Aydın Metal
Çetinler Kereste İnşaat Akyazı
Batakköylü Düğün Salonu

Habercilik mi ? Gazeteci mi ?

2016-07-15 11:02:46
2096 OKUNMA

Haber kelime anlamı ile bir olay ve durum üzerine edinilen bilgi, Haberci’de klasik anlamda bilgiyi getiren kimse olarak tabir edilir…  
Gazete belli başlı konularda bilgi vermek için belli aralıklar ile çıkarılan yazılı yayın, Gazeteci’de Haber değeri taşıyan bilgiyi araştırmayı toplamayı bulmayı fotoğraflamayı ve bunu yazılı basında yayın haline getiren kimseyi tarif eder…
Şimdi gel gelelim Akyazı’da 18 adet olduğu söylenen ve kendisini gazeteci yada haberci olarak tabir eden kişilere…
Bu iş bir meslek midir yoksa keyfi olarak yapılan bir hobi midir ? Benim görebildiğim bu işi meslek edinen bir elin parmakları demek isterdim ama saymaya çalışıyorum 1-2…..hadi 3 kişi diyelim peki geri kalan 15 kişi ne iş yapıyor ? 
Artık herkesin evinde dahi olmazsa olmazı bir bilgisayarı var kabul ediliyor peki normal vatandaştan seni ayırt eden elinde ki fazladan bir fotoğraf makinesi midir ? 
Bu fotoğraf makinesi seni izinsiz, belgesiz, bilgisiz,diplomasız, kaynaksız olarak keyfi ve nefsi olarak çeşitli yayın organlarında, sanal medyada yada 100 TL masraf ederek açmış olunan sözde haber sitelerinde birilerini karalamaya, kendince ayar vermeye, yönlendirmeye çalışma konularında bir hak yada öncelik mi tanıyor ?
Kimisi kamu kurumunda, kimisi özel sektörde, kimisi serbest meslek, kimisi fabrika işçisi olarak hayatını kazanan kişiler, ellerinizde olan bir fotoğraf makinesi mi size BASIN etiketini yapıştırıyor ? 
Her hangi bir basın kartınız, bir ajansa üyeliğiniz, bir temsilciliğiniz, bir basın ve medya sektöründe bir firmanız,şirketiniz dahi olmadan kurumların yada bireylerin çıkarlarınız ölçüsünde hayatlarına yön verme yada eleştirme hakkını  o elinizde ki sıradan makineler mi veriyor ?
Yada kendinizi sözde gazeteci olarak görüp belli başlı kurumları, siyasileri, STK ları, Bürokratları (alternatifler çoğaltılabilir) haber, bilgi, belge yada kutlama, tebrik gibi konularda haraca bağlar gibi hareket etme cesaretini yine bu ellerinizde ki uyduruk makineler mi veriyor ?
O kadar ilginç bir ilçede yaşıyoruz ki olmayan sektör kendine rakipler çıkarmış, eline kalemi alan yada sabah erken kalkan birilerine sallar olmuş… 
En ilginç olanı da kendilerinin ciddiye alındığını zannediyorlar ya o da olayın trajı komik kısmı, oysa ki bilmiyorlar ki kendilerini maşa olarak tutanların sadece egolarını tatmin ediyorlar …Gülümseyin 

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:
Markette dehşet anları kamerada
1 / 15
İstanbul Outlet

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Networks