Bilal Soykan ve Osman Karaoğlan ve Hasan Akcan, HASAN YAZICI
İNOĞLU YAPI ÇELİK PREFABRİK YAPILAR
Akyazı Aktaş Sürücü Kursu

CEVAP BEKLEYEN SORULAR

2014-09-19 00:00:00
1914 OKUNMA

Levent SERDAR

İktidar olan Ak Parti'nin, Akyazı ilçe başkanlığı seçiminin, her yönüyle kamuoyunda tartışılması gerektiğine inanıyorum.

Bu yüzden bu konuya dikkat çekmeye çalışıyorum. Ak partinin oy oranına, ilçe teşkilatının seçim çalışmalarıyla çok büyük katkısı olduğu kanaatını taşımıyorum. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın bu başarının asıl sahibi olduğu, hepimizin malumudur.

 Demek ki başarının değerlendirmesin de ölçümüz seçimde alınan oy oranı olamaz.
Başarılı bir ilçe teşkilatımız olduğunu söyleye bilmek için yapılan hizmetleri baz almak gerekir.

 Akyazılılar olarak bizlerin, bunu anlaya bilmemiz  için de ellerimizi vicdanlarımıza koyup, şu soruları kendimize sorarak yanıt vermek, gerçekçi bir yaklaşım olacaktır.

İlçe teşkilatı;

Belediye başkanımızla uyumlu hareket edebilecek  yapılanma içinde midir?

Bürokraside ki atamaların siyasi boyutunda ne kadar yer alabilmiştir?
Katkısı olduğu durumlarda ölçüsü liyakat mı olmuştur yoksa menfi mi davranılmıştır?

Dört yıllık fakültenin Akyazı'ya kazandırılması için yeterli  çaba gösterilmiş midir?

Devlet hastanemizin eksikleri konusunda ne denli bilgi sahibi olunmuştur? Örneğin uzun zamandır kardiyoloji( kalp mütahassızı) uzmanı yokluğunun giderilmesi için gerekli girişimler ısrarla sürdürülmüş müdür?

Hendek'te olduğu gibi organize bir sanayi sitesi kurulup, gençlerimize iş imkanı sağlamaya çalışılmış mıdır?

Kuzuluk ve Akyazı'yı D 100 karayoluna ve TEM otoyoluna bağlayan duble yolda ki akıllara zarar kavşak düzenlemelerinde ön görü gösterip, gerekli uyarılar da bulunulmuş mudur?

Geçen bu süre zarfında Sakarya il teşkilatı üzerinde ne kadar etkiye sahip olunmuştur? Milletvekili seçimleri arifesinde ilçemizden vekil adayları çıkara bilecek siyasi alt yapı oluşturulmuş mudur?

Saski ve Sedaş'ın hizmet eksikliklerin deki ısrarlarına karşı ne gibi tedbirler alınmıştır?

Milli eğitimin Akyazı yapılanmasında ki atamalara ne denli katkı sağlanmıştır? Haksızlıklar olduğu iddialarına gerçekçi ve adilane yaklaşımlarla cevaplar verile bilmiş midir?

Yeni kurulacak yönetimin, bunlar gibi sorulara vereceği  cevaplar, yükleneceği sorumluluğun idrakında olup olmayacağının da göstergesi kabul edilmelidir.

Başkan adaylarının çok başlı bir yönetim anlayışından uzak,  istişareye açık, iki ucu açık sözler ve kulağa sevimli gelen; Birlik beraberlik cümleleri  dışında!  Gerçekçi yaklaşımlarla kendilerini ifade etmeleri kaçınılmazdır. Kamuoyunun taleplerine karşılamayacaklar, bu sorumluluğu taşımaya hiç yeltenmesinler. Bilhassa hedeflerinde    ki başka  koltuklara ulaşmak  için bu hizmet makamını, basamak olarak kullanmaya kalkmasınlar. Yoksa yüklenecekleri yükün vebalini hiç bir zaman ödeyemezler.

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:

Diğer Yazıları

Gıda ürünlerinde taklit ve tağşişin artması halk sağlığını tehdit ediyor
1 / 15
BELLONA

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Akgün Restoran