Bilal Soykan ve Osman Karaoğlan ve Hasan Akcan, HASAN YAZICI
Çetinler Kereste İnşaat Akyazı
Akyazı Aktaş Sürücü Kursu

Dünya da yaşanılanlar ve ekonomimize etkileri

2019-09-02 10:05:06
1577 OKUNMA

Halil AKAN

Bir grup ailenin sahip olduğu parasal ekonomik güç aracılığı ile dünyayı yönetme hırsı ve onların bu bencil hareketleri sonrası yok olup giden masum milletler.
 
Bu bir elin parmak sayısını geçmeyecek kadar az fakat bir o kadar da finansal açıdan çok güçlü olan aileler gözlerine kestirdikleri ülkelere çok masumane ve iyiliksever bir eda ile girerler. Parasal musluklar sonuna kadar açıktır. İşgal etmek ve yönetimi ele geçirmek istedikleri ülkeleri, genelde az gelişmiş, fakir veya da gelişmekte olan ülkelerden seçerler.
 
Öncelikle gözlerine kestirdikleri ülkeye, her türlü parasal yardımı yaparlar, ülkedeki yerli üretim kuruluşlarını, ülkenin lokomotifi konumundaki şirketleri satın alırlar. Başlangıçtaki o masum yüzün ardındaki gerçek kimlikleri ise 15-20 yıl sonra ortaya çıkar. Çünkü artık söz konusu ülke hem gırtlağa kadar borçlandırılmış hem de tüm üretim imkânlarını kaybetmiştir. Artık kontrol bu zalimlerin eline geçmiştir.
 
Siz bugünlerde sosyal medya aracılığı ile ABD başkanın ÇİN vb diğer ülkelere yapmış olduğu gergin açıklamaları, meydan okumaları o an rasgele gelişen olaylar olarak mı yorumluyorsunuz? Sakın aldanmayın. Başta da dedim ya dünyayı sahip olduğu ekonomik güçle yönetmek isteyenlerin yazdığı senaryoda herkes rolünü yapıyor. Figüran olarak masum Müslüman halklar seçilmiş. Her şey önceden planlanmış ve tabiri caizse tıkırında yürüyor.
 
Bakın dünya da bir dolarizasyon hareketi başlatılmış durumda ve bu hareket öyle ya da böyle ABD’nin sonunu hazırlayacaktır. Şuan yapmak istedikleri şey ise; birçok ülkece artık gözden düşen dolara kaybetmekte olduğu itibarı, değeri yeniden kazandırmaktır. Üzücü olan ise benim ülkemde, kelli felli, ekonomi uzmanı olduğunu söyleyen bilim adamlarımızın da ekonomik kurtuluşu doların aşırı yükselişinde görmeleridir. Dolar 8-10 tl olursa, tıkanan inşaat ve diğer tüm sektörlerdeki sorunlar çözüme kavuşacakmış. Peki, dış borç ne olacak? Hangi para ile üretim yapıp mal satabileceksin? Hangi ham maddeyi üretebiliyorsun? Hangi para ile enerji açığını finanse edeceksin?
 
Bir kaçı istisna çoğu yüksek maaş ve dünya nimetleri karşılığında satılmış kalemlerdir bu Amerikancı zihniyetler. Bu tarz insanlar için vatan her yerdir. Oysa dolar yükselirse, borcumuz daha da artacak, onların beklentisinin aksine üretim duracak, işsizlik artacak. Çünkü siz bu zalimlerin masum görüntülerine kanarak ekonominin tamamına yakınını bu hainlere teslim ettiniz. Şimdi isterse üretirler, istemezse üretmezler. Fabrikamı kapatıyorum dese kim kapatamazsın diyebilir ki?
 
Daha öncede yazdım yine yazıyorum, bunlar geçen yıla benzer bir dolar hareketi yapacaklar. Doları yükseltecek ve o esnada kurtarıcı olarak yeni bir siyasi oluşumu bizlerin önüne sürecekler. Hesapsız, plansız harcamalardan dolayı ekonomisi bozulan halkta bu oyunu göremeyecek. Sistemi ele geçirdikleri ilk an öyle işler yapacaklar ki bundan sonra kim gelirse gelsin milletine hizmet edemeyecek. Savunma sanayii vb hepsi yok edilecek. Kimine göre bilim kurgu gelebilir bu yazdıklarım ama inşallah ben yanılmış olurum.
 
Bir umuttu bakanlıklardaki değişim ve yeni sistem artık bahane, engel kalmamıştı ve ekonomide ciddi bir ivme kazanacağımızı düşünmüştüm. Lakin hiçbiri hayalden öteye geçemedi. Her gelen haktan değil de bu zalimlerden korktukları için bir şey yapamadılar, en azından ben böyle düşünüyorum. Halkın %80-90’nı sağlık sorunu yaşıyor. Hastane sayısı arttı ama hala randevular haftalar hatta aylar sonrasına verilebiliyor. Sorun belli çözüm belli ama çözümü hayata geçirecek cesur yürekler yok.
 
Ne Milli Eğim, ne Adalet, ne Üretim ne Sağlık hiçbirinde bir aşama kaydedilemedi. Bugün hemen hemen her eve giren ekmeğin hammaddesi un’un kalitesi tartışılıyor. Daha ne söylenebilir ki? Dikkatli olmanızı dövizle borçlanmamaya özen göstermenizi her vatan perver görünmeye çalışana sözüne değil icraatlarına bakarak değerlendirme yapmanızı, ülkemiz üzerine oynanan oyunlara sadece parasal açıdan bakmamanızı önemle rica ediyorum. Bireysel düşünerek hareket edersek onlar kazanır biz kaybederiz bugün ekonomik sorunlarımız olsa da bir vatanımız var böyle dinden, maneviyattan uzak yaşamaya devam edersek paramız olmadığı gibi içerisinde özgürce yaşayabileceğimiz bir vatanımızda kalmayabilir.
 
Son olarak dolarda muhtemel yükselişe bağlı olarak Gram altında da yükselişler yaşanabilir. Altının gram fiyatı 287 nin üzerinde tutunabilirse önümüzdeki haftalarda 296-305-315-320 tl lere yükselme olasılığı var. Eğer 282’nin altına sarkarsa bu kez de 276-269,50-264 hedef olur. Dolar kuru ise, 5.84 ler aşağı kırılmaz ise ilk hedef 5.96 sonra sırası ile 6.16-6.25-6.40-6.80-7.20 şeklide yükselişler görebiliriz. Burada yazılı olanlar yatırım tavsiyesi niteliğinde olmayıp şahsi görüşlerimi içermektedir. Allah cc’üne iman edip dinini hakkıyla yaşamadığımız müddetçe bu sıkıntılardan asla kurtulamayız. Cihana hükmeden bir imparatorluktan geldiğimiz noktaya bir bakın….

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:

Diğer Yazıları

Ölüm onu market alışverişinde yakaladı
1 / 15
İstanbul Outlet

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Akgün Restoran