İNOĞLU YAPI ÇELİK PREFABRİK YAPILAR
Batakköylü Düğün Salonu

Hadi haksız uygulamalara son verelim...

2021-03-03 14:42:45
3408 OKUNMA

Halil AKAN

Hazır covid'in ekonomiye olumsuz etkilerinden bahsederken,  şu faturalar üzerinden alınan haksız bedellerin alınmasından vaz geçilmesinin tam  zamanı olduğunu düşünüyorum. Hani şu elektrik faturalarındaki, su faturalarındaki kullanım dışı alınan bedellerden bahsediyorum, nerdeyse faturanın yarısını art arda uygulanan vergi ve tüketim dışı alınan bedeller oluşturmakta. Dediğim gibi vatandaş odaklı bir karar almak için bundan daha iyi bir zamanlama olamaz. Vatandaşını mutlu etmek istemez misin...
 
Normalleşme ile alakalı kararlardan, esnaf lokantalarının %50 kapasite ile de olsa açılması kararına çok sevindim. hiç bir kimsenin kötü gün için diyerek, kenara para atmadığı bir zamanda yaşıyoruz. Hatta bırakın kenara para atmayı birde gelecek 3-5 yılı bankalara sattık. Her esnafın kendisi ile birlikte 3-4 aile baktığını düşündüğümüzde, gecikmeli ama doğru bir kara olduğunu aşikardır.
 
Her yazımda sizlere, bu döviz kurları ve faiz baskısının bu ülkede bitmeyeceğini. Bitmesinin;  ülkenin kendi tüketimini kendi üretir hale gelmesi son bulacağını hep söylüyorum. Bu iki sopa ile bizi kontrol altında tutmaya, yükselişimizi durdurmaya çalışıyorlar ve çalışacaklarda. üç şey ile bizim güçlü olmamızı engellemeye çalışıyorlar: faiz, döviz kurları ve terör.
 
Dolar kuru 6.93'lere düşünce yine birileri çıktı yok 6.5 olacak, inşallah diyelim de nasıl. Döviz alınan ekonomik tedbirler neticesinde mi düştü? yoksa bu dövizi yükseltenler net %18 faiz kazancı yanında çok daha fazlasını kur farkından elde etmek için mi yaptılar. ( basit bir örnekle 100 000 Euro 10200 den satıp, 8400 den alan bir kişi 180000'tl para kazanmış oldu bir kaç ayda) Sanırım anlaşılmayan bir şey kalmamıştır.
 
Döviz ve altında yazılıp çizildiği gibi  sert bir düşüş beklemediğimi belirtmek isterim. Bakın kesin olmaz demiyorum, benim kendi kişisel kanaatimi sizinle paylaşıyorum. Bu parasal zenginler herkesin kazanacağı bir sisteme asla razı gelmezler. oyunları gereği herkes kolay para kazanabilir gibi gösterirler herkesi sistemlerinin içine çekerler ve sonrası malüm. Dikkatli olun ve yine diyorum siz siz olun asla dövizle borçlanmayın, zorunlu olmayan ihtiyaçlar için bankalara gidip krediye bulaşmayın.
 
Son olarak, dolar kuru :7.34’lerin üzerinde kaldıkça hedef yine yukarı olacaktır ve her seferinde bir önceki zirvesini geçmiş olan kurlar yine geçmek isteyecektir. Nereye çıkarsa çıksın ben asla doları bir yatarım aracı olarak kabul etmiyorum. size bunun yerine Gümüş ve Altını tavsiye edebilirim. ons düşebilir ancak dolardaki yükselişe bağlı olarak altının Gram fiyatının bugünkü (400 tl) seviyesinin altında yılı tamamlayacağına pek ihtimal vermiyorum.
 
not: burada yer alan görüşlerin hiçbiri yatırım tavsiyesi niteliği taşımamakta olup şahsi görüşlerimi içermektedir.

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:

Diğer Yazıları

Kayan tır yoldan çıktı
1 / 15
Yakıcı Garden

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Turgay Usta (Akgün Restoran)