YÖNYAP YAPI
Toprak Turizm

Akyazı Esnafı -2

2014-09-06 00:00:00
2146 OKUNMA

Ferhat SAĞLAM

Birkaç esnaf arkadaşımın ve ağabeyim “ neler yapabiliriz de Akyazı’dan bu pahalı algıyı kaldıra biliriz” dedi.

Bunun üzerine birkaç araştırma yaptım esnaf ve vatandaşlar ile görüştüm.

Vatandaşların en büyük sıkıntısı Akyazı’nın en işlek yeri olan çarşı içindeki dükkanların halka hitap eden ve çeşitli iş gruplarından olmaması. Akyazı halkının %50 den fazlası çalışan kesim yani sabah 8 de işe gider akşam bazı fabrikalar 16.00 da bazı fabrikalar ise 18.30 da paydos eder. Saat 16.00 da paydos edenler bi nebze şanslı çünkü henüz iş yerleri kapanmamıştır. Ancak 18:30 da paydos edenler direk eve gitmek zorundadır çünkü açık iş yeri yok denecek kadar azdır.

Bir vatandaşın Pazar günü Akyazı’da kalıp ta ne yapayım ne esnaf dükkânını açıyor ne de ailem ile birlikte gezebileceğim bir yer var diyor.

Haklılar mı bence haklılar çünkü halkın tatil günü olan Pazar gününde esnaf da tatil yaparsa vatandaş da haklı ve doğal olarak Adapazarı’na gitmek zorunda kalıyor.

Esnaf ağabeylerimde bir tanesi biz Pazar günleri hep açığız ancak vatandaş sadece alış veriş yapmak istemiyor gezip eğlenmekte istiyor birazda belediye hakkında yaz dedi.

Açıkçası esnaf da vatandaş gibi bu durumdan rahatsız.

Esnaf olarak belediye ye bir öneride bulundunuz mu dediğim de “ bu belediyenin işi onu damı biz yapalım” gibi yanlış kelimeler kullanıldı.

Şurası doğru belediye yapacaktır ancak sizler esnaf olarak bir öneride bulunmalısınız çünkü müşteriyi en iyi tanıyan sizlersiniz. Belediye başkanı Hasan Akcan’ın da bu konu memnun olacağına eminim.

Vatandaş olarak neden Adapazarı’na gidiyorsunuz sorusuna vatandaşların cevapları yukarıda da yazdığım gibi pahalı ve aile ile vakit geçirecek yer olmaması oldu.

Akyazı Belediye’sinin projeleri arasında yer alan ve en önemlileri olarak gördüğüm Aksar Tepe Projesi ve Karacasu Projesi hayata geçtiğinde Akyazı dışarıdan esnaf ithal edebilir duruma gelecektir. Bu durumda Akyazı halkı Adapazarı’na gitmeyecek aksine Adapazarı Akyazı’ya gelecektir.

Şimdi halk ve esnaf olarak bir birimizi düşünmez isek bu büyük projeler hayata geçtiğinde başkaları bizim cebimizdeki parayı düşünüyor olabilir.

Sevgi ve Saygılarım ile

Ferhat SAĞLAM

 

saglamisler@gmail.com

Akyazı Esnafı -1 yazısını okumak için linke Tıklayın http://akyazihaber.com/yazidetay.?id=450
 


 

 

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:
Kurulan ve kapanan şirket sayıları açıklandı
1 / 15
İstanbul Outlet

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Turgay Usta (Akgün Restoran)