Aydın Metal
YÖNYAP YAPI
Akyazı Aktaş Sürücü Kursu

En buruk bayram

13-05-2021 11:42:31 - YAŞAM
En buruk bayram

Gündelik hayatı yeniden şekillendiren koronavirüs salgını, asırlardır süregelen bayram geleneklerini de sekteye uğrattı.

Hardal Burger Akyazı
Dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını tedbirleri kapsamında, 17 günlük tam kapanma nedeniyle Ramazan Bayramı boyunca uygulanacak sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle vatandaşlar bu yıl bayramı buruk şekilde karşıladı. 
 
Kovid-19 salgını kapsamında alınan tedbirler ve uygulamaya konulan kısıtlamalar birçok alanda hayatı yeniden şekillendirirken, şenlik havasında geçen bayramları da etkiledi.
 
İslam alemi, bir yandan "onbir ayın sultanı" rahmet, bereket ve mağfiret ayı ramazanın ardından bayrama kavuşmanın sevincini yaşarken, bir yandan da bayramı salgının gölgesinde geçirecek olmanın burukluğunu hissediyor.
 
Pandemi, bayram namazı ve kutlamaları ile asırlardır uygulanan aile büyüklerini ziyaret etme ve el öpme, misafir karşılama ve ikramda bulunma, bayramlık kıyafet giyinme, çocuklara şeker ve harçlık verme gibi birçok geleneği bu Ramazan Bayramı'nda sekteye uğrattı.
UB Group

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:
Yaaa 3 yıl önce2021-05-13 12:41:07

Sayelerinde. Tatil sezonunda da gelen turistlerin ellerinden öpleriz artik

0
-0
Markette hasmını vurmuştu, tutuklandı
1 / 15
Yakıcı Garden

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Networks