Bilal Soykan ve Osman Karaoğlan ve Hasan Akcan, HASAN YAZICI
İNOĞLU YAPI ÇELİK PREFABRİK YAPILAR
Akyazı Aktaş Sürücü Kursu

Sakaryalı Olmaktan Gurur Duyuyorum

29-07-2016 12:03:35 - SAKARYA
Sakaryalı Olmaktan Gurur Duyuyorum

Demokrasi Nöbetinin 14’üncü gününde Sakarya Demokrasi Meydanı’na motoruyla çıkan Dünya Şampiyonu Motosikletçi Kenan Sofuoğlu, Sakaryalılarla buluştu

Özgür Adımlar

Demokrasi Nöbetinin 14’üncü gününde Sakarya Demokrasi Meydanı’na motoruyla çıkan Dünya Şampiyonu Motosikletçi Kenan Sofuoğlu, “Sakaryalı olmaktan gurur duyuyorum” dedi.

Sakarya’da vatandaşlar FETÖ/PDY’ye bağlı bir grup askerin darbe girişimine karşı demokrasi nöbetini aralıksız sürdürüyor. 15 Temmuz’dan bu yana direnişin simgesi haline gelen Demokrasi Meydanı bu kez Dünya Şampiyonu Motosikletçi Kenan Sofuoğlu’nu misafir etti. Kurulan özel platforma motosikletiyle çıkan şampiyon sporcu, meydanda toplanan on binlerce Sakaryalıya hitap etti. Programda Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu ve AK Parti Sakarya İl Başkanı Fevzi Kılıç ile ilçe belediye başkanları da yer aldı.  

 

“Tepeyi asla bırakmayacağız”

Düzenlenen mitingin açılış konuşmasında söz alan Başkan Toçoğlu, “Sanki ilk akşamdaki gibiyiz. Meydana bakıyorum ve yalnızca: ‘maşallah’ diyebiliyorum. Türkiye’ye örnek olduk. Meydan ilk günden bu yana hınca hınç dolu. Allah milletimizi ve devletimizi korusun. Allah Sayın Cumhurbaşkanımızı korusun. Bugün yaptığımız mücadeleyle aslında Uhud’daki okçular tepesini tutan askerler gibiyiz. Ancak biz işaret almadan o tepeyi bırakmayacağız. Onlar o gün savaş kazanıldı düşüncesiyle tepeyi bırakmış, müşriklerin peşinden koşmaya başlamışlardı. Müşrikler tepenin arkasından saldırıp, 70 sahabeyi o gün şehit etmişlerdi. Biz Müslüman tepesinin kuşatılmasını engelleyen o okçularız. Biz tepeyi asla terk etmeyeceğiz. Biz emir gelmeden tepeyi bırakmayacağız. Buradaki birliktelik, sabır, ihlâs, direnç Türkiye’ye örnek oldu. Allah bizlere, sizlere, güç kuvvet versin. Direnişimize devam ediyoruz. Başkomutanımızdan bize emir gelene kadar mevzii tutmaya devam edeceğiz” diye konuştu.  

 

“Çanakkale ruhu canlandı”

Toçoğlu’nun ardından söz alan İl Başkanı Kılıç ise, “Her şeyi biliyorlar ama bu milletin gücünü bilmiyorlar. Bu milletin vatan sevgisini bilmiyorlar. Bu milletin sadakatini bilmiyorlar. Bu milletin Tayyip Erdoğan’a sadakatini bilmiyorlar. Bunlar kaçtılar, hicret dediler. Para topladılar, himmet dediler. Milleti dinlediler, hikmet dediler. Sakaryam bunlar bu millete ihanet ettiler. Bunlar bir dolarlık adamlardır. Sizin direnişiniz, milletin yeniden dirilişine sebep oldu. Bu aziz millet devletini korudu. Buradayız. Beraberce, sabahlara kadar buradayız. Gençler, hanım kardeşlerimiz daima buradalar. Allah mücadele azminizi, içinizdeki bu ruhu eksiltmesin. Bizim içimizde bir Çanakkale ruhu daima vardı. Bunu 15 Temmuz’da yeniden görmüş olduk. Allah’a emanet olun” şeklinde konuştu.   “Sakarya farklı bir şehir” Demokrasi Meydanı’nın misafiri olan Dünya Şampiyonu Motosikletçi Kenan Sofuoğlu, sahneye kurulan platforma motosikletiyle çıktı. Sofuoğlu, “Dünya’nın birçok ülkesinde bulundum, birçok şehrinde yaşadım ama Sakarya’dan hiçbir zaman vazgeçmedim. Bu hainlerin darbe girişimini yaptıkları gece ben de Sakarya’daydım. Cumhurbaşkanımızın talimatıyla ben de meydana çıktım. Meydanda göğüslerini tanklara, tüfeklere siper eden kahraman Sakaryalıları gördüm. Reis-i Cumhurumuz Sakarya’ya geldiklerinde şöyle demişlerdi: ‘Sakarya saf çocuğu masum Anadolu’nun.’ İşte gerçekten Sakarya böyle bir yer. Ben Sakaryalı olmaktan gurur duyuyorum. 2 gün önce Avrupa’da bana, ’Türkiye’de neler oluyor?’ diye soruyorlardı. Bende gururla, vatanımıza ve Reis-i Cumhurumuza nasıl sahip çıktığımızı anlattım. Allah hepinizden razı olsun. Asıl kahramanlar 15 Temmuz gecesi sokağa çıkan milletimizdir” dedi.  

 

“Kariyerime 54’le nokta koyacağım”

Kariyerine ilişkin de açıklamalarda bulunan Sofuoğlu, kendisine desteklerinden ötürü Sakaryalılara teşekkür ederek, “Şuan 4 yarışım kaldı. Rabbim nasip ederse inşallah 5’inci Dünya Şampiyonluğunu yaşayacağım. Bu sezon ‘1’ numarayla yarışıyorum. 15 yıldan bu yana Avrupa’da hep ‘54’ numarayla yarışıyordum. Bu sene şampiyonluğun simgesi olan ‘1’ numarayı kullandım. Rabbim nasip ederse kariyerimi ‘54’ numarayla tamamlayacağım. Birkaç yıl sonra artık emekliliğimi yaşamak istiyorum. Hepinize destekleriniz için çok teşekkür ederim” ifadelerini kullandı. 

 

 

Ürdüç
Sakaryalı Olmaktan Gurur Duyuyorum
Akgün Restoran Çorba
Sakaryalı Olmaktan Gurur Duyuyorum
Sakaryalı Olmaktan Gurur Duyuyorum

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:
8 yıl önce2016-07-29 14:13:30

Biz de seninle gurur duyuyoruz. İyi ki varsın, iyi ki Akyazılısın.

1
-0
Bekirpaşa kavşağında kaza
1 / 15
Yakıcı Garden

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

UB Group