Bilal Soykan ve Osman Karaoğlan ve Hasan Akcan, HASAN YAZICI
ÇAĞRI OTOMOTİV
Toprak Turizm

Döviz de fırsat anları

2010-04-07 00:00:00
3407 OKUNMA

Halil AKAN

Döviz de fırsat anları.
Evet, daha önceki yazılarımda dövizi almak yerine her yükselişi satmanın daha karlı bir işlem olacağını belirtmiştim ki bugüne bakıldığında doru bir strateji olduğunu görmekteyiz. Bugün gelinen nokta ise Avrupa paskalya nedeniyle kapalı olduğu için fazla bir hareketlilik yaşanmadı bu seviyelere dikkat etmekte fayda var. Gelelim önerimize…

Euro/dolar paritesi düşme ihtimali yüksek görünse de düşmesi için henüz erken bu yüzden dolar verip euro almak uygun. Aşağıda belirteceğim seviyelerden alım satım yapabilirsiniz. Kurlarda ise bu seviyelerden gerek dolar gerek euro almanın karlı bir alış veriş olacağını tahmin etmekteyim. Beklentilerime gelince;

Euro/dolar paritesinde: 1.3280-1.3380 aralığından dolar verip euor alınabilir. 1.3520-1.3760 aralığında da euro verilerek dolarlar yerine konabilir. Orta ve uzun vade de doların euro karşılığında değer kazanacağını düşünüyorum.
Kurlarda ise: doları: 1.48-1.50 lerden dolar alınabilir, 1.56-1.60 aralığından satılabilir.
Euro ise: 2000-2020 lerden alınabilir, 2080-2180 aralığında satılabilir.

Kurlarda alımı tavsiye etmemin sebebi mevcut muhalifler ülke menfaatlerine aykırı açıklamalar ve politikalar izleyeceklerinden anaya paketi ile ilgili gerilimler kurları yukarı itecektir ama bu çıkış kalıcı olmayacaktır.

Altına bakacak olursak: altını bahtı açık ama onda da bir patlama yaşatacaklar hem de ansızın bir zamanda sert düşüler yapacaklar buna dikkat etmek lazım. Altını dolar bazında 34000$ ile 35200$ Aralığında dolarlarınız vererek alabilir, 36000$ ile 37050$ aralığında dolar karşılığında satabilirsiniz. Tl karşılığında 55200 ila 56400 aralığından satabilirsiniz bunların çokta üzerine çıkacağını tahmin etmiyorum. Şu aralar altın satılabilir.

Not: kurlar alım için uygun alın ve kara geçtiğinizde satın tamahkâr olmak lazım, daha fazlasını beklerseniz eldekinden de olursunuz. Altın için dikkat diyorum alım için düşmesini bekleyin bu seviyelerden almak uygun gözükmüyor.

Soru ve görüşleriniz için: akan_751@hotmail.com a mail atabiirsiniz.
U Y A R I                  
  BURADA YER ALAN YATIRIM BILGI, YORUM VE TAVSIYELERI YATIRIM DANISMANLIGI KAPSAMINDA DEGILDIR. YATIRIM DANISMANLIGI HIZMETI SERMAYE PIYASASI KURULU TARAFINDAN YAYIMLANAN SERI:V, NO:52 SAYILI `YATIRIM DANISMANLIGI FAALIYETINE VE BU FAALIYETTE BULUNACAK KURUMLARA ILISKIN ESASLAR HAKKINDA TEBLIG`
CERCEVESINDE ARACI KURUMLAR, PORTFOY YONETIM SIRKETLERI, MEVDUAT KABUL ETMEYEN BANKALAR ILE MUSTERI ARASINDA IMZALANACAK YATIRIM DANISMANLIGI SOZLESMESI CERCEVESINDE SUNULMAKTADIR. BURADA ULASILAN SONUCLAR TERCIH EDILEN HESAPLAMA YONTEMI VE/VEYA YORUM VE TAVSIYEDE BULUNANLARIN KISISEL GORUSLERINE DAYANMAKTA OLUP, MALI DURUMUNUZ ILE RISK VE GETIRI TERCIHLERINIZE UYGUN OLMAYABILECEGINDEN SADECE BURADA YER ALAN BILGILERE DAYANILARAK YATIRIM KARARI VERILMESI SAGLIKLI SONUCLAR DOGURMAYABILIR.

 

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:

Diğer Yazıları

Bakan duyurdu 47 ilaç daha geri ödeme listesine alındı
1 / 15
BELLONA

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Akgün Restoran