Aydın Metal
İNOĞLU YAPI ÇELİK PREFABRİK YAPILAR
Akyazı Aktaş Sürücü Kursu

BAYRAM SONRASI PİYASLARIN DURUMU !!!

2011-11-10 00:00:00
2533 OKUNMA

Halil AKAN

BAYRAM SONRASI PİYASLARIN DURUMU !!!
 
 
 
Evet, sevgili dostlar bir bayramı daha geride bıraktık, Allah c.c nice bayramlara erişmeyi ümmeti Muhammet’e nasip etsin.  Ülkemizde kardeşçe, huzur içerisinde kurtsal bayrağımız ve şu ezanlar eşliğinde nicelerine eriştirsin bizleri inşah. Bayram öncesi (yani bundan önceki) yazımda belirttiğim seviyeleri gördü kurlar. Dolar 1.74 lere gerilerken, euro da 2.410 ları gördü ve buradan tekrar yukarı toparladı. Altın ise dövizle alınır tavsiyemiz bizi yanıltmadı.  Bundan sonrası için ise, döviz düşer amma yine çıkabilir bunu daha önceki yazımda gerekçesi ile belirtmiştim. Siz siz olun eğer dolar 1.72 leri aşağı gelirse bir daha 1.75-1.80 ler hayal olur.  Bir şeyler dövizin düşüşünü engelliyor ama ne, bunu açıkçası net anlamış değilim lakin sanki yabancılar yılbaşını bekliyor sonrası kurar yeniden gevşeyebilir gibi.


 
Döviz için satış seviyeleri dolarda 1.79 ilk satılabilir seviye burayı geçmekte zorlanıyor, burayı geçerse 1.85 ler burayı kaçırmamak lazım oldu ki yeniden 1.92 oldu 2000 olur laflarına kanmayın satın. Euro da ise 2.55 ve üzeri özellikle de 2.590 lar satmak için iyi seviyeler. Altında ise henüz yön yukarı duruyor amma ben söylendiği gibi 2000 dolarlara pek inanmıyorum. Ons 1811–1830 Aralığından geri dönebilir. Tabiî ki bu benim fikrim. Dolar karşılığı alan yada satmayı düşünenler 59.500-60.800 aralığı satım için uygun, tl ile ise 103.500-105.200 aralığında satım için oldukça uygun seviyelerdir. Takdir sizin risk almadan kazanç elde edilemez.  Son olarak da pariteye değinerek yazıma son vereyim, 1.3580-1.3600 seviyelerinden dolar verip euro alınabilir. 1,41-2.4250 aralığından da satılabilir.


 
Bazı okurlarımız yazılarımın karmaşık olduğunu söylüyor oysa oldukça sadeleştirmeye çalışıyorum satış, alış için seviyeler bile yazıyorum. Kafasına takılan, sormak isteyen mail yolu ile de sorularını iletebilir.


 
U Y A R I          
  BURADA YER ALAN YATIRIM BILGI, YORUM VE TAVSIYELERI YATIRIM DANISMANLIGI KAPSAMINDA DEGILDIR. YATIRIM DANISMANLIGI HIZMETI SERMAYE PIYASASI KURULU TARAFINDAN YAYIMLANAN SERI:V, NO:52 SAYILI `YATIRIM DANISMANLIGI FAALIYETINE VE BU FAALIYETTE BULUNACAK KURUMLARA ILISKIN ESASLAR HAKKINDA TEBLIG` CERCEVESINDE ARACI KURUMLAR, PORTFOY YONETIM SIRKETLERI, MEVDUAT KABUL ETMEYEN BANKALAR ILE MUSTERI ARASINDA IMZALANACAK YATIRIM DANISMANLIGI SOZLESMESI CERCEVESINDE SUNULMAKTADIR. BURADA ULASILAN SONUCLAR TERCIH EDILEN HESAPLAMA YONTEMI VE/VEYA YORUM VE TAVSIYEDE BULUNANLARIN KISISEL GORUSLERINE DAYANMAKTA OLUP, MALI DURUMUNUZ ILE RISK VE GETIRI TERCIHLERINIZE UYGUN OLMAYABILECEGINDEN SADECE BURADA YER ALAN BILGILERE DAYANILARAK YATIRIM KARARI VERILMESI SAGLIKLI SONUCLAR DOGURMAYABILIR.

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:

Diğer Yazıları

Makam aracı kullanmayan belediye başkanı işe otobüsle gidiyor
1 / 15
Murat Optik

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Networks