Bilal Soykan ve Osman Karaoğlan ve Hasan Akcan, HASAN YAZICI
Çetinler Kereste İnşaat Akyazı
Batakköylü Düğün Salonu

ALLAH HATIRLAMAZ

2014-05-19 00:00:00
1489 OKUNMA

Levent SERDAR

Dinlemeden anlayamazsınız. Peşin hükmetmeyiniz. Sözün bitmesini bekleyiniz. Ani kararlar ve tepkiler insanları yanlışa sürükler. Bu ilk sözler, Hz. Ali’yi şehit eden zihniyete sahip ihlâslı ama salihattan uzak olanlar için bir hatırlatma. Çünkü Onu şehit eden, kendince Allah için bu eylemi yapmış. İhlâslı bir cahildi. O büyük sahabeyi anlamaya çalışmamıştı.

Yeri gelmişken anlamaya çalışmadan; Sen işine bak diyenlere bir kaç sözüm olacak. Hayatın çilesini çocukluğundan beri çekmiş biri olarak, yaşamın içindeyim. Aldığım her nefesin kıymetini çok iyi bilirim. Rabbimin verdiği, farklı farklı var, meziyetlerim. Bazen kafiyeli bazen düz yazıyorum teşbih ve hicvi de seviyorum. Böylelikle hem ilgi çekiyor hem kolay okunuyorum. Kendime özgün bir üslup geliştiriyorum. Artık kişilerle tek tek ilgilenmiyor, sorunların kaynağını bulmaya çalışıyorum. Eleştirileri de ciddiye alıyor. Bazen silip çoğu zaman tekrar tekrar yazıyorum. Sevdiğim bir kaç kişiye okutuyor. Haddimi aşmadığıma kanaat getirirsek yayınlıyorum. İnsanları üzmek sıkıntı vermek istemiyorum. Haksızlık görünce de dayanamıyorum. Nerde durmam gerekiyor onu da kestiremiyorum. Bütün bunları şunun için anlatıyorum. Öğüt verici olarak kendimi görmüyorum. Yanlış anlaşılmaktan korkuyorum. Varsa istekler, onları dinlemeliyim diyorum. At gözlükleriyle olaylara bakmak istemiyorum. Seven yâda sevmeyen ciddi bir okuyucu kitlem olduğunu biliyorum. Bu yüzden sorumluluğumun, her geçen gün artığını hissediyorum. Samimiyeti bu işin temeli olarak görüyorum. Çok şey anlatmaktansa bir iki noktaya dikkat çekmek istiyorum. Genel de bunu yazının başlığına gizliyor. Cevabı ise âcizane açıklamaya çalışıyorum. Sen neymişsin be abi deyip alay edenler de var, iyi niyeti anlayıp takdir edenlerde.  Kimsin de konuşulmaya değersin, bir gün unutulup gideceksin diye denildiğini de duyuyorum.

 Ben kimim ki diye kendime de soruyorum. Kâinat denen sonsuzlukta; Milyarlarca galaksi sistemini barındıran evren denen okyanusun içinde bir damla olan Samanyolu galaksisinde ki zerre kadar Güneş sisteminin küçük bir gezegeni; Dünya da bir noktayım. Bugün var, yarın yok olup, unutulacağım. Başlangıcım, bir nutfe. Sonu ölüm olan faniyim. Nesiller gelip geçmiş bu topraklarda nesilleri kesilmiş nicelerinin üzerinde gezmekteyim. Nice saltanat sahibi nice zenginlerin, karıştığı o toprağa bende karışıp hiç olup gideceğim. Birileri de üzerimde gezecek. Kıyamete kadar bu devran böyle sürecek.

 Herkesin unutulduğu o anda hatırlamaktan münezzeh olan Rabbim! Beni hatırlatacak. Rabbimiz hatırlamaz! Hatırlamak için unutmak gerekir. O (c.c.) , unutmaz ki hatırlasın. Selam ve dua ile...

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:

Diğer Yazıları

Fırsatçılara 848 milyon lira ceza kesildi
1 / 15
Yakıcı Garden

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Akgün Restoran