10 K Grup
Ellidört Park

Doları durdurmanın yolları 2

2019-06-10 10:13:48
2053 OKUNMA

Halil AKAN

Doların ekonomik ve sosyal açıdan verdiği zararları önlemenin ve anlamsız çıkışına dur diyebilmenin çözüm yolları hakkındaki görüşlerimi sizlerle paylaşmaya devam ediyorum. Bugün ikinci seçeneğimiz olan Anayasal hukuk düzenin bir an evvel kurulmasının doları durdurmadaki etkisini sizlerle paylaşmaya çalışacağım.
 
Eğer biz batılılar gibi düşünüp, onlar gibi yaşamayı bırakıp özümüze dönebilirsek, Müslüman kimliğimize sıkı sıkıya bağlı yaşamayı başarabilirsek hiçbir unsur bizi siyasi, ekonomik vb açıdan sıkıntıya düşüremeyecektir. Bir Avrupa seyahati dönüşü merhum Akife sorarlar : “nasıldı?” Akif’in verdiği cevap bugünün Müslümanlarını tarif eder türden ibretliktir: ”işleri dinimiz dinleri işimiz gibi.”
 
Dinimiz çalışma, dürüst olmayı, insan gibi yaşamayı, her halinden emin olunmayı, güçlü ve adaletli olmayı emreder. Bugünkü ülkem insanın yaşantısı sizce bu tarifin kaçta kaçına uymakta?
 
Anayasal hukuk düzeni anlamında; ülkemizde adil ve güvenilir bir hukuk sisteminin var olduğunu düşünmüyorum. Eğer böyle olsaydı; suçlular, bir sonraki sefer suç işlemeye cesaret edemeyecek şekilde en ağır şekilde cezalandırılırdı. Eğer adil bir hukuk sistemimiz olsaydı, mahkemeye müracaat edildiği anda dava daha fazla uzatılmadan mağdurun mağduriyetinin giderileceği suçlunun da cezasını çekeceği yönde kararlar verilirdi.
 
En basitinden kiralama meselesinde bile adalet işlemiyor. Bu konuda karar vermek çok mu zaman alır, çok mu zordur? Kiracı kirayı ödemiyor ve sorun çıkarıyorsa mal sahibini koru, mal sahibi art niyetli olarak yüksek zam yapmak için bahane arıyorsa kiracıyı koru ama benim ülkemde suçluysan korkma. Kiranı ödeme kimse seni çıkaramaz, çekini senedini de ödeme, bu şartlarda düzgün ve adil işleyen bir hukuk sisteminiz yoksa yabancı senin ülkene neden gelip yatırım yapsın.
 
Medeni yaşamı benim ecdadımdan öğrenip onu hayatına tatbik eden ve nesillerine aktaran batıda eğer mağdur edildiyseniz eğer bir zarara uğratıldıysanız korkmayın gidin adalete müracaat edin onlar gereğini yapar mağduriyetinizi giderir. Peki, Müslüman ülkelerde hukuk böylemi işler yoksa güçlülerin hukuku mu hâkimdir?
 
Peki, nasıl bu hale geldik? Hz. Peygamberimiz (SAV) Veda Hutbesi’nde, “Size iki şey bırakıyorum, birisi, Allah’ın kitabı diğeri Ehl-i beytim(sünnetim)dir. Eğer bu iki şeye sımsıkı sarılırsanız dünya ve ahirette hüsrana uğramazsınız “der. Biz ne yaptık. Kitabımız Kuran-ı raflara kaldırdık, sünneti ise unuttuk. Allah cc ve Resulünün önerilerini haşa yetersiz bulup İsviçre’den, Almanya’dan, Fransa’dan, İtalya’dan kanunlar aldık. Sonunda kan uyuşmazlığı oldu ve bambaşka bir toplum olduk.
 
Ya yakıtı insan ve taşlar olan cehennem ateşinde yanacağız ya da Nemrut’un ateşine atılmayı göze alan İbrahim peygamber, hakikati görüp Musa’nın rabbine iman ettik dedikleri için çaprazlama el ve ayaklarının kesilerek ağır işkence ile ölümle cezalandırmayı kabul edip Cennetle müjdelenen Firaun’un büyücüleri gibi olacağız. Allah cc yolu gösteriyor seçim senin kulum diyor. 80 bilemedin 100 sene yaşayacağın geçici dünya hayatı mı, altından ırmaklar akan içerisinde ebedi kalacağın cennet hayatı mı?
 
Artık her şey ortada, baksanıza her batılı ülkede var olan ve alınmasına karşı çıkılmayan S-400 hava savunma sistemini biz satın almak istediğimizde tehditlerin sonu gelmiyor. İman dolu kalplere sahipsek, dinimizi hakkıyla yaşayıp ona sımsıkı sarılırsak Allah c.c’nün yardımı bizimle olacaktır. O zaman varsın F-35 uçakları onların olsun vaktiyle ataları Ebrehe’nin de Fil orduları vardı ama Allah cc dinine sahip çıkana ebabillerini gönderdi. Kim galip geldi acaba. İşte asıl düşünüp pişmanlığımızı dile getirip Allah cc’ne hakkıyla kulluk etmemiz gereken mesele burada, iman eder Müslüman gibi yaşarsak zafer bizimdir.
 
Son olarak piyasalara dair birkaç cümle aktarıp yazımızı sonlandıralım: bayram tatili boyunca beklediğimiz aşağı doğru düşüş gerçekleşti. Bu düşüşün kalıcı olmasını çok isterdim ancak S-400 lerle alakalı ciddi baskı var ve nota şeklinde bir mektupla aba altından sopa gösteren müttefikimiz Amerika 2 ay süre verdiğini açıkladı. Şimdi dünyada petrolün fiyatından, altının fiyatına kadar ticarette her şeyin neden dolar üzerinden hesaplanmak istediğini sanırım daha iyi anlamışsınızdır. İstanbul seçimleri neticelenene kadar piyasalar da pek abartı bir dalgalanma olmayabilir amma bu S-400 alımını gerçekleştirirsek(inşallah), bunun bize ekonomik yaptırımı ağır olacağı kesin o yaptırımın adı da dolar-euro-altın fiyatlarındaki aşırı yükseliş olacaktır. Pazartesiden itibaren yeninden dolarda 5.90 ların, euroda 6.60 ların üzerinde bir kur görebiliriz. Yatırım yapacaksam bunun bir ülke parası olmasındansa altın olmasını tercih ederim. Burada yer alan görüşler bir yatırım tavsiyesi niteliğinde olmayıp şahsi görüşlerimdir. Sağlıcakla kalın Allah’ emanet olun. 

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:

Diğer Yazıları

En popüler bebek isimleri belli oldu
1 / 15
Murat Optik

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Networks