Bilal Soykan ve Osman Karaoğlan ve Hasan Akcan, HASAN YAZICI
YÖNYAP YAPI
Akyazı Aktaş Sürücü Kursu

Euro 2016 Macerası: Fransa & Romanya

2016-06-11 15:37:42
1708 OKUNMA

Tacettin FURUNCUOĞLU

Merhaba sevgili okurlarım. Euro 2016 Avrupa Şampiyonası grup maçları sona erene kadar siz Akyazı Haber takipçileri için turnuva notlarımı sizlerle paylaşacağım. Digitürk Lig Tv'nin bir parçası olarak görev aldığım bu turnuvada özellikle Sakarya ve Akyazı'daki hemşerilerim için böyle bir şey yapmaya karar verdim. Böyle büyük şampiyonları hep merak etmişimdir. Bu yıl Fransa'da bu tecrübeyi yaşamak nasip oldu. 8 haziran günü İstanbuldan Paris'e 9 kişilik bir ekiple yola çıktık. Paris'e indiğimiz de bizleri askerler karşıladı. Türkiye medyasına çok yansımasada burda güvenlik önlemleri çok sıkı durumda. Otele yerleştikten sonra Uefa 2016 akreditasyon belgelerimizi almak için ve Türkiye'nin Hırvatistan ile oynayacağı maç'ın stadyumu olan Park to Princess incelemek için yola çıktık. Küçük bir metro macerasından sonra stada ulaştık. Yalnız şunu belirtmeliyim Paris'te muhteşem bir metro ağı var hayran kalırsınız. Ben stada döneyim muhteşem bir hazırlık vardı. Herşey o kadar güzel programlanmışki belirli geçiş noktalarında üst düzey güvenlik önlemleri vardı. Stadı analiz ettikten sonra arkadaşlarımla kısa bir şehir turuna çıktık. Geçen yıl dan biraz tanıyordum Paris caddelerini. Eyfel kulesinin etrafında biraz gezmek hepimize iyi geldi düşünün ki Eyfel Kulesinin yanında hediyeyilik eşya satan Sinop ta yaşamış siyahi bir vatandaşla bile tanıştık. Daha sonra yemek için bir Türk lokantası bulma arayışına koyulduk. Neyseki çok zorlanmadık Adana Urfa derken mercimek çorbasına kadar tam bir Türk lokantası bulduk. Karnımızı bir güzel doyurduk ve ardından dinlemeye otelimize geçtik.

 

9 haziran günü Fransa & Romanya Euro 2016 açılışı maçı hazırlıkları için 10:30 Stade de France'e gitmemiz gerekirken 4 kişilik bir ekiple yanlışlıkla Park To Princess'a gitmiş bulunduk. Ekibin büyük çoğunluğu Stade de France hazırlıklara başlamışken biz 4 kişi Park To Princess diğer ekip arkadaşlarımızla iletişim kurmaya çalışıyorduk. Neyseki yanlış stadda olduğumuzu farketmek uzun sürmedi. Taksi bulmak için biraz yürüyüp caddeye gönüllü olarak çıktım. Taksi tutup arkadaşların beklediği yere döndüğümde tam bir hayal kırıklığı yaşadım. Arkadaşlarım yoktu. Beni orda bırakıp diğer stada gitmişler. Cep telefonumuz da henüz aktif değildi. Hiçbir iletişim kuramıyordum. Kıt kanaat ingilizcem ile Park To Princess dan Stade de France ye girmenin yolunu öğrenene çalıştım. Epey zorlansam da 3 metro aktarması yaparak çeşitli insanlarla diyalog kurarak Stade de France ye ulaştım. Neyseki gittiğimde bütün hazırlıklar bitme noktasına gelmişti. Yayın testlerimizi aldıktan sonra günü orda bitirdik.

 

10 Haziran Fransa & Romanya Euro 2016 açılış maçı öncesi 13:00 gibi stada gittik. Yayın öncesi son testimizi aldık. Türkiye ye ilk bağlantıyı stad dışından yaptık. Stadda muhteşem ekipler yayın yapmak için ihtişamla çalışıyordu. Alman Fransız İngiliz Çinli Romen her ülkeden medya mensubunu görmek mümkün. Organizasyon çok tertip ve düzen içinde. İyi ki burda varım dedim. Şansal Büyüka ve Ersun Yanal ile maç saatine 3 saat kala panaromik stüdyomuzdan Türkiye'ye yayına başladık. Herşey çok güzel başladı ve çok güzel sonlandı. Ersun Yanal'ı  stüdyo pozisyonundan maç anlatım pozisyonuna götürürken yaşadığımız olaylar bile ileride hatırlayacağım çok güzel anılar biriktirmeme vesile oldu. Euro 2016 açılış seronemisine çıplak gözle şahit olmak paha biçilmez bir andı. Ömrüm boyunca unutmayacağım şampiyonanın ilk 3 gününden kısa kestiler bu şekildeydi. Yazılarımı takip etmrur devam edin. Daha heyacanlı Türkiye Milli Takım macerası ile yine sizlerle olacağım...

 

Tacettin Furuncuoğlu

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:

Diğer Yazıları

Ölüm onu market alışverişinde yakaladı
1 / 15
İstanbul Outlet

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Akgün Restoran