Bilal Soykan ve Osman Karaoğlan ve Hasan Akcan, HASAN YAZICI
İNOĞLU YAPI ÇELİK PREFABRİK YAPILAR
Toprak Turizm

ACİL EYLEM PLANI

2019-01-14 11:24:12
2445 OKUNMA

Halil AKAN

Hükümetimizin açıkladığı 100 günlük eylem planlarına, ben de milletimizin ihtiyaçlarını dikkate alarak bir acil eylem planı yazmak istedim. Bana göre;
 
Birinci Eylem planı Adalet için; Olmazsa olmaz, çok ama çok acil yapılması gereken ilk şey, doğal yaşamı güvence altına alacak adalet kanunlarını çıkartmak olmalıdır. Bu konuda iktidarı, muhalefeti atılmış her hangi bir adım olmamıştır. Suç işlemenin sıradanlaştığı bir ülke olduk. Bu durum ceza kanunlarının suç işlemeyi önleyecek yeterlilikte olmadığını gösterir. Her gün bir dolandırıcılık haberi, her gün bir şiddet, gasp, nereye gidiyoruz duyan, gören rahatsız olan devlet erkânı yok mu?
 
İkinci eylem planı Ekonomi alanında olmalı; Ekonomimiz krizi bu kez teğet atlatamayacak. İç ve dış piyasadaki yatırımcıların ve ticaretle uğraşan vatandaşımızın, bundan sonra döviz kurlarının aşırı oynaklığının önüne geçildiği ve yukarı aşağı volatilitenin yaşanmayacağı garantisinin hükümetçe verilmesi gerekmektedir. Sırf dövizin yeniden yükselebileceği beklentisi piyasaları durma noktasına getirmiştir.
 
Diğer yandan ülkenin değerlerini, kritik öneme sahip kıymetlerini, bizi yok etmek için pusuya yatmış bekleyen çakallara satmamalıyız. Satacaksanız milli piyango vb şans oyunlarını satın, yok illa da bir özelleştirme yapılacaksa, bu satış kendi insanımızdan başkasına olmalıdır.
 
Üçüncü eylem planı Vatandaşın sağlığı ile ilgili; iktidar her şeyden önce halkının sağlığını düşünmeli. Hastane yapmak halk sağlığına önem verildiğini değil aksine halkınızın sağlıksız olduğunu kabul ettiğinize işarettir. Bunun bir başka handikap’ı da günün birinde sizi hasta eden, zehirleyen dostlarınız, size bulaştırdıkları bu hastalıkları tedavi için gerekli ilaç ve tedavi malzemelerini satmaktan vaz geçerse ve/veya ekonomik gücünüz bunu karşılayamayacak duruma gelirse o zaman bu milletin hali ne olur. Bunu düşünmek bile beni ürkütüyor.
 
Şuan insanlarımızın %80’i hasta. Tüm hastaneler, özel- devlet ayırmaksızın, tüm branşlar tıklım tıklım hasta dolu ve bu durum kimseyi düşündürmüyor, rahatsız etmiyor, tedbir alınması gerektiği hissini uyandırmıyorsa sağlık bakanlığı neden vardır.
 
Dördüncü eylem planının konusu Eğitim olurdu. Eğitimimizi kendi değerlerimiz doğrultusunda, sıfırdan kendimiz düzenlemeliyiz.  İlkokul öncesi eğitim başta olmak üzere ilk ve orta öğretimde dâhil eğitimdeki temel hedef manevi değerlerini, örf, adet ve kültürünü bilen, dilini, dinini, tarihini çok iyi öğrenmiş bir nesil yetiştirmek olmalıdır. Üniversitelerimizde, lise kalıbından çıkartıp bilim yuvalarına dönüştürmesi şarttır.
 
Özetle,  futbol sahaları, park ve bahçelerdense ekonomiyi canlandıracak, esnafı rahatlatacak, halkı umutlandıracak, huzur ve güven ortamını artıracak tedbirler alıp hemen uygulamaya koymak gerekmektedir. Seçimler bu yüzden yapılır, bu yüzden milletvekilleri ve bakanlar seçilir.
 
Bu aziz millet her zaman üzerine düşeni fazlasıyla yapmıştır. Bu sorunlar çözülsün diye oy zamanı oyunu verdi.  Yeri geldi can istendi 15 Temmuzda gözünü kırpmadan canını verdi. Siyaset mazeret üretme yeri değil sorunları tespit edip biran önce çözüme kavuşturma yeridir.
 
Faiz belasından da biran evvel kurtulmak zorundayız. Faizden kurtulmak için sıcak paradan kurtulmalıyız. Siyasi otoritedeki israfa, savurganlığa son vermeliyiz. Kredi kartını, krediyi özendirmekten vaz geçmeliyiz.  Hükümet vatandaşına gelirinden daha yüksek miktarda harcama, borçlanma imkânı vermemelidir.
 
Benim için acil önem arz eden konular bunlar. Bir başkası için başka sorunlar daha öncelikli olabilir. Dünyanın güçlü, cesur ve milletine düşkün, dinine bağlı lider kişi ve ülkeye ihtiyacı var. Doğu Türkistan, Myanmar, Filistin, Yemen kısaca tüm mazlum ve masum İslam coğrafyası böyle bir liderin yolunu gözlüyor. Rabbim tüm İslam coğrafyasına bu özelliklere sahip liderler göndersin inşallah. (âmin)

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:

Diğer Yazıları

Ölüm onu market alışverişinde yakaladı
1 / 15
İstanbul Outlet

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Akgün Restoran