Bilal Soykan ve Osman Karaoğlan ve Hasan Akcan, HASAN YAZICI
ÇAĞRI OTOMOTİV
Akyazı Aktaş Sürücü Kursu

Doları durdurmanın yolları

2019-06-02 12:33:25
1570 OKUNMA

Halil AKAN

Âlemlerin sahibi olan Allah’a sonsuz hamd ve şükür, kâinatın efendisi Hz. Muhammed Mustafa (sallallahu aleyhi vesellem) efendimize de salat vesselam olsun. Hatırlayacağınız üzere bir önceki yazımda sizlere dolardaki rahatsız edici çıkışın nasıl engellenebileceğine dair düşüncemi dört madde ile sıralamış ve bir sonraki yazılarımda tek tek ele alacağımıbelirtmiştim. Bu yazımda ilk maddemiz olan “Dindar nesil, dindar toplum” olmanın doları durdurmakla ne gibi bir ilgisi olduğunu açıklamaya çalışacağım.

Bir ülke düşünün geleceğinin emanetçisi olacağı nesilleri, dininden, örfünden, geleneğinden kopuk, habersiz bir şekilde yetiştirmiş olsun. İşte bu tarz toplumları kandırmak, bölmek, parçalamak, maddi manevi tüm zenginliklerine el koymak hiçte zor olmayacaktır. Afrika’nın, Ortadoğu halkının şuan içerisinde bulunduğu durumun bunu anlamak için yeterli olacağını düşünüyorum.

Tarih, yüksek savaş teknolojisi ve askeri güce sahip ülkelerle, dindar ve geleneğine bağlı, dinini üstün tutanların savaş örnekleri ile doludur( burada ki dinden kastım elbette ki Allah katına da ki tek hak din olan İslam dinidir)  ve bu savaşlarda teknolojik üstünlüğün değil imanın galip geldiği açıktır. İslam tarihinde Mekke’nin fethi, yakın tarihimizde ise Çanakkale zaferinde olduğu gibi.

Dinini hükümleri ile yaşayan onu üstün tutan toplumları hiçbir teknolojik gücün yenemeyeceği bir gerçektir. Bunun en bariz örneğide Osmanlı imparatorluğudur. Bugün hala Japonya’dan Almanya’sına, İngiliz’indenAmerika’sına kadar birçok ülke bilim adamlarını yollayarak Osmanlının öyle geniş bir tebaayı altı asır nasıl bozulmadan huzur içinde idare ettiğini araştırmaktadır. Ancak benim ülkem kendi ecdadının bu üstünlüğünü merak etmek bir tarafa gündeme bile almayı düşünmemiştir.

Güçlü Türkiye, İlköğretim ikinci sınıf müfredatında İngilizce dersini zorunlu tutmakla değil, ilköğretimdeTarihi’ni, örfünü, kültürünü, dinini ve lisanını iyi bilen Müslüman Türk genci yetiştirmeyi hedeflemekle mümkün olacaktır.

Dindar toplum deyip geçmeyin. Bugün İsrail’i, İngiliz’i, Almanları bu denli güçlü yapan hak din olmasada dinlerine sıkı sıkıya bağlı olmalarına ve dinlerini her şeyin üstünde tutmalarına borçludurlar. İslam coğrafyasında ise, gözyaşı, kan ve zulüm hüküm sürmektedir. Çünkü Müslümanlar Allah’ın dinini üstün tutmak bir yana ondan uzak yaşadıkları için ve bir avuç yahudi’nin zulmü altında ezilmektedirler.

Ülke olarak hiç vakit kaybetmeden kendi özümüze uygun dindar nesil yetiştirecek bir eğitim sistemini hazırlayıp hayata geçirmeliyiz. Bunu başarabilirsek bu ülkeyi bölünüp parçalanmaktan, Suriye, Irak gibi olmaktan kurtarabiliriz aksi halde bunu yapamazsak bugün Suriye ve Irakta yaşanılanlar bizim ülkemiz de de yaşanılırsa buna kimsesin şaşırmaması gerekir.

Allah cc. bizi gerçek manada dinine sahip çıkıp ona göre yaşayan, onu hayatının her aşamasında üstün tutan toplum yapsın. Eğer Allah’ın yardımının gelmesini istiyorsak onun bize bahşettiği dini hakkıyla yaşamalı ve âlemlere rahmet olarak gönderdiği peygamberi Hz. Muhammed Mustafa (s.a.v) efendimize çok değer vermeli, ona layık ümmet olamaya gayret etmeliyiz. Osmanlıyı güçlü yapan dine olan bağlılığı ve âlemlerin efendisine verdiği kıymetti.

Son olarak döviz piyasasını merak edenlere birkaç cümle ile düşüncelerimizi aktarmaya çalışalım. Burada yer alan görüşler asla bir yatırım tavsiyesi değildir. Önceki yazımda 5.60-5.70 aralığına gerileme olabilir demiştik. 5.82 aşağı kırılırsa 5.7-5.60 görülebilir. Daha aşağıları görmemiz iyi haberlere bağlı ki, S-400 meselesi doları ateşleyecek en önemli mesele. 6.06 lar geçilirse ilk hedef 6.16-6.25 olur 6.25 geçilirse de hedef sırası ile 6.40-6.80 olur. Dolar bu seviyelere çıkarsa Euro ve gram altında yükselir. Gram altın 2.67 ve üstünü görmemiz hiçte zor olmaz. Doları bu denli yükselten bizleriz bir şeye talep olursa değeri artar talep olmazsa artmaz.

Son olarak bir siyasi parti temsilcisinin çıkıp S-400 hava savunma sisteminin alımın ertelenmesi gerektiğini söylemesini bu ülkeyi seven bir fert olarak aklım almıyor. Şimdiden herkesin Ramazan bayramını tebrik eder, nice bayramlara huzur ve selamet içerisinde erişmemizi yüce Allah’tan niyaz ederim.

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:

Diğer Yazıları

Ölüm onu market alışverişinde yakaladı
1 / 15
Yakıcı Garden

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Akgün Restoran