Çetinler Kereste İnşaat Akyazı
Ellidört Park

GÖK GÜRÜLTÜSÜ TOPRAĞI UYANDIRMAZ

2016-12-29 11:16:38
1364 OKUNMA

İsmail KUMBUZOĞLU

Çocuklar asla unutmaz.1962-63 yılları olacak.İlkokul öğrencisiydik.O alfabeyi hiç unutmadım.Ne kadar saçma-sapan şeyler varsa,satırlarında mevcuttu.
 
Karga karga gag dedi,
Çık şu dala bak dedi.
Çıktım baktım o dala,
Bu karga ne budala…
 
Ali uyu,
Uyu uyu
Yat uyu.
***********************Daha bir sürü pamuk şekerleri.
 
Sonra Orta okula yazıldık.Yalan-uydurma ve kişilere özel,sicilli Komünist Emin Oktay’ın tarihini okuduk. Geldik Öğretmen Okuluna.Birinci sınıfa kayıt yaptırmak için,istenen zorunlu malzemelerin içerisinde “mandolin”le tanıştık.İlk duyduğumda “Mandalina” anlamıştım.
 
Mandolinle ilk şarkımız,çok kolay olsun diye “Gelin Ayşe”den başladık..Sonra “Postacı” parçası.Bir süre sonra,”Ilgaz Anadolu” şarkısına terfi ettik.Solfej ve notası ile, bir hafta ter dökmüştüm.
 
Şimdi yaşımız geldi  64’e…16 yıldır emekliyiz.Yaşlandık.Ama dün yediğim yemeği unuttuğum halde,bu saçmalıkları unutamıyorum..Çocukluk ve ilkokul eğitimi bu derece önemli.
                                                                                                                      “Ilgaz 15 Temmuz İstiklal Tüneli”  açıldı... 40 dakikalık yol,5 dakikaya düştü.
 
İster istemez,o eski günleri hatırladım.Mandolin ve “İlgaz Anadolu’nun” şarkısını.O zamanlar Ilgaz Dağı’nın yüceliğinden,yalçın kayalıklarından ve bulutların delinmesinden bahsediliyordu.Bulutların delinmesi ile avunanlar vardı.
 
Ilgaz Anadolu’nun 
Sen yüce bir dağısın 
Baharda yer yüzünde
O cennetin bağısın
 
Yalçın kayalıklar
Göklere yükseliyor
Senin dumanlı başın
Bulutları deliyor
 
Şimdi daha iyi anlıyorum hayatın boş şeylerle uğraşacak kadar uzun olmadığını.Seksen yıldır yaşanan gök gürültüsünün toprağa can katmadığını.Esas olanın, yağmur olduğunu.
 
Sessiz çalışanları,fakat başarıları ile ses getirenleri görüyorum.Sesini değil,sözünü yükseltenleri fark ediyorum.Bulutları değil,dağları delenleri görüyorum.”Dumanlı Başları” değil,eğilmeyen başları görüyorum.Ilgaz Anadolu’nun geçit vermeyen dağı değil;kalbini,yüreğini ve bağrını insanlığın hizmetine açan;gerçekten “YÜCE” bir dağı,Ilgaz’ı görüyorum.
 
Seviyeye geçit vermeyen bir kin ile beslenenler,bu makalemi çöpe atabilirler.Selam ve dua ile,hayırda kalınız.

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:

Diğer Yazıları

En popüler bebek isimleri belli oldu
1 / 15
Yakıcı Garden

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Networks