10 K Grup
Akyazı Aktaş Sürücü Kursu

Akyazı Esnafı – 3

2014-09-09 00:00:00
1884 OKUNMA

Ferhat SAĞLAM

Akyazı Esnafı başlığı ile başladığım köşe ile Akyazı halkının ve Akyazı Esnafının yoğun ilgisi ile karşılaştım. Kimileri beni eleştirirken kimileri teşekkür etti.

Bir önceki yazımda Akyazı’dan pahalı algısını nasıl kaldırırız üzerine birkaç cümle yazmıştım. Şimdi Pahalı algısından öte vatandaşların Akyazı’nın dışına neden gittiğini araştırdım ve asıl sorunun ürünlerin pahalı olması değil Akyazı’nın coğrafyası olduğunu öğrendim.

Akyazı coğrafyası da ne alaka demeyin.

Akyazı öyle bir coğrafyada ki inanın eğer Akyazı’ya seçilerek gelinen bir yer olsa herkes Akyazı’ya gelmek için can atardı.
Doğal güzellikleri, suyu ve yayları gibi birçok özelliği bulunan yerleşim yerinde neden dışarıdan gelen olmuyor.
Akyazı turistik bir yer iken neden kendi vatandaşları dışarı ya gidiyor.

Bir ağabeyimin bana mail yolu ile ilettiği bir sorunu araştırdım. Kuzuluk kaplıcalarının bulunduğu bölge Akyazı’dan daha hareketli diye düşünüyorum dedi. Bende bunun üzerine Kuzuluk’a gittim evet gerçekten de öyle gözüküyordu ancak Kuzuluk turistlik bir bölge ve Akyazı potansiyelini yakalaması imkânsız.

Ancak şöyle bir sorun var insanlar Kuzuluk’a alışveriş için gitmiyorlar. Kuzuluk’ta bulunan çay bahçelerine eğlence merkezlerine gidiyorlar.

Bu Sorunu da aşıyoruz…

Akyazı Belediyesinin Toki iş birliği ile yaptığı TOKİ konutlarının bulunduğu bölgede istimlak işlemlerinin bitme aşamasında olduğu ve bu bölgede Adapazarı Orman park benzeri bir park yapılacağı müjdesini Akyazı Belediye başkanı Hasan Akcan Toki Konutları anahtar teslim töreninde vermişti.

Bu parkın Akyazı halkına ve esnafına yarar getireceğini söyleye biliriz. Ancak bir zamanlar Akyazı Merkezinde yapılan park ile aynı duruma gelmemesi içinde çalışmaların inşaattan önce yapılması gerekmektedir.

Esnafın ve Vatandaşın ortak sıkıntısı insanların aileleri ile birlikte vakit geçirebileceği bir yerin olmaması.

Hendek Belediyesinin yaptığı Bayrak tepeye Akyazı’dan hemen her gün sırf kahvaltı yapmak için gidenler varken Akyazı’da neden olmasın.

Akyazı belediyesi de bu durumları göze alarak bir çalışma başlatmalı. Esnaf odaları başkanlarının da bulunduğu bir toplantı ile esnafın sıkıntıları ile ilgili bir düzenleme yapılmalı.

Akyazı esnafı olarak birlikte hareket edilmeli.

Akyazı Belediyesine bir öneri. Ankara büyük şehir belediyesinin her sene düzenlediği Alış veriş festivalinin bir örneği Esnaf ile istişare yapılarak Akyazı’da gerçekleştirile bilir. 15 gün yapılacak bu küçük organizasyonun hem esnafa hem de vatandaşa yarayacağı kanaatindeyim.

Sevgi ve Saygılarım ile
Ferhat Sağlam
saglamisler@gmail.com

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:
Kazada ölen adliye çalışanı için tören düzenlendi
1 / 15
Murat Optik

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Turgay Usta (Akgün Restoran)