İNOĞLU YAPI ÇELİK PREFABRİK YAPILAR
Batakköylü Düğün Salonu

DÖVİZİN YÜKSELİŞİ NASIL ENGELENEBİLİR

2020-11-02 16:46:22
3499 OKUNMA

Halil AKAN

Yazıma İzmir’ de meydana gelen depremde ölenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına sabırlar ve yaralı olarak kurtulan kardeşlerimize de acil şifalar dileyerek başlamak istiyorum.  Hayat böyle bir şey işte bir varmış bir yokmuş misali.
 
Dünya bizim için yaratıldı ve her şey bizim kontörlümüzde gerçekleşmektedir diye düşünen Deizmcilerin artık hiç biri düşmanlığını gizlememekte, aksine dünya kamuoyu önünde bunu haykırmaktadırlar. Ülkem zor bir süreçten geçmesine rağmen, milletimin bunun farkında olduğunu düşünmüyorum. Suriye deki kargaşaya girmemeye direnen ülkem şuan her yerde. Gaye, birden fazla dertle meşgul edip Türkiye’yi güçsüz bırakmak. Mesela, epey azalmasına rağmen içerde pkk dışarda Libya ve Suriye  askeri alanda, ekonomik anlamda ise, faiz ve döviz kurlarındaki artış ile yormak istemekteler.
 
Aslında dövizi düşürmek, ülkede tüm  sıkıntıların bir anda son bulması ve her şeyin geçici bir süre ile güllük gülistanlık olması çok da zor değil. Nasıl mı? Hani gezi olaylarında bir liste verilmişti hatırladınız mı? İşte aynı liste şimdi ulusal bazda dayatılıyor ya kabul edersiniz ya da iki burnunuzdan getiririz diyorlar.
 
Bunlar ne mi? : Akdeniz de enerji aramaktan vaz geçmek, Suriye ve Libya’dan çekilmek, sadece bu ikisini bile kabul ettiğimiz an her şey unutulur, ekonomi rahatlar. peki ya sonra…bu imkansız tabi amma…
 
Devletin yapması gerekenler ortada derhal kendi ihtiyacımızı karşılayacak ölçekte ve her alanda tarımsal yerli üretim başlatılmalı, millet olarak ise lüks tüketimden vaz geçmeliyiz. Gelir belli ancak harcama belirsiz, bunu sürekli vergi artışları ile önleme yolu da doğru değil. Bilinçli olmak zorundayız.
 
Ben siyasi iktidardan kuzey Marmara yolunun tamamlanması ve güneydoğuda yapılması düşünülen yoldan sonra artık üretime ciddi ağırlık vereceğini umuyorum. Hem de tüm ithal edilen ürünlerin tamamına yakınını ciddi teşvikler verilerek  tamamen yerli kayanlarla tamamen doğal üretime geçmek. Sağlıklı bir toplum olabilmemiz, salgın hastalık ve gıda teröründen halkımızı koruya bilememiz için bu şart. Çünkü, kovid-19 gibi olayların daha çok yaşanacağını unutmamalıyız.
 
Dövizdeki yükselişin bir miktar daha devam edeceğini, sonrasında merkez bankasının ya SWAP ve/veya  faizlerde ciddi artış yapması ile yükselişini düşüşe bırakacağını düşünüyorum. Yakın tarihte Avrupa birliğinde ayrılmaların devam edeceğini, ABD de seçim sonrası doların zayıflayacağını, Fransa’nın peygamberimize yönelik saldırısının yanına kar kalmayacağını, İngiltere ile birlikte her yıl haraca bağladıkları Afrikalıların onların sonunu hazırlayacağını ve ülkemin çok daha iyi yerlerde olacağını düşünüyorum.
 
Bütün bu gelişmelere bağlı olarak paranın değil altının daha çok değer yapacağına inanıyorum.
 
Milletçe, devletimize sahip çıkmalıyız, fikirsel ayrılıklarımız olsa da birlik ve beraberliğimizden asla taviz vermemeliyiz. Dinimizi öğrenmek ve hakkıyla yaşamak için ciddi çaba sarf etmeliyiz ki Allah cc bizimle olsun. Çünkü saflar netleşti, bir tarafta kan emici vampir ve zalimler diğer tarafta mazlumlar…
 
Allah vatanım, milletim, dinim için iyi niyetle hizmet etmek isteyenin yar ve yardımcısı olsun.
 
Kalın sağlıcakla….

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:

Diğer Yazıları

Serdivan'da iki genci vurmuştu, yakalandı
1 / 15
İstanbul Outlet

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Yakıcı Garden