Çetinler Kereste İnşaat Akyazı
Batakköylü Düğün Salonu

Akyazı Esnafı -4- Esnafın bayramı

2014-09-13 00:00:00
1322 OKUNMA

Ferhat SAĞLAM

Bayram denilince akla ilk gelen bayramlıklardır. Bu bayramlıklar o kadar özeldir ki bayramdan önce alınmış olsa da bayram sabahına kadar giyilmez.

Bayram namazına kalkan herkes ilk olarak bayramlıklarını giyer ve camiye temiz ve pak bir şekilde gider. Namaz sonrası herkes bayramlaşır küsler barışır mutluluk o kadar büyüktür ki herkes bir biri ile kucaklaşırken özlemlerini giderirler.

Akyazı’da bayram alış verişi her zaman olduğu gibi çok hareketli olacağa benziyor. İstişare yaptığım birkaç giyim mağazası sahibi ağabeylerim den edindiğim bilgilere göre Akyazı bu bayramı gerçekten bayram olarak yaşayacak.

Bazı mağazalar sürpriz indirimler yapacağını söylüyor.

Büyük ve küçük ölçekli esnaflarımızın hemen hepsi bu bayramda Akyazı halkının kendilerini tercih edeceklerinden eminler.

Bundan bende eminim bayram alış verişleri insanları mutlu ederken aynı zamanda bazen de olsa maddi sıkıntılara sokabiliyor. Akyazı esnafı bu bayram herkesin bir bayramlığı olması için özel çaba sarf edeceği kanaatindeyim.

Bir bayram alışverişinin yaklaşık 100 lira gibi bir rakama ulaşması kaçınılmaz. Ancak bu alış verişi Akyazı dışında yaptığınız da 100 lira 2 katına çıkabilir. Çünkü alış veriş esnasında bizler gerekeni değil gördüğümüzü almak isteriz.

Akyazı’da 100 liralık bir alış veriş Adapazarı’nda 200 liraya çıkması kaçınılmazdır. Bu sadece pantolon ceket alma ile olmuyor. Gitmişken şunu da alalım, bak buda lazım olur gibi para harcamamıza neden olacak birçok örnek verebilirim ve bunu sizlerde kesinlikle yaşamışsınızdır.

Haydi, hep birlikte bu bayram kendimizi kalkındıralım. En mutlu ve en acı günümüzde bizlerle olan, yeri geldiğinde oturup sohbet edebileceğimiz, zaman zaman birlikte gülüp birlikte ağladığımız esnafımızdan yapalım alış verişlerimizi.

Vergilerini Akyazı’da ödeyen esnafımızın Akyazı için bir gereksinim olduğunu unutmayalım.
Haydi Akyazı hep birlikte Akyazı Esnafı ve Akyazı Halkı El Ele.
Ben bu bayram alışverişimi Akyazı’dan yapıyorum.
Peki ya sen…

Ferhat Sağlam
Sevgi ve Saygılarım İle
saglamisler@gmail.com

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:
PFDK Sakaryaspor'un cezasını açıkladı
1 / 15
İstanbul Outlet

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

10 K Grup