Aydın Metal
Çetinler Kereste İnşaat Akyazı
Akyazı Aktaş Sürücü Kursu

DÖVİZDEKİ ARTIŞIN NEDENİ GÖREVDEN ALMA MI

2021-03-29 14:41:58
2745 OKUNMA

Halil AKAN

Sevgili dostlar, geçen hafta piyasalarda çok sert hareketlerin yaşandığına hep birlikte tanık olduk. Bugün sizlere kendi bakış açımla,  bu hareketlerin arkasındaki  asıl nedenleri aktarmaya çalışacağım. Lafı fazla uzatmadan direk mevzuya geçmek istiyorum. Fakat şunu belirtmeden de geçemeyeceğim. Öncelikle sizlerden ricam, yazımı siyasi değil milli bir bakış açısı ile okumanız, çünkü siyasi gözle bakarak okuduğunuzda, asıl anlatılmak istenilenin dışında anlamlar çıkartılarak asıl amacının dışına çıkacağını düşünüyorum. benim hiçbir siyasi parti ile işim olmaz. benim derdim: din-vatan-millettir. kim bu değerlere sahip çıkar ve hizmet ederse baş tacıdır.
 
Birde burada yer alan görüşler tamamen kendi şahsi düşüncelerim olup, %100 böyledir diye iddia etmiyorum ve kesinlikle bir yatırım tavsiyesi değildir. herkesin kendince bir bakış açısı ve buna göre doğrusu vardır ve herkesin görüşüne de saygı duymak gerekir.
 
Bana göre, Deizm ‘in savunucuları olan para baronları, istedikleri gibi dünyaya yön vermek, istedikleri ülkede, istedikleri zaman ve şekilde, siyasi iktidarlara kararlar aldırtmak için projeler hazırladılar.  Bu çarkın işlemesi için gereken her türlü yatırımı da yıllar öncesinden planlayarak hayata da geçirdiler. Bugünkü konumuzun bir ayağı da burada bahsini ettiğim yatırımlardan biri  olan borsa. İlk bakışta borsa: küçük sermayeleri toplayarak şirketlere kaynak temin etmek amacıyla ortaya atılmış bir fikir gibi gösterilse de, asıl hedeflenenin kendi istedikleri doğrultuda kararlar almamakta direnen ülkelere baskı yapmak için ortaya atılmış bir proje olduğu aşikardır. peki ama nasıl olur ki diyeceksiniz.
 
Bugün ülkemizdeki fonların çoğunluğu yabancı sermayenin elinde. Bu güçlü sermaye ile ülkemizdeki (hatta tüm ülkelerdeki) finansal hareketleri istedikleri gibi yönetip kontrol edebilmekteler. bunu kendilerinin kurulumunu bizzat desteklediği sosyal medya ve satın aldıkları bankalar aracılığı ile yaptıklarını düşünüyorum. borsanın her ülkede aktif olmasını istemelerinin temel nedeni de bu. önce borsaya girip ciddi miktarda alım yaparak hisse değerlerini yükseltiyorlar.  sonra ülkelerde yaşanan siyasi, toplumsal vs olayları kriz gibi gösterip ellerindeki hisseleri açığa satarak düşüşü başlatıyorlar. bununla da kalmayıp ikinci sopayı devreye sokuyorlar o da döviz kurları. borsadaki satıştan elde ettikleri paralar ile dövize yönelip kuru yükseltiyorlar, medya aracılığı ile bir baskı daha yaparak faizi artırıp ekonomiyi çökertmek ve ucuzlamış hisseleri yeniden  alarak çifte kazanç elde etmiş oluyorlar. Umarım anlatabilmişimdir.
 
Öyle medyada yazılıp çizildiği gibi hiçbir zaman bir kurum başkanının ve /veya bakanın görevden alınması ile kurların artışının hiçbir alakasının olmayacağını onlar da çok iyi biliyor.  Ancak medya koluyla bunun algısını istedikleri gibi  topluma empoze etmeyi başarıyorlar. Bana göre bugünkü kovid-19 da, bundan önceki, domuz gribi, deli dana hastalığı, kuş gribi gibi vakaların hepsi onların kurgusuyla ortaya atılmış ve insanların üzerine korku pompalayarak istedikleri şekilde harcama ve yaşam tarzı oluşturmak için yaptıkları projelerden başka bir şey değildir.
 
TV kanallarında hep ölüm, hep korku empoze ediliyor. bizi yediklerimizle zehirlediler olmadı, hastalandıktan sonra iyileşme ümidi olarak sattıkları ilaç vb şeylerle kasalarını doldurdular. işte her şeyde onlar için ilk hedef yüksek kazanç elde etmek.
 
İşte sevgili dostlar, döviz arttığında ne oldu da şimdi kurlar arttı demeyin, tek sebebinin daha çok ve daha kolay para kazanmak olduğunu aklınızdan çıkartmayın yeter. Bunların dışında ülkeme has birkaç neden daha var. Mesela, Türkiye Cumhuriyeti hükümeti-devleti, ne zaman kendine öz, bağımsız ve milli açıdan politika ve kararlar almak istese, bu çark hemen devreye girer ve önce kurlarda yükseliş olarak karşımıza çıkar. Yakın zamanda alınan İstanbul sözleşmesi iptal kararında olduğu gibi. Yanılmıyorsam bu karar, merkez bankası başkanının görevden alınmasından önce açıklanmıştı ve sen misin benim ideolojimin dışında kararlar alan dediler ve düğmeye bastılar. tabi bunun için kabul edilebilir, mantığa yatacak bir gerekçe lazımdı o da başkanın görevden alınması oldu. bana göre geride bıraktığımız haftada yaşananların izahı bu kadar basit.
 
Görevden alınan, yıllardır aynı görevde başar ile görev yapmış bir bürokrat olsa, buna tepki gösterilmesini anlarım. ancak mevzusu geçen olayın başkanın koltuğa oturma süresi ortadayken ve faizler de düşmemişken, kurlar neden çıkar. artık şu sözü söylemek gerek: "güneş balçıkla sıvanmaz". ne yaparsa yapsınlar yapanların kim ve ne için yaptıkları çok açık.
 
bizler ne yapıyoruz, onların istediği gibi sosyal medyanın gazına gelip bir birimize düşüyoruz. siz son zamanlarda milli bir meselede bile olsa ortak karar ve ortak hareket edildiğine tanık oldunuz mu? bizi yedik ve içtiklerimizle ötekileştirdiler. Türk toplumunu iyi analiz edip bu asil milletin bence genleriyle oynadılar ve oynamaya da devam ediyorlar Allah fırsat vermesin.
 
Çözüm ne peki diyenlere;  Allah'ın dinine sımsıkı sarılmak. onu hakkıyla öğrenip inanıp gerçek mümin gibi yaşamak. işte o zaman Allah'ın yardımı bize gelecektir. Allah cc öyle demiyor mu: inanlar mutlak galip gelecektir. Ancak nasıl inanmak, ben Allah'a inandım deyip dos doğru olarak yaşamak. Hem Müslümanım deyip hem de her türlü entrika ve yalan, hırsızlık, gasp, kap kaç, dolandırıcılık varsa bu galip değil hezimet getirir.
 
Allah cc ; bize, bahşettiği dini hakkıyla öğrenip yaşamayı nasip etsin. Milletçe özümüze dönmeliyiz, bir birimize zarar vererek bir yere varamayız. Akıl oyunları ile kendileri ellerini sıcak sudan soğuk suya sokmadan Müslümanı bir birine kırdırarak istediklerini elde etmediler mi? bakın komşu Müslüman ülkelere, ölene bakın, öldürene bakın ve ders alın.
 
Demek oluyor ki, döviz çıkacak ta ki , her dediklerini yapana kadar. Döviz ne zamana kadar yükselebilir? borsa daha da düşüp ucuzlayana, İstanbul sözleşmesinin iptalinden vaz geçilene kadar, veee faizleri düşürmeyi gündemden kaldırana dek. hep diyorum nereye çıkarsa çıksın dövizi bir yatırım aracı olarak görmeyin, tasarruflarınızı altınla değerlendirin, böylece bir ülkeye bağlı kalmamış olursunuz. bence döviz bir miktarda yükselebilir amma o Sosyal medyada yazıldığı gibi dolar 12-15'e çıkacağı söylemlerine de fazla da inanmayın derim. dolar kuru 8.25-8.65 ‘ere; euro ise, 9.65-9.87-10.200’lere tekrar çıksa da yapılacak bir açıklama ile yine geri gelme olasılığını da aklınızdan çıkarmayın.
 
sağlıcakla kalın, Allah cc ‘üne emanet olun.
 

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:

Diğer Yazıları

Sağlık Bakanı kararlı hastanelerdeki randevu sorununu çözecek
1 / 15
Murat Optik

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Networks