Bilal Soykan ve Osman Karaoğlan ve Hasan Akcan, HASAN YAZICI
ÇAĞRI OTOMOTİV
Batakköylü Düğün Salonu

ÂMİN

2014-07-02 00:00:00
1719 OKUNMA

Levent SERDAR

Fatiha okundumu âmin demek vacip olur. Büyük usta! Halkın adamı, Fatiha'nın mealiyle cumhurbaşkanlığı adaylığı konuşmasını bitirdi. Milletin amini, 10 Ağustos'ta sandıkta duyulacak. Çatıdan düşenler ise ahh diye! Yine feryat figan edecek.
Kendi tabanlarında bile karşılığı olmayan ve isminden din kısmını çıkarabilirsiniz, diyen Ekmel beyi, bu millete nasıl kabul ettirecekseniz. Ancak fanatik Tayyib Erdoğan karşıtları bu adaya destek verir ki onlarda toplumun % 25 ini oluşturuyor.
Neymiş! Siyasetin dışından birini, toplumu kucaklayan birini aday olarak belirlemişler. O zaman niye siz; Siyasetçi olarak aday belirliyorsunuz. Niye destek veriyor. Kürsüden siyaset yapıp adayınızı tanıtıyorsunuz. Ona siyaset bulaştırıyorsunuz ki. Milletin bu kişinin dünya siyasetinin figüranlarından biri olduğunun farkında olmadığını mı sanıyorsunuz?
Damıtılmış, siyasetten arınmış kimsenin, Cumhurbaşkanı adayı olması mümkün mü; Siz bu adayı saf ve duru olarak nasıl tanıtırsınız; Gerçekleri gizlersiniz; Millet o kadar saf mı ki bunlara kanacak?
Bunların hikayesi aslında Anasol M ile başlamıştı. Gerçi o dönemde de Anasol M hükümeti sağla solun birlikteliği açısından sorgunlanmıştı. 3 yıl sonra 2001 yılında beraber seçtikleri, Cumhurbaşkanının anayasa kitapçığını, MGK toplantısında onlara doğru fırlatmasıyla koalisyonlarını  sona erdiren süreçte başlamıştı. 
Akabinde yapılan seçimlerde meclis dışında kalmışlardı.  2011 genel seçimlerinden sonra tekrar sağın ve solun bu iki kesmi temelde ayrılsalarda çatıda birleşti. Bu birleşme yerel seçimlerde pratiktede uygulandı. Ankara'da Mansur Yavaş'ı İstanbul'da da Mustafa Sarıgül'ü aday gösterdiler. İstedikleri başarıyı elde edemediler. Ama tek başlarına girecekleri seçime nazaran yüksek oy aldılar. Hatta bazı merkezler de ise muradlarına erdiler. Şimdi bunun getirisi yada bir başlarına Ak Parti'nin karşısın da duramayacaklarını anladıklarından olsa gerek, ortak bir adayla Cumhurbaşkanlığı seçimine giriyorlar. Parti içi, karşı çıkışlara aldırmadan kararlılıkla bu süreci sürdürüyorlar. Kendilerine parelelciler de destek oluyor. Ak partiden parelelci olduğu için ayrılan iki milletvekili CHP'li milletvekilleriyle birlikte Ekmel beyin adaylığı için imza verdi.
Şimdi çok umutlular. CHP'nin % 25 oyu, MHP'nin de % 18 oyu, var. Toplamı % 43 yapıyor, diyorlar. Bu da Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci tura kalmasına yeter diye düşünüyorlar. ikinci turda HDP'nin oylarının büyük çoğunluğunu alacaklarını tahmin edip cumhurbaşkanlığı seçimini kazanacaklarını hayal ediyorlar.
Eğer bu rüya gerçekleşirse 2015 genel seçimlerinede bu iki parti, ortak girip hükümet olmayı planlıyorlar.
Yerel seçimler her ne kadar siyasi partilerin gölgesi altında da yapılsa; Halk, hizmet alabileceği şahıslara, siyasi olarak yakın olmasada oy verebileceği anlamına gelir. Ama siz tutup bunu genel siyasette de uygulamaya kalkarsanız. Bunu tabanlarınıza anlatamazsınız. Sonuç yine bu iki siyasi parti için hüsran olacaktır.
  Fikri bunalımlar yaşayan parti yöneticileri; Ak Parti'nin başarısının, en büyük sebebinin kendi başarısızlıklarından kaynaklandığını bu seçim sonrası da anlayamayacaklardır.
Yine her zaman yaptıkları gibi kişilere, il başkanlarına, teşkilatlarına, suçu atıp istifaya zorlama ve görevden almalara başvuracaklardır. Bu iki partinin. destekleyenleri ve sevenleri! Sizlerin; Fikrine kapalı,  istişareden uzak, bu yönetim anlayışına, kaç başarısızlık daha tahammül edeceksiniz?

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:

Diğer Yazıları

Fırsatçılara 848 milyon lira ceza kesildi
1 / 15
Yıldız Oyun Gezegeni

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Akgün Restoran