Bilal Soykan ve Osman Karaoğlan ve Hasan Akcan, HASAN YAZICI
Çetinler Kereste İnşaat Akyazı
Batakköylü Düğün Salonu

EFSANE SAKARYA

2014-12-12 00:00:00
2686 OKUNMA

Tacettin FURUNCUOĞLU

Merhabalar Sevgili Okurlar;

Ben Tacettin Furuncuoğlu.  1990 Akyazı doğumluyum. İlköğretim ve Lise öğrenimimi Akyazı ‘ da tamamladım. 2007 yılında Kastamonu Üniversitesi  Meslek Yüksek Okulu Radyo ve  Televizyon Tekniği bölümünü kazandım.  Eğitim hayatım boyunca çeşitli konularda Kısa Film, Belgesel  ve Radyo programı çalışmalarım oldu.  Televizyonculuk hayatıma 2008 yılında Kanal 24 te stajyer olarak ilk adımı attım. Profesyonel kariyerimin başlangıcı 2009 yılında Türkmax kanalı ile olmuştur. 2011 yılında ise aynı çatı altında olan LigTV ye geçiş yaptım.  Şuan LigTV ve Türkmaxgurme kanarında aktif olarak de Ses Teknisyenliği yapmaktayım.  Çeşitli kısa film projelerinde yer almaktayım.

Bir Akyazılı olarak spor ile ilgili yorum ve görüşlerimi sizlerle paylaşmaya çalışacağım. Sizlerde görüşlerinizi taci54@gmail.com adresinden bana ulaştırabilirsiniz.

EFSANE SAKARYA
Hepimiz Sakaryalıyız. Bizde bu şehrin anlamı çok büyük.  Kurtuluş Savaşında bile Sakarya Meydan Muharebesi  ile Türkiye adına bir dönüm noktası yaşamıştır bu şehir. Ezelden beridir mücadeleye savaşmaya her zaman hazır olarak yetiştik.

Sakaryaspor denilince ise Direniş  geliyor aklıllara.  En son 2006-2007 sezonunda Süper Lig de mücadele veren Sakaryaspor o günden itibaren kan kaybetmeye başladı.  Bank Asya 1. Lig 2. Lig derken 3. Lig e kadar geriledik. Gerek siyasi politikalar denilsin gerek sponsor bulamadık densin her ne sebeple olursa olsun bir ivme kaybettik. Maddi sıkıntılar baş gösterdi. Transfer yasağı ve çeşitli hukuki davalar derken her gün eridi gitti.

HENÜZ ÖLMEDİK!
” Vefa Bir Boza Değildir” sloganı ile Türk futboluna kazandırdığımız şimdinin popüler futbolcularına göndermeler yapsak da kimselerden destek göremedik. İflasın eşiğine geldik. Yönetim kurulunda aday çıkmayınca görev  Sakaryaspor  taraftarına düştü ve bir taraftar Sakaryaspor’un değerini yitirmesine izin vermedi.  Metin Doğrucan başkan oldu. Ne kadar maddi, manevi sıkıntılar çeksek de yılmadık. Taraftar olarak Tatanga olarak yüreğimizi ortaya koyduk, bu durumları büyük bir mücadele ile göğüsledik.  “Henüz Ölmedik “ dedik sesimizi tüm ülkeye ilettik. Amatör kümeye düşme ihtimalini de yaşasak biz Hacettepe maçıyla yeniden  birlik olduk. Sosyal medyada gündem yarattık.  Ünlü isimlerden destek aldık.   Hacettepe o kadar şerefli bir kulüp ki bir efsanenin yok olmasına onlarda razı olmadı. 10 binlerce insanla bir umut o stad da takımın yanında olduk. Hacettepe ile beraber kalarak Amatör kümeye düşmekten son anda kurtulduk.  Daha sonra Aile ve Sosyal Politikalar bakanı Ayşenur İslam ile görüştük.  Onun fikirleri, belediyelerin destekleri  ve Selahattin Aydın başkanlığında yeni yönetimle zorlukları tek tek aşmaya başladık.

ANADOLU GÜNEŞİ YENİDEN DOĞUYOR
Sonra güneş yeniden doğdu.  Anadolu Güneşi! Bir zamanlar Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray a kök söktüren Sakaryaspor . Mücadelesi ile futboluyla göz dolduran yetiştirdiği futbolcularla onur duyan Sakaryaspor.  Tribünler yine tıklım tıklım, Tatangalar yine deplasman yollarında. Arma uğruna, sevda uğruna, tüm şehir takımın yanında.  İlk önce kulübün transfer yasağı kaldırıldı. Maddi olarak gelen destekler ile Teknik Direktörlüğe Ercüment Coşkundere getirildi. Yeni transferlerle ve alt yapıdan alınan destekle bambaşka bir takım kuruldu.
Şehir, maç günlerinde ki havasına yeniden kavuştu. Öyle hasret kalmışız ki öyle burnumuzda tütmüş ki her maç heyecanla gidiyoruz Çark Caddesine.  Atkısını alan meşalesini yakan Çark Caddesinde.  Pasolig uygulaması ile Süper Ligde boş tribünlere futbol oynayan takımlara inat Sakaryaspor’un her maçında 20 bin 23 bin taraftar tribünde. 13.216 kişilik stada 20 bin kişi nasıl sığıyor anlam vermek mümkün olmasa da sevda deyip geçiyoruz. Bu sevdayı görüp geçen haftalarda ekranlara taşıyanlarda var. Gerek TRT ‘nin haber bültenlerinde gerek yayıncı kuruluşun maç sonu yayınlanan Maraton programında gerek gazete yorumcularının köşelerinde.  Herkes imrendi bu Sakaryaspor  sevdasına.

ZİRVE SAKARYA'NIN
Takım bu sevdayı karşılıksız bırakmıyor. 15 hafta sonunda 8 galibiyet 5 beraberlik ve 2 malubiyet 29 puan ile ligin zirvesinde.  22 gol atıp kalesinde 16 gol gören Sakaryaspor  9 haftalık yenilememe serisine de imza atmış durumda.  Son 2 hafta da Van BBSK ve Etimesgut Belediyespor  maçlarında  5 puan kaybetse de en yakın rakibi Beylerbeyi’nin 3 puan önünde lider durumda.  Takımın gol yükünü ise 8 golle Gökhan Yazıcı 7 golle Abdulkadir Akyıldız ve 6 golle Levent Demiray çekiyor.  Teknik Direktör Ercüment Coşkundere ile bir ivme kazanan takımın antrenmanları da çok keyifli. Ligin 16. Haftasında Beylerbeyi deplasmanında çıkacak takım çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. 14 Aralık Pazar günü 13:30 da Beylerbeyi-Sakaryaspor ile Beylerbeyi stadında karşılaşacak.  Takımda Ünal Avcı kırmızı kart cezalısı olduğu için karşılaşmada görev alamayacak. Levent Demiray, Mert Sarı ve Burak Göksel sarı kart sınırında. 2500 kadar Sakaryaspor  taraftarının da deplasman tribünündeki yerini alacağı tahmin ediliyor.

Tacettin Furuncuoğlu
10.12.2014

 

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:

Diğer Yazıları

Fırsatçılara 848 milyon lira ceza kesildi
1 / 15
İstanbul Outlet

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Akgün Restoran