Bilal Soykan ve Osman Karaoğlan ve Hasan Akcan, HASAN YAZICI
ÇAĞRI OTOMOTİV
Toprak Turizm

AKLIN YOLU

2014-08-24 00:00:00
1914 OKUNMA

Levent SERDAR

Bir duruş ortaya koyduk. Kendi çapımızda kamuoyunda bir bilinç altı oluşsun istedik. İddialı  konuştuk. Öngörümüz (oy oranı olarak) nispeten gerçekleşti. Derdimiz kimin kaç oy alacağından ziyade İnandığımız davanın iktidarını perçinlemesiydi. Çok şükür ki asıl hedefemiz olan nihai sonuca ulaştık. Yazmayacaktım. Kararlıydım. Kendilerine değer verdiğimiz insanlar ve bir çokları yazılara devam etmemi istediler. Aynı siyasi görüşe sahip Akyazımızın seçilmiş en yetkili kişininde böyle bir isteği oldu. Yani; bazen bizleri eleştirsen de yazmalısın dedi.

Muhalif siyasi görüşe sahip olanların ise önceliği öz eleştiri yapmak olmalı. Üst üste 9 seçim kaybedip pişkin pişkin duranlar karşısında hedefleri, seçim sonuçlarında bir kaç puanlık tahmin hatası yapan şahsım olmamalı, diye düşünüp. Kalemi tekrar elime aldım.

İsteklere kulak vermek birilerinin istediklerini yazacağım anlamına asla gelmez.  Kalem özgür olursa etkili olur ve bu kalemi tutan el Rabb'inden başkasına asla minnet etmez.

Geçtiğimiz günlerde belediyeye ait bir takım arazilerin satışı için ihale yapıldı. Amaç elde edilen gelirle kamu yararına yatırım yapmaktı.

İhale hukuka uygundu. Fakat ihale denilince ülke genelinde hep kamuoyunun soru işaretleri olur. Geçmişte yaşanmış ihalelerde ki şaibeler akla gelir.

Yeni seçilmiş ve hala partisi içinde bazı kişiler tarafından statüsü hazmedilememiş bir başkanın, bu tip bir organizasyonda bu soru işaretlerine yol açmayacak şekilde hareket etmesi beklenirdi.

İhale daha şeffaf yapıla bilirdi. Kamuoyunda yeterince tartışılması beklene bilirdi. Amaç daha net ortaya kona bilirdi. Basının izlemesine imkan verilip, geniş kitlelerin haberdar olması sağlana bilirdi. Hiç biri yapılmadı.

Sebeb ve sonuç ilişkisi ortaya konulmadan hareket etmek çoğu zaman başarıyı gölgeler. Ben yaptım oldu mantığı hiç bir devirde yöneticileri menzile ulaştıramamıştır. Başarı için iyi bir yönetici olmakla beraber ehil kişilerden oluşmuş bir ekip şartı vardır.

Bütün bunlar için de zamana ihtiyaç duyulsada bu geçiş döneminde ihtiyatlı davranmak, aceleci olmamak, istişarelerde bulunarak hareket etmek gerekir. Özellikle başarıyı yakalamış yerel yöneticilerle iletişime geçip tecrübelerinden istifade etmek akılcı bir yöntem olarak görülmelidir.

Sivil, aklı selim, belediye ile maddi herhangi bir bağı ve menfaati olmayan kişilerden kurulu bir istişare heyeti kurula bilinir. Yine şefaf bir yönetim anlayışı için yapılacak hizmetler konusunda ayırım gözetmeden basının bilgilendirilmesi yararlı olacaktır.

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:

Diğer Yazıları

Ölüm onu market alışverişinde yakaladı
1 / 15
Yakıcı Garden

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Akgün Restoran