10 K Grup
Toprak Turizm

Emek Hırsızlığı

2010-01-20 00:00:00
5264 OKUNMA

Ali YILDIRIM

Merhabalar sevgili Akyazı Haber okurları,bu ilk yazım ile beraber bundan sonra  bana ayrılan bu köşeden yazılarımı sizlere aktaracağım,sizlerinde paylaşımlarıyla sesinizi daha gür çıkarma amacında olacağım inşah,olması muhtemel sürç-i lisanlar için de şimdiden affınıza sığınırım. 

Emek hırsızlığını geçtiğimiz günlerde fark ettiğimiz bir konu üzerine yazmaya karar verdim. Konu bin bir emek harcanarak sizlere ulaştırılmaya çalıştığımız yazı,haber ve fotoğraflarımızın, bazı kendini bilmez kişiler tarafından izinsiz alınarak altlarına imzalarını da ekleyerek kendilerine aitmiş  gibi yayımlanmasından kaynaklanıyor.  Emek hırsızlığı hakkında internette yazılmış anonim birkaç cümleyi paylaştıktan sonra yazımı sürdüreceğim

Emek Hırsızlığı ;

“başkasının yıllarca biriktirdiği şeyleri katarak ürettiklerinin üzerine, hırsızlıkların en adicesiyle konmaktır.”

“hırsızlıklar içinde en ayıp olanıdır. Bilgin, kültürün ve zekan bişeyi elde edemiyorsa kompleksli bir ruh hali ile yaparsın bunu. İnsan olmanın ve etik davranmanın ötesinde kalmaktır ama nasılsa bunu yapan kendini savunulacak birşeyler bulur. uzun uzun yazar da yazar. ben akilliyim, ben de bulurum falan filan..”

Özellikle bu ikinci cümle bizim emeklerimizin hırsızlarına çok uygun kendilerine yaptıkları şeyin etik olmadığını belirttiğimde şöyle bir cevap aldım “ bla bla bla  ööğğğg”  bu cevap insani bir cevap mı ?  Bana hiç öyle gelmedi.  Demek ki karşımızda insan olamayan bilgisayar kullanabilen bir mahlûk var. Kendisine hırsızlık hayatında başarılar dilerim. Bu arada bu hırsızların yazdıklarımın tümünün okumasını beklemiyorum kendilerine yazdığımız insani maile cevaplarında o tuhaf sesten sonra şunları anlatmak istediğini sanıyorum  “egom kabardı sizin gibi ilçesine ve şehrine mal olmuş büyük bir site bizi aradı ( heyecan el titremeleri vs.) , ama o çaldıklarımız bizim, sizin değil. “ çaldığını bildiği şeyleri çalmadığını düşünerek kendini aklayan biri, ilginç bir felsefe…  Acaba büyüdüğünde ya da kendi kendine soru sormayı öğrendiğinde bu varlık kendine şu soruları sorunca “ Bu fotoğrafı ben ne zaman çektim? “ “ Ben bu haberi ne zaman yazdım ?”  ne cevap verecek çok merak ediyorum doğrusu,  buna ömrüm yeter mi? Bilmiyorum…  Ama şu bir gerçek hayat boyunca birilerinin sırtından geçinmeye çalışanlar olacaktır. Allah bizi böyle gülünç duruma düşürmesin. Siz duyarlı hemşehrilerimizin de bu hırsızlığa duyarsız kalmadığınızı ve bundan sonra da kalmayacağınızdan şüphem yok,bu vesile ile sizlere her daim teşekkür ederim.Gelecek  yazım 'Çete, Çiti' şeyleri hakkında olacak inşah.  Sağlıcakla kalınız. 

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:
En popüler bebek isimleri belli oldu
1 / 15
Yakıcı Garden

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Networks