Bilal Soykan ve Osman Karaoğlan ve Hasan Akcan, HASAN YAZICI
ÇAĞRI OTOMOTİV
Batakköylü Düğün Salonu

CARİYE (18)

2014-12-03 00:00:00
2363 OKUNMA

Levent SERDAR

İngiltere'de geyiklerin sayısını artırmak için; Milli parklarda geyik sürülerine saldıran kurtların başına ödül koymuşlar. Hemen sonuç almışlar,  kurtların nesli o bölgede tükenmiş. Geyikler, mutlu mesut yaşamışlar, sayıları arttıkça artmış, gün gelmiş yiyecek sıkıntısı ortaya çıkmış,  Açlıktan zayıf düşen hayvanlarda hastalık baş göstermiş sonra salgına dönüşmüş,  bütün geyik nüfusu  ortadan kalkmış. Sonra insanlar yaptıkları hatayı anlamışlar. O milli parka hem geyik hem de kurt getirmişler.

Yaratanın kendilerine ilham ettiği görevleri yerine getirirken  bir nizam içindedir, tabiat.
İnsanın bu düzene iyi niyetlede olsa müdahaleleri ön görülemez, önlem alınamaz, olumsuz sonuçlara yol açar.
İnsan,  sadece doğaya bu tip müdahalelerde bulunmadı. Kendine de  fıtratına aykırı kurarla kısıtlamalar getirdi.

Allah'ın ona tanıdığı sınırları kimi yerde daralttı. Kimi yerde ise aştı. Sosyal konulara;  İslam'ın çözümleri konusunda sorumluluk sahipleri genelde sessiz kaldı. Çünkü güncel hukukla çelişen, İslam hukukunu ifade etmeleri, kendilerini zora sokabilirdi. Lakin bu suskunluk, ameli konuların, dinin tamamıymış gibi algılanmasına neden oldu.

 Cariye diye sorduğunuzda terslediler. İslam'ın çok eşliliğe izni ile sözüm ona İsveç yasalarına dayalı medeni kanun, çatışınca konuşmaktan kaçtılar.

İslami bakış açısıyla Regl(ay başı) halinde  olsa  bile bir kadının,   kocasının belli isteklerine hayır, diyemeyeceğini gizlediler. Kocanın karısına tecavüz ettiği suçlamasıyla erkekleri yargıladılar. 

Toplumsal bakış açısıyla dinin sınırları arasında sıkışan insanlar,  ahlaki yıpranmaya uğradılar.
Kadınlara pozitif ayrımcılık yapılırken erkeklerin haleti ruhiyelerine görmezden geldiler.
Dizilerle, filmlerle gizli kaçamak ilişkileri övdüler,  aşk diye aldatmayı ve yalanı öne çıkarırken. Dinin, kadın erkek ilişkilerine bakışını kimi zaman açıkça kimi zaman gizleyerek, kınadılar.

Oluşturdukları bilinç altı helal de olsa birden çok kadınla evli olanların, toplum tarafından yadırganmasına neden oldu. Bu evliliğe tırnak içerisinde söylüyorum; " katlanmak zorunda kalan" , üzerlerine kuma gelen kadınları horladılar, çocuklarıyla alay ettiler.

Sonra ciddi sorunlar ortaya çıktı, hunharca katledilen, dövülen, eziyet gören kadınların, Hanımları tarafından terkedilen yada gözleri sürekli dışarıda tatminsiz erkeklerin, Parçalanmış ailelerin, masum ve bir o kadarda psikolojileri olumsuz etkilenmiş çocukların, sayısı azımsanmayacak kadar arttı.
Şimdi bu çöküşe çareler arıyor. Çözüm üretemiyor. Sloganlarla, yeni yaptırımlarla sonuç almaya çalışıyorlar.

Çaresiz değilsiniz, Çare sizsiniz. Çözümü yalnız aramayın, 183 arayın.
Aile ve sosyal politikalar bakanlığının danışma hattı.
Panik bileziği, koruma polisi vb.
Gibi kulağa hoş gelen aslında çözümden uzak yaklaşımlarla bir sonuç alınamayacağını kabullenmeleri umarım uzun sürmez.

Feminist yaklaşımlar, kadınların bu konuda kendilerini haksızlığa uğruyor gibi algılamasına yol açmıştır. Oysa Allah'a ve ahiret gününe inanan her birey hoşuna gitsin gitmesin, Rabbinin hukukuna teslim olmalıdır.

İnsanı, insandan daha iyi bilen, Yüce Yaratıcının, müsadeleri ve sınırlarını esas alan   bir medeni kanunun, yasalaşması  dışında  bir yol bulunamayacağını gerçeğiyle kadınlar ve erkekler olarak hepimizin yüzleşmesi gerekmektedir.

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:

Diğer Yazıları

Ölüm onu market alışverişinde yakaladı
1 / 15
Yıldız Oyun Gezegeni

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Akgün Restoran