ile press bir ara gerçekten çok iyi bir orta saha mücadelesi sergiledik. Baskıdan top da kazandık ama burada da özellikte son paslarda eksik kaldık.

Hocanın bir formül bulması, oyuncuları toparlaması şart. Yerden değilde belki daha çok havadan oynamalıyız. Hücumda daha çok orta yapmalı, duran top şansı yakalamamız gerekiyordur. İyi yaptığımız şeylerin üzerine yoğunlaşmak lazım. Futbol hatalar oyunu fakat bizim bu hataları en aza indirmemiz şart.

Tacettin Furuncuoğlu

Saygılarımla...


 

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:

Diğer Yazıları

Bakan duyurdu 47 ilaç daha geri ödeme listesine alındı
1 / 15
BELLONA

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Akgün Restoran