Bilal Soykan ve Osman Karaoğlan ve Hasan Akcan, HASAN YAZICI
İNOĞLU YAPI ÇELİK PREFABRİK YAPILAR
Toprak Turizm

ANAHTAR

2014-05-10 00:00:00
2874 OKUNMA

Levent SERDAR

Hz. Adem’le başlamıştı. Nuh tufanıyla yıkılmıştı. Hz. İbrahim in eliyle tekrar şekillendi. Ebrehenin fil ordusuyla tehdit edildi. Ebabillerin sicilleriyle korundu.  Kâfir olsun mümin olsun hep saygı duydu. Hak iddia etti üzerinde. Uğruna savaşlar yapıldı. Etrafında aşk gözyaşları, sel oldu. Ekin bitmeyen çölün ortasına herkesi çağırdı. Dili yoktu basitti mimarisi, lakin kimse değer biçemedi. Paha biçilebilir miydi? O müminlerin kıblesiydi. Çağrısına icabet kıyamete kadar devam edecek olandı. İhtişamı da yoktu ama gören gözler ona hep saygı duydu. Çünkü zamandan münezzeh olan ezelde öyle diledi. Ol dedi ve oldu. Gün geldi ve takdir edilmiş olan hüküm gerçekleşti. Ve âşık maşukuna kavuştu.

Bir gün öncesiydi. Mekke'nin etrafı çadırlarla çevrilmişti. Ateşler her tepenin her köşesinde yakıldı. El emin olan ertesi gün oraya girecekti. Kan akıtılmamalıydı. Af ilan etti. Bir kaç azılı kâfir dışında herkesi bağışladı. Onlar için ise görüldükleri yerde öldürülmelerini emretti. Resullulah ashabıyla ağır ağır ilerledi. Kıyamete kadar sürecek bir saltanatla putları yıktı. Beytullah'tan dışarı çıktı. Mübarek Elinde Kâbe’nin anahtarı, Muhacirler gözlerinin içine baktı. Herkes bu anahtarı kime emanet edeceğinin merakındaydı. Çilesini çekmişlerdi. Bedir'de Uhud'da Hendek'te hak için savaşmışlardı. Kuranla övülmüş olanlardı. Kendilerinden sonraki müminlerden üstün tutuldukları Rahman tarafından vurgulanmıştı. Bu Şeref acaba hangisinin olacaktı. Resulü Kibriya bu emaneti kime verecekti. Kafalardaki soru buydu. Allah’ın peygamberi Osman Bin Talha'ya yöneldi.

Peki, o kimdi? Ailesiyle beraber Kâbe anahtarının emanetçisiydi. Uhud’da kâfir safında savaşmıştı. Ailesinin büyükleri ve kardeşleri orada öldü. Sülalesinden bir o kaldı. Hicretten önce Resullulah onu bizzat İslam’a davet etmesine rağmen yüz çevirmişti. Fetih'ten sadece altı ay önce İslam’la şereflenmişti. Osmanlı'ya kadar bu anahtar onun neslince muhafaza edildi. İşte o sahabe efendimiz bu işin ehliydi. Resullulah anahtarı ona uzattı ve nisa süresinin 58. Ayeti kerimesini okudu.

Mealen Rabbimiz şöyle buyurmuştu . " Şüphesiz Allah, size emanetleri ehline teslim etmenizi ve insanlar arasında hükmettiğinizde adaletle hükmetmenizi emrediyor. Bununla Allah, size ne güzel öğüt veriyor!.. Doğrusu Allah, işitendir, görendir."

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:

Diğer Yazıları

Ölüm onu market alışverişinde yakaladı
1 / 15
Murat Optik

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Akgün Restoran