Akyazı Panjur
ÇAĞRI OTOMOTİV
Batakköylü Düğün Salonu

Altın daha düşer mi?

2024-05-31 11:34:35
2835 OKUNMA

Halil AKAN

Altın ve döviz kurlarındaki gelişmelere dair beklentime geçmeden sizlere yazılarımla asıl vermek istediğim, resmin arakasındaki gerçekleri görmeye dair birkaç kelam daha etmek istiyorum.
 
Bakın, benim ülkemde son 15-20 yılda çok ciddi değişimler yaşandı. İnanç zayıfladı, hoş görü kalktı, örf, adet, gelenek, görenek diye bir şey kalmadı. Varsa yoksa ekonomi ve daha çok para kazanmak, değerler yok olup gitmiş kimsenin umurunda değil. Sevgili dostlar, bizleri alevi-Sünni, Kürt- Türk diye bölemediler belki amma futbolla, siyasetle, cemaatler nezdinde fena ayrıştırıp kutuplaştırdılar hatta son zamanlarda daha da ileri giderek tarikatleri kendi aralarında ayrıştırıp zıtlaştırdılar. 
Öte yandan Türk milletini üretmekten özellikle de covid sonrası hayatı daha pahallı hale getirerek üretimden vaz geçirdiler, her alanda tüketim toplumuna dönüştürdüler. Artık torağını eken kalmadı hal böyle olunca hayat pahalılığı arttı, sağlık bozuldu. Artık insanlar gıda yerine gıda takviyesi almaya başladı. Leblebi gibi gıda takviyesi tüketilmekte. Sistemin çarkı hep onlara çalışmakta ve değirmenin suyu da onlara akmaktadır. Nasıl mı? Sen üretme ben veririm, hasta ol sağlık ekipmanları, ilaç benden diyor. ey milletim uyan uyan bu gidiş iyi değil. 
 
Bir tane Ziraat odası başkanı çıkıp ; “ey yerel yöneticiler verimli tarım arazilerini imara açamazsınız demiyor, köylerde yaşayanları orada saklayıp tarım ve hayvancılığın devamı için bir girişimde bulunulmuyor. Sonra etin kilosu şu kadar oldu, domatesin kilosu çok pahallı diye konuşuyoruz. biz bu kötü gidişe neden alet oluyoruz, neden kendi çapımızda üretime devam etmiyoruz. Sakarya Türkiye’nin en verimli topraklarına sahip bakın her yerde inşaat, bu insanlar yiyip içmeyecek mi? Akyazı gibi bir ilçenin tarım ve hayvancılıkta kendine hayli hayli yetiyor olması gerekmez miydi?
 
Tekrar tekrar belirtmek istiyorum ki, lütfen üretin. Bir karış bile toprağınız varsa evinizin ihtiyacını karşılayacak kadar dahi olsa ekin. Topraklarınızın betonlaştırılmasına izin vermeyin. Zaten bir kaşık suda boğmak için gerek içerden gerek dışardan yığınaklarını yapıyorlar. Uyanık olmalı çevremizde olup bitenleri iyi analiz etmeliyiz. Hele bir Gazze, Filistin sorunu var ki, bu Müslümanların Allah’ın imtihanında sınıfta kaldığı bir acı gerçektir. Bir avuç Yahudi tüm dünyanın gözü önünde, tabi önceden tedbirini almış kendisine karşı gelecek liderleri ülkelerinde hain gösterip alaşağı etmiş, şimdi meydan onun. Rahmetli Mursi’nin görüşleri onları rahatsız ettiği ve Gazze’ye saldırıya engel gördükleri için adamı hapse attırıp öldürttüler. Kim kimi öldürdü sormak gerekmez mi?  Lütfen uyanık olalım ve o cu bu cu diye bir birimize cephe almayalım. Bu vatan bizim, onlar girdikleri ülke topraklarında mal, can, namus, ırz, mabet, yaşlı genç, çoluk çocuk demeden acımasızca katlediyorlar. İşte, Suriye, işte ırak, Libya ve son olarak Gazze…
 
Lütfen, sosyal medyada dolaşan haham başının açıklamalarını iyi okuyun. Sizler her şeyi normal değerlendirirken onlar planlarını bir bir uyguluyor. Allah c.c fırsat vermesin.
 
Gelelim merakla beklediğiniz konumuza. Döviz ve altındaki seyir nasıl devam eder sorusuna: her zaman söylüyorum burada yer alan görüşler asla bir yatırım tavsiyesi olmayıp benim şahsi düşüncelerimi içermektedir ve asıl hedefim size büyük resmi ve arkasında gizlenenleri görmenizi sağlamaktır. Bakın daha seçim öncesi dolar için uçacak patlayacak diye sosyal medyada video üzerine video paylaştılar ve millete 33’lerin üzerinde dolar aldırttılar. Sevgili dostlar faizlerin %60-65 olduğu bir ülkede yatırım olmaz, döviz kuru yükselmez. Yükselirse kazançları azalır. Ben dövizin yurt dışından gerek daha düşük faiz oranları ile borçlanarak, gerekse de ana geçim kaynağı faiz olan kan emicilerin aşırı dolar getirmesinden dolayı dolarda kısa vadede öyle sert yükseliş ben beklemiyorum. Hareket eylül ve sonrasında olur diye düşünüyorum. Faizciler en fazla 3-6 sessiz kalır sonrasında %65 de onlara yetmez. Evet, dövizde çok düşüşte zor sert yükselişte, zaten size her yazımda ne diyorum: “döviz asla bir yatırım aracı değildir”. 
 
Gelelim altına; bir önceki yazım duruyor orada sizlere geri çekilmenin olacağını ve nereye kadar olma ihtimalini de yazmıştım. Ben birkaç hafta daha düşüşün devam edebileceğini düşünüyorum. Önce 2400 ler aşağı kırar sonra 2375-2350 -2325 belki 2280-2250 seviyelerine kadar geri çekilme görebiliriz. 2250-2280 ler biraz zor gibi de dursalar bu seviyeler görüldüğünde, çok ciddi alımların gelebileceğini düşünüyorum. Haziran hatta hazirandan sonra da altın tarafında yükselişler görülebilir. 
Hükümetin acil taciri, ticareti teşvik edecek, ağır vergi yükünden uzak bir ticaret kanunu yapması, açıklaması lazım. Tarım ve hayvancılık teşvik edilmesi lazım, ithal edilen her şeyin üretiminin teşvik edilmesi şart, tabi bu faiz oranları ile bunları yapabilmek çok zor gözüküyor. 
Allah vatanımız için kirli düşünce ve planları olanlara fırsat vermesin. Kalın sağlıcakla…

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:

Diğer Yazıları

Maltepe'de doğalgaz hattı alev aldı
1 / 15
İstanbul Outlet

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

10 K Grup