Bilal Soykan ve Osman Karaoğlan ve Hasan Akcan, HASAN YAZICI
Çetinler Kereste İnşaat Akyazı
Batakköylü Düğün Salonu

DOĞRU OYUN

2022-08-24 10:54:00
510 OKUNMA

Tacettin FURUNCUOĞLU

Sakaryaspor beklenenin aksine Altınordu deplasmanında rahat bir galibiyet aldı. Göztepe maçına kıyasla kafamdaki bütün soru işaretleri bir anda kayboldu. İlker Püren Altınordu karşılaşmasına takımı çok iyi hazırlamış. 
 
Son yıllarda TFF 1. Ligi domine etmiş iyi futbol oynayan Altınordu karşısında %51 ile topa sahip olmak ve doğru futbol oynamak gerçekten mükemmeldi. Pres yapan, topu tutan, akıllı hücum organizasyonları ile Sakaryaspor çok keyifli bir oyun seyrettirdi. Hem defansif hemde ofansif olarak herkes kusursuza yakın bir performans sergiledi. 
 
İlker hoca Göztepe maçında Hurşit Taşçı'yı sol bek oynatınca Göztepe takımı cezayı kesmiş ve golü kalemizde görmüştük. Hurşit çok hızlı ve çabuk bir oyuncu olsa da savunma yönü bir o kadar zayıf bir oyuncu. Altınordu maçında sol bek yerine sol önde oynayan Hurşit, çok iyi bir oyun oynayıp takımının ilk golünü kaydetti ve kilidi açan isim oldu. Kasongo Kabonga ise rakip yarı alanda oldukça etkiliydi, takım arkadaşlarıyla pas uyumunu iyi sağladı ve takım olarak Sakaryaspor'un ikinci bölgede topu ayağında tutmasını sağladı. Aynı zamanda ikinci golü de atarak takımını rahatlattı ve kalan dakikalara yeşil-siyahlıların özgüvenli girmesini sağladı. Maçın başından sonuna kadar topla daha fazla oynayan ve oyunun hakimi olan taraf Anadolu Güneşi Sakaryaspor'du. 
 
Zaman zaman Altınordu takımı etkili gelip, pozisyon bulsa da hem savunmamız hem de kalecimiz hata yapmadı. Ümit Kurt'un oyun disiplini ve dikkati gözlerden kaçmadı. Cihan Topaloğlu'da kalede güven verdi. Altınordu takımının son vuruşlarda biraz etkisiz kaldığını da belirtmek lazım. 
 
Sakaryaspor orta sahası ise Oğuz Kocabal, Hakan Yavuz ve Serkan Odabaşoğlu üçlüsüyle birlikte Altınordu orta sahasına çok büyük bir üstünlük sağladı.  Aynı zamanda takımımız saha içersinde o kadar güzel pozisyon aldı ki rakibe çok fazla açık alan ve boşluk bırakmadık. Oğuz Kocabal'ın oyunu yönlendirmesi Serkan'ın kendine şut fırsatları yaratması Burak Süleyman'ın özgüveni gelecek içinde bana  umut verdi. Her hafta bu futbolun üzerine koyarak kompakt bir oyun anlayışımız olacağının singallerini İlker hocadan almıştık olduk. 
 
10 yıl aradan sonra TFF 1 Lig'de galibiyet hasretine son veren takımımızı kutlarken yine TFF 1. Ligde ilk golünü atan Hurşit Taşçı ve Sakaryaspor forması ile ilk golünü kaydeden yabancı oyuncumuz Kasongo Kabonga'yı da tebrik ediyorum. 
 
Saygılarımla 
 
Tacettin Furuncuoğlu

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:

Diğer Yazıları

Bakan duyurdu 47 ilaç daha geri ödeme listesine alındı
1 / 15
BELLONA

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Akgün Restoran