Bilal Soykan ve Osman Karaoğlan ve Hasan Akcan, HASAN YAZICI
Çetinler Kereste İnşaat Akyazı
Akyazı Aktaş Sürücü Kursu

FETÖnün firari savcısı her şeyi anlattı

20-08-2016 23:54:08 - TÜRKİYE
FETÖnün firari savcısı her şeyi anlattı

FETÖ'nün firari savcılarından olan Hüseyin Kaplan AHaber'e konuştu.

Hardal Burger Akyazı

 30 yıldır örgüt içerisinde olduğunu ancak çok pişman olduğunu ifade eden firari savcı teslim olmadan önce birbirinden çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Akyazı’da ÇETE davası olarak bilinen eski Sakarya Emniyet Müdürü Faruk Ünsal, Eski Belediye başkanı Yaşar Yazıcı ve 40 kişinin bulunduğu dava’da mütalaayı veren savcı Hüseyin Kaplan FETÖ örgütü üyesi olduğu itiraf ederek çarpıcı açıklamalarda bulundu.
 
AHaber Özel İstihbarat Müdürü Abdurrahman Şimşek ve Sabah Gazetesi Muhabiri Nazif Karaman Hüseyin Kaplan'ı buldu ve röportaj yaptı. Şimşek, Kaplan'ın yer yer ağladığını ve evet ben bir FETÖ'cüyüm, 30 yıldır örgütün içinde olduğunu ama çok pişman olduğunu ve konuşmak istediğini anlattığını söyledi.


İşte 30 yıldır FETÖ içerisinde olan Balyoz davası firari duruşma savcısı Hüseyin Kaplan'ın örgütle ilgili birbirinden çarpıcı açıklamaları...
 
KUMPAS KURULACAKSA BU PROFESYONEL OLMALI
 
FETÖ'nün 17-25 aralık darbe girişiminde hükümete kurulan kumpasta polis hangi savcıyla çalışacağını biliyordu. Böyle bir yapılanmaları var.
 
2012'DE NE OLDU?
 
FETÖ aleyhine tasfiyeler başlamıştı bunu duyuyorduk. Planlamalar yapıldığını duyuyorduk. Bunun için ben 2011'den beri Ak Parti tabanı değil ama bilhassa Başbakan tasvip edilmiyordu. Soğuk bir savaş vardı. "Elimizde bir imkan var bu imkanı bu uğurda harcayabiliriz" diye düşünülüyordu.
 
HER ŞEY 2011'DE BAŞLIYOR
 
Dinlemelerin büyük kısmı 2011'de başladığını düşünüyorum. HSYK'daki atamalardan sonra FETÖ'nün tasfiyesi hükümet tarafından başlamıştı. Bunlarda yargıda hükümete karşı bilenmeye neden olmuştu.
 
GEZİ OLAYLARINDA HÜKÜMETİN YIKILMASINI İSTİYORLARDI
 
Üst yapı hükümetin yıkılmasını istiyordu. Ama alt yapıda benim muhatap olduğum kişiler Erdoğan'ın başarılı olmasını istiyordu. Örgütün içindeydim ama suç işlemedim. Bunun için bildiklerimi anlatıp millete daha fazla zarar gelmemesini istiyorum.
 
"2048'E KADAR GENERAL AMİRAL LİSTESİ VARDI"
 
2048 yılına kadar askerin içinde kötü bir yapılanma var bunlar her an darbeye teşebbüs edebilirler diye düşünüyorduk. Bunun engellenmesi lazım diye düşünüyorduk. Çünkü bize 2048'e kadar general ve amiral listeleri vardı. Kendi adıma sevinmiştim. Ülkede darbelerin bittiğini düşünüyorduk.
 
Biz Balyoz'da ülkelerin darbeler tarihinin kesildiğini zannediyorduk ama nereden bilebilirdik darbeye zemin hazırlamışız. Biz Düşünün ilk defa bir darbeye yargılamayla ceza verdik. Allah kahretsin bizi kullanan insanlara. Bu darbe girişimini yaptıran Gülen'in Allah belasını versin.
 
ERGENEKON - BALYOZ DAVALARI
 
Bu davalarda muhakka etkisi var. Etkisi yok demek gerçeğe ters olur. (Pişmanlığınız var mı sorusu üzerine ) 15 Temmuz'dayken Cumhuriyet savcısıyken şu anda terörist olarak aranmaktayım. Polis asker arıyor. Her ne akdar öyle hissetmesemde. Bunu nasıl tasvir edebilirsiniz pişmanım tabi ki...Dava sürecinde de bir kısım insanlarla irtibatım olmuştu. Yargılanan sanıkların ailelerinden gelen çok mağdur olan yardım isteyen insanlar olmuştu. Üzülüyorsun şu anda benim düştüğüm pozisyonda onlar vardı. Şimdi bihakkın yaşayınca daha kötü oluyor. Yapıldıysa da Allah kahretsin. Bir liste oluşturuyorsun suçsuz insanları dahil ediyorsun.
 
BALYOZDA 3 BİN KİŞİLİK LİSTE VARDI
 
Hep masum değildim. balyuozda listelerde üç bin kişi vardı. Bunların 360 tanesine dava açılmıştı. Belki korunması gereken isimler varsa onlara dava açılmadı.(Korunanlar varmıydı sorusu üzerine) İsim olarak bilmiyorum. Belki korunması gereken adamalr avrdı onalra dava açılmadı. Ama o bilgiler bana gelmedi. Çünkü ben duruşmanın son safahatında katıldığım için arkadaş şu ismlere dava açtık şunları mahkum et bunları tutukla yok. Bakıyorsun dava açılan insanlar bakıyorsun kendi bilgimiz görgümüz şeyiyle de vur gitsin yapman gerekiyordu zaten. Vatana ihanet etmiş insanlar diye düşünüyorsun. Düşünün 15 Temmuz'da bir darbe oldu. Askere bomba atan bir pilot. Türk vatandaşı Türk insanı diyebilir misiniz?. Bunu nasıl tasvip edebilirsiniz. Vatandaşını tank ile ezen bir askeri nasıl tasvip edebilirsiniz?.
 
HEYETLER ÖZEL SEÇİLMİŞ HEYETLER MİYDİ?
 
Yani muhtemel. Ben kendim o yapının adamı olabilirim. İki yönlü 1. Ankara'da olan işlemlerle ilgili. Bizm atanmamızı biliyorsunuz o zaman da HSYK yapıyor. Oradaki insanlar belirli bir talimat gitmiş midir? Hala her ne kadar aransak ta hukukçu vasfımız biraz var. Görmediğimiz şeyleri söyleme durumumuz yok. He var mıdır? Belki de vardır. Benim atamam da oldu nasıl oldu. Anlatsak uzun sğreç sadece cemaat bağlantısından değil kişisel ilişkilerde sözkonusu. Stresli bir davaydı. Zor bir davaydı. insanlar en azından bir kısmı için suç işlememin verdiği bir infial vardı. Ben hala bir kısmının gerçek bir darbe planının olduğuna inanıyorum. 15 Temmuz akşamı maç yapmaya gideceğiz Boğaz Köprüsü'nü askerler kesmiş dediler niye kesmiş diye düşündük . Darbe olup TRT bildirisini görünce Başbakan Televizyonlarda Cumhurbaşkanı televizyonlarda hatta hakim savcı arkadaşlar vardı dedim darbe yapmışlar söyleseler ben de plan vardı söyleseler verirdim böyle salak bir darbe olmaz inşallah kimseye zaraar gelmez diye düşüncemi belirttim. Blyozda darbe planı olduğunu düşünüyorum ama masum insanlar vardı onun infiali vardı. Çok stresli bir dava olduğu için sadece cemaat yapılanması değil beraber çalışmak isteyen arkadaşlar vardı.
 
İSTANBUL ADLİYESİNDE FETÖ YAPILANMASI NE KADAR?
 
Sadece İstanbul Adliyesi'nde değil tüm Türkiye'de tüm sahalarda yapılanma var. Yargıda bir muhakkak temiz insanların olması gerektiğini düşünüyorduk. Temiz insanlar olsun diye darbe olsun diye değil. Biz o zaman ne düşünüyorduk askeriyede 2048 yılına kadar gelecek kötü bir yapılanma var. Kötü niyetleri olabilir. İyi niyet düşüncemiz vardı. Bunun engellenmesi lazım diye düşündük. 2048 yılına kadar gelecek general amiral listesi vardı kendi adıma sevinmiştim ülkede darbelerin önü kesildi. Düşünün kesildi bitti ilk defa darbe teşebbüsüne ceza verdik kim bilebilirdi ki darbeye zemin hazırlamışız. Cemaat mı yaptı Paralel yapı mı yaptı onlar yaptıysa Allah onları kahretsin.
 
14 TEMMUZ BANA DESEYDİLER...
 
Ben cemaat içerisinde bir insanım . 14 Temmuz bana deseydiler 'biz darbe yapacağız' şunu söylerdim en salak askerler bile 12 Eylül olsun, 61 darbesinde olsun ülkede bir zemin hazırladılar halkın askere bir beklentisini sağlarlar ki darbe başarılı olsun. Bakıyorsunuz Türkiye'de yüzde 50 oy almış bir iktidar var. Son kamuoyu yoklamalarında yüzde 60'a vurmuş desteği. Arkanızda bir halk desteği olmadan darbe yapsaydınız daha da kötüsü başarılı olsaydınız her gün 100 bin kişiyi mi öldürecektiniz. Suriye gibi ırak gibi milyonlarca insan mı ölecekti.
 
DARBEYİ LANETLİYORUM
 
Kendim de kaçağım yaklaşık bir aydır kaçıyorum. Darbeyi organize eden yapı olarak Paralel yapı gösteriliyor. Ben böyle bir şeyi kamuoyuna yansıyan bir mektupla da şey yapmıştım yapan insanalrı bu yapıyı tamamen reddediyorum. Milletine suikast yapılamaz. Bu darbeyi lanetliyorum.
 
FETHULLAH GÜLEN HESAP VERMELİ
 
Fethullah Gülen'in hesap vermesini istiyorum. Bir yargı mensubu olarka gelmesi gerekir. heasp vermesi gerekir. Kaçan yargı mensubu arakadaşlar herkesin gelmesi lazım. Etkin pişmanlıktan yararlanmak istiyorum. Ben belli bir yapı içerisinde bulundum. İdeallerim hayalim bu değildi. Ben milletime kastetmek için ihanet etmek için bu yapınıniçinde bulunmadım. Biz belkide İslam'ın şiddet içermeden analatılabileceğini düşünüyorduk. Anlatılması gerektiğini düşünüyorduk. Ama geldiğimiz noktada şiddete teslim olmuş.
 
GALİP ÖZTÜRK'E YAZILAN MEKTUP
 
Galip Öztürk'e ve sevdiğim bir kaç kişiye o mektubu ben yazdım. Hayatımız şu noktada bitmiş durumda. Ağırlaştırılmış müeebbet , darbeye iştirak terör örgütü üyesi olmak bunların her birisi ağır sonuçları olan şeyler. Malvarlığım çok yok anca çalışırsam ailemi geçindirebilirim. Zor durumda kalmıştım her şeyi bırakıp kaçmak zorunda kaldım. Galip Bey benim akrabamdır.
 
Galip Bey sizi terörizmden içeri alacaklar gel bu işten vazgeç diye tavsiyesi oldu. Örgüt drsiniz tamam ama ben de savcılık yapan bir adamım ama silahlı terör örgütü nasıl olacağız? diye kendisine sormuştum. Ya olursunuz demişti tabi önun öngörüleri daha iyidir. Haklı çıktı. Şimdi düşünüyorum bir yerlerin bedduasını aldık. Kişisel oalrak ya sen sütten çıkmış ak kaşık mısın diyebilirler . Bilinçli olarka yapmadım ama bazı arakdaşlarımızın yaptıkları yanlışları maddi ve manevi olarak ödüyoruz. Bir arkadaşımızın yakını şehit olmuştu darbe gecesi. Şahsen bu ölen insanlar için bir Fatiha okumak isterdim. Millet için ölmüşlerdir. İsyana zorbaya başkaldırmışlardır.

Hüseyin Kaplan bugün teslim oldu

Marmara Göz

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:
Başkan Yüce bu sözlerle veda etti
1 / 15
BELLONA

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Green Garden