İNOĞLU YAPI ÇELİK PREFABRİK YAPILAR
Ellidört Park

AKYAZI HABER 17 YAŞINDA

2022-06-27 18:30:07
2453 OKUNMA

Mine YILDIRIM

2006 yılında kurulan, ilçemizin en önemli yayın kuruluşu ve Sakarya genelinde akademik makale de yer alan Akyazı Haber başarılı bir yılı daha geri de bıraktı. Bildiğiniz üzere resmi açıklama ile Akyazı Haber de Genel Yayın Yönetmeni görevini üstlenmekteyim.
 
Akyazı Haber’in ilçemize katmış olduğu katkılarından ve başarılarından çok Akyazı Haber nedir, kimdir bundan bahsetmek istiyorum. Yerel bir yayın kuruluşu olan Akyazı Haber, kimi zaman Ulusal bilgileri de size aktarmaktadır.
 
HABERİN SÜREÇLERİ
 
Öncelikle bir haber oluşumundan, yayınlama aşamasına kadar birçok elden geçmektedir. Akyazı, Sakarya, Cenazeler, Spor, Asayiş, Gündem, Türkiye, Dünya, Serbest Kürsü, Eğitim, Teknoloji, Yaşam, İlanlar, Firma rehberi, Nöbetçi eczaneler gibi kategorilere ayrılmaktadır. Her kategorinin haber oluşum şekli farklıdır ve farklı kollardan bize, bizden size ulaşmaktadır.
 
Her aşama yetkili birime devredilmektedir. Birimlerimiz ise; İmtiyaz sahibi, reklam müdürü, genel yayın yönetmeni, muhabir, iç ve dış editörler, grafik tasarım uzmanı, sosyal medya sorumlusu, gece editörü ve köşe yazarlarından oluşmaktadır.
 
“Muhabir ham haberle ilgili görselleri ve bilgileri toplar, ilgili yerler teyit eder, grafiker manşet tasarımı hazırlar, editör yayınlar, sosyal medya sorumlusu yayınlanan haberleri sosyal medyalardan paylaşır.”  Genel süreç bu şekilde ilerler. En büyük sorunlardan birisi ihbar hattını arayan kişi hemen tehdit bağırma çağırmaya başlaması, ne yazık ki hattın ucunda nöbetçi editör veya konudan bir haber görevli olabiliyor. Bunun yerine selam verse ve derdini anlatsa işler daha kolay yürüyecektir.
 
SİZİ MAHKEMEYE VERECEĞİM
 
Çok sık duyduğum cümlelerden biri de budur. Genelde asayiş haberlerinde bu durum ile karşılaşırken, artık köşe yazılarımda da karşılaşır oldum. Gerçekten böyle bir durum içerisindeyseniz, hukuk dışı bir eylemimiz varsa, hiç bizi aramanıza gerek yok direkt gidip başvuruda bulunabilirsiniz. 
 
Bize ulaşan özellikle ihbar ve şikayet tarzı haberlerde, önce konu araştırılmakta bilginin doğruluğu teyit edilince girilmektedir. Fakat tez canlı kişilerin hemen tehdit ve alakasız istinatlar bulunması son derece üzücü. “Demirden korksak trene binmezdik.” Lütfen bu tür komik şeylerle bize gelmeyin. Adliyenin adresi belli bizi aramanıza gerek yok doğrudan şikayetçi olabilirsiniz. 
 
Hayata biraz empati ile bakabilsek çok şey bambaşka olacak. Hep yazmak, eleştirmek ve ya konuşmak yerine biraz okuyup, dinleyip, anlayabilsek keşke.
 
Sadece bir kelime hatası ve ya harf hatasız yüzünden bir çok kez abuk subuk yorumlara şahit oldum. Unutmayın ki bunları yazan kişi de sizin gibi bir insan. En ironisi, boş beleş eleştirenlerin büyük bir kısmı, eleştirdiği konuyu ya anlamamış olması ya da vakıf olmamasıdır. Her zaman istek, şikayet ve önerilerinize ahlak ve üslup çerçevesinde açığız. (0 530 264 54 00)
 
 
Artık dijital bir çağdayız. Her şeyde olduğu gibi burada da elimizdekinin değerini ve kıymetini bilmiyoruz. En çok teşekkürü gurbetçilerimizden alıyoruz. Dünya’nın neresinde olursanız olun, gece gündüz Akyazı’dan haberdar olmanız için, tüm haberleri parmaklarınızın ucuna ücretsiz şekilde getirmeye devam edeceğiz.
 
Profesyonel yönetici olan Akyazı Haber imtiyaz sahibine, haber değeri taşıyan tüm haberleri bizimle paylaşan gizli kahramanlarımıza, her gün sitemizi ve sosyal medya hesaplarımızı ziyaret eden okuyucularımıza, reklamları ile sitemizi taçlandıran kurum ve firmalarımıza, gece gündüz çalışan Akyazı Haber çalışanlarımıza teşekkür eder, nice birlikte 17 yıllar dilerim.
 
Mine YILDIRIM
Akyazı Haber Genel Yayın Yönetmeni
mineyildirim@akyazihaber.com

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:
Tanker kaza yaptı, evler tahliye edildi
1 / 15
Yıldız Oyun Gezegeni

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Turgay Usta (Akgün Restoran)