Bilal Soykan ve Osman Karaoğlan ve Hasan Akcan, HASAN YAZICI
YÖNYAP YAPI
Toprak Turizm

ASLA HAYIR DEME

2014-11-03 00:00:00
1623 OKUNMA

Levent SERDAR

Siyasetçi oldun mu lügatından hayır kelimesini çıkaracaksın.
Hele küçük yerlerde karşılaşma ihtimalinin yüksek olduğu Akyazı gibi ilçelerde bu kelimeyi hiç kullanmayacaksın.

Hep ümit var olacaksın. "Hayır" yerine kullanacağınız kelimeler de bellidir.  Tabi en kısa sürede! Olur mu; Sen yabancımısın... İlgileniyorum... Söyledim...
Önümüzde ki günlerde Aralık'ta Ocak'ta Şubat'ta...Hele bir genel seçim geçsin. Söz aldık...
Kimden söz aldınız. Sizin gibi siyasîlerden mi öyleyse biz yandık. Diyemezsiniz.

Gitmekten, çare aramaktan vazgeçene kadar usanıp gına getirene kadar Allah'ınızdan bulun diyene kadar oyalar bu sözler,  sizi.

Bu gerçeği farkedip, söylendiğinizde ise, Yapacağız dedik. Adam beklemedi ki! Ne kadarda menfiymiş diye üstelik yaftayı da yersiniz. Bir bakmış suçlu olan biri var! O da sizsiniz.

Bilirsiniz, hissedersiniz ama gerçekle yüzleşemezsiniz, yüzleşseniz bile dillendiremezsiniz. Yarın başka işiniz düşer, ümit etmek, vazgeçmekten daha iyi diye düşünürsünüz.

Hayatın gerçeği diye önünüze getirilenler,  Doğrularınızın önüne geçer. Siz artık siz olmaktan çıkarsınız. Yüzlere gülücük dağıtır arkalarından söylenir durursunuz.

Bu zaaflarınızı çok iyi bililer. Çünkü bu yoldan onlar da defalarca geçmişler. Bileti böyle almışlardır.

Bir diğer metotta aykırı sesleri dindirmek için yanların da tutmaya çalışmaktır.   Baktılar zapt olunamıyor. Ya çok ta densiz, nerede ne konuşacağını da bilmiyor.
Söylediklerinde doğruluk var mı diye araştırmadan!   Gözden düşürürsek sözlerinin de toplumda karşılığı olmayacaktır, diye düşünürler. Bunu da çoğu zaman başarırlar.

Menfaat ilişkisi,  dürüstlüğün önüne geçtiği sürece  siyasilerin hegemonyası devam edecektir. Kral çıplak diyecek çocukça bir cesaret ortaya konulmadıkça bu devran böyle geldi böyle gidecektir.

Not; Hakkın Rahmetine,  genç yaşında kavuşmuş olan Bünyamin AKan kardeşimize Cenab-ı Haktan Bağışlanma, kederli ailesine sabırlar dilerim.

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:

Diğer Yazıları

Fırsatçılara 848 milyon lira ceza kesildi
1 / 15
Yıldız Oyun Gezegeni

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Akgün Restoran