Bilal Soykan ve Osman Karaoğlan ve Hasan Akcan, HASAN YAZICI
İNOĞLU YAPI ÇELİK PREFABRİK YAPILAR
Akyazı Aktaş Sürücü Kursu

Fındık Üreticileri İnternet Üzerinden Satışa Başladı

04-10-2016 11:00:44 - TÜRKİYE
Fındık Üreticileri İnternet Üzerinden Satışa Başladı

Serbest piyasada oluşan fiyatlardan memnun olmayan bazı fındık üreticileri, çareyi ürünlerini internet üzerinden satışa sunmakta buldu

Özgür Adımlar

Üretimi yapılan illerin serbest piyasalarında fındık ortalama 13 liradan işlem görürken, bazı üreticiler fiyatın artacağı beklentisiyle ürününü evinde bekletiyor. Fındığını saklamak yerine aklındaki fiyattan satmak isteyen bazı üreticiler ise alternatif yollara başvuruyor.

İnternetteki alışveriş sitelerini tercih eden üreticilerin bazıları 1 kilogram kabuklu fındığı 20 liradan satışa çıkarırken, kimisi de 25 liradan satışa sundu.

 

İNTERNETTEN ALICI DOSTU FINDIK SATIŞI

Satış ilanlarında fındığın kalitesiyle ilgili bilgiler de veren üreticiler alıcılara, kapıda ödeme, ücretsiz kargo gibi farklı seçenekler de sunuyor. Üreticiler toptan ve perakende satışta ise fiyatları ayrı tutuyor.

İnternete ilan veren Düzceli üreticilerden Serkan Özen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu sezon rekolte az olmasına rağmen fiyatların bir türlü artmadığını belirterek, "Ben de çareyi fındığımı internet üzerinden satışa çıkarmakta buldum. Oldukça kaliteli olan fındığın kilogramını 25 lira olarak belirledim." dedi.
 

 

"ÜRETİCİ, ÇAREYİ İNTERNETTE BULDU"

Altınordu Ziraat Odası Başkanı Uğur Cörüt, üreticilerin düşük fiyat karşısında böyle bir yol seçtiğini belirterek, "Üreticiye başka yol başka çare bırakmadılar. Düşük fiyat karşısında son çare olarak interneti seçti. Üretici kendi fındığını kendi pazarlıyor. Üretici böylelikle zararını da bu şekilde kapatmaya çalışıyor. Temennimiz ve beklentimiz bir an önce fiyatların yükselerek üreticilerimizin daha fazla perişan olmaması." diye konuştu.

Ürdüç

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:
Bekirpaşa kavşağında kaza
1 / 15
Yakıcı Garden

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Green Garden