Aydın Metal
10 K Grup
Ellidört Park

AKYAZI ve KUZULUK

2010-01-22 00:00:00
3860 OKUNMA

Mehmet TAŞTAN

AKYAZI ve KUZULUK

Kuzuluk’un genç ve dinamik Belediye Başkanı Bilal Soykan’ın Sakarya Üniversitesine 4 yıllık Fakülte için teklif götürmesi ve Kuzuluk’ta kurulmasını düşündüğü fakülte için yer temini, Jeotermal enerjiyi kurulacak üniversite için hizmete sunacağı açıklamasının kamuoyunda yer almasından sonra, geçtiğimiz hafta içinde Sakarya Turizm Platformu’nun Hendek Belediye Başkanı Ali İnci ev sahipliğinde düzenlemiş olduğu toplantının içeriğini bu hafta sizlere değerlendirmek istedim.

 

Geçtiğimiz yıl ilk defa Turizm haftasında birçok işletme Turizm İl ve Kültür Müdürümüzün yoğun gayretleri ile stantlar açarak turizm haftasına ayrı bir renk kattılar. İşletmelerimizin bu birlikteliği ve sık sık yapılan toplantılar sonrasında daha önce ‘SAKARYA TURİZM PLATFORMU’adlı yazımda da belirttiğim bir oluşum meydana çıktı.

 

Meydana çıkan oluşum ‘’Sakarya Turizm Platformu’’ Vizyonunu;''Ülkemizde ve öncelikli olarak da Sakarya İlinde başta "turizm" olmak üzere, "eğitim", "sağlık", "çevre", "ticaret", "kültür", "sanat" ve "spor" ile ilgili değerlerin korunması ve geliştirilmesi için çalışmalar yapmak, daha iyi bir aşamaya gelinmesi için bilgi birikimine katkı sağlamak ve yürütülmekte veya yürütülecek olan çalışmalara katkıda bulunmak''

Misyonunu ise,''Turizm sektöründe yatırımcı ve işletmeci olarak faaliyet gösteren kişi ve kuruluşların hizmet kalitesini yükseltmek, Sakarya'da turizmin gelişip güçlenmesi ve ülke ekonomisine giderek büyüyen ölçülerde katkılarda bulunulması için mevcut ve gelecekte yapılacak plan, program ve girişimlere yardımcı olmaktır. Sakarya'da genel ve ilçe bazlı turizm potansiyellerinin en iyi biçimde değerlendirilebilmesini sağlamak, çeşitli projeler üretmek ve hali hazırdaki projelere destek vermek sureti ile ulusal ve uluslararası entegrasyonunu tesis etmektir.''şeklinde belirledi

 

Hendek ilçemizdeki toplantıda Emitt 2010 uluslar arası turizm fuarı ile ilgili son bir durum değerlendirilmesi yapıldı. Bu toplantıda bizde Platformun daha önce yapmış olduğu bir takım tanıtım çalışmalarını izleme fırsatını bulduk. Yapılan çalışmalar bu platformun başlangıçta ortaya koyduğu misyon ve vizyonun çok dışında kalmıştı. Hatta bu çalışmaları izleyen Hendek Belediye Başkanı ve Sakarya Üniversitesinde görevli Burhanettin Zengin hoca bile Akyazı ve Kuzuluğun bu tanıtım çalışması içerisinde yer almamasına şaşırarak tepki verdiler.

 

Platformun çalışma hevesini kırmak istemiyorum. Başlangıçta yapılan eksiklikler olarak görmek istiyorum. Kurulan bu platform içerisinde kimler yer alsın veya almasın platformun maksadı Sakarya Turizm’ine katkı sağlamak olmalı ve Sakarya’nın turizm değerlerini bir bütün olarak görmeli. Sakarya Turizm’de sadece, Taraklı, Sapanca, Karasu’dan ibaret değil. Şunu açıkça ifade edebilirim ki ilimizin turizm yönünden en etkin hareketi Akyazı ve Kuzuluk bölgesinde dört mevsim gerçekleşmektedir. Bu bölgeyi görmezden gelmek, dikkate almamak platformun büyük bir eksiği olarak dikkat çeker.

Hendek’te katıldığımız toplantıda Akyazı ve Kuzuluk’u temsilen bir yöneticimiz yoktu. Platform Başkanı Akyazı’lı yöneticilerle iletişim kuramadığını belirtti. Bu oluşum Sakarya’da turizmde bir ilk olmuştur Yerel idarecilerimizin de bu platformdaki arkadaşlara kapılarını açmalarını istiyorum. Platform yöneticilerimizin de bize verdikleri söz gibi bundan sonraki çalışmalarında daha dikkatli davranmalarının gerektiğini söylemek istiyorum.

Siz görmemezlikten geliyorsunuz ama Kuzuluk’ta Üniversite bile kuruluyor…

Haftaya görüşmek üzere…

    

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:

Diğer Yazıları

KDV düzenlemesiyle ilgili Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten açıklama
1 / 15
Murat Optik

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Yasin Emlak