Çetinler Kereste İnşaat Akyazı
Akyazı Aktaş Sürücü Kursu

Akyazı mı, Hendek mi ?

2014-10-16 00:00:00
3699 OKUNMA

Ferhat SAĞLAM

Hep bu soruya verilen cevap Hendek olmuştur. Hendek bile bizi geçti, Hendek şunu yaptı Hendek bunu yaptı.

Peki Akyazı’da hiç bir şey yapılmadı mı? Pek çok şey yapıldı hem de Hendek’in üstünde yaptı. Toplumumuzda yapılan işleri daha başlangıç aşamasında eleştirme özelliğimiz var. Bu nedenledir ki Akyazı Sanayi sitesi daha yapım aşamasında iken Akyazı’nın dışına yapılıyor diye eleştiri yağmuruna tutuldu.

Hendek’te yapılanları göz ardı etmek mümkün değil ancak Akyazı’da yapılanları da görmek lazım. Bazılarına göre Akyazı sadece Çarşı içerisinden ibaret. Ancak Akyazı kocaman bir coğrafyaya ait köyleri maheleri ile çok büyük bir yerleşim alanı. Akyazı’da ana yolların haricinde köyler arası bağlantı yollarının tamamı neredeyse asfalt yapıldı.

Geçtiğimiz aylarda yaşanan sel felaketi ile birlikte çok fazla yol bozuldu ancak ekipler çalışmalarını hızlı bir şekilde yaptı.

Hendek’te ne var Gençlik merkezi var yaşlı evi var sosyal alanlar çok fazla olabilir ancak Hendek’te Akyazı’daki gibi bir Devlet Hastanesi yok.

Ancak vatandaş olarak bende her şey bir hastane ile bitmez diyenlerdendim ancak insan başına gelmeden anlayamaz. Hastane demek hayat demektir ne Hendek’in bayrak tepesine benzer nede Hendek’in gençlik merkezine.

Akyazı siyasetinin iniş ve çıkışları Akyazı’ya çok şey kaybettirdi. Yapılan yanlış planlar ve çıkar kavgaları bütün ilçeye sıkıntı yaşattı. İçerisinde yaşayan insanların çektiği sıkıntılar yerine rant kavgasına dönüşmesi Akyazı’yı Hendek ilçesinin altında gösterdi.

Geçtiğimiz yerel seçimlerde verilen sözleri yerine getirmeye kararlı olan Belediye Başkanı Hasan Akcan’ın karşısına bazı sıkıntılar çıktı sanırım çünkü seçimin hemen sonrası 2 hafa içerisinde başlayacağız dediği otopark ile ilgi bir çalışma başlamadı. Hendek’in uzun yıllardır belediye başkanlığını yapana Ali İnci ise vaatlerinin fizibilite çalışmalarını yaptıktan sonra söz verdiği her kesim tarafından biliniyor. Bunun içindir ki Hendek’te verilen sözlerin %90 ı yapıldı ancak Akyazı’da bu durum maalesef böyle değil.

Her ne olursa Olsun Akyazı ne Hendek’e ne Ankara’ya nede İstanbul’a benzer Akyazı içerisindeki insanlar ve doğası ile Dünya üzerinde yaşanılacak ender mekanlardan bir tanesidir.

Akyazı mı Hendek mi sorusuna cevabı herkese göre değişir...

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:
Cumhurbaşkanından Sakaryalı Efe Yağız'a övgü
1 / 15
Murat Optik

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Yakıcı Garden