Aydın Metal
ÇAĞRI OTOMOTİV
Batakköylü Düğün Salonu

PKK saldırısında şehit düştü

11-11-2016 11:20:01 - SAKARYA
PKK saldırısında şehit düştü

Mardindeki terör saldırısında yaralanan Derik Kaymakamı Sakaryalı Fatih Safitürk şehit oldu.

Özgür Adımlar
Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Derik Kaymakamlığına PKKlı teröristlerce el yapımı patlayıcı ile düzenlenen saldırıda yaralanan Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk'ün, tedavi gördüğü hastanede şehit olduğunu bildirdi. Yerlikaya, ambulans helikopterle Gaziantep'e getirilen Safitürk'ün Doktor Ersin Arslan Devlet Hastanesinde yapılan ameliyatın ardından bu sabah 07.46'da yoğun bakım ünitesinde ebediyete intikal ettiğini belirtti. Ali Yerlikaya, "Terör saldırısında şehit olan Kaymakamımıza Allah'tan rahmet, ailesine ve ülkemize başsağlığı diliyorum." dedi. Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk’ün cenazesi, işlemlerin ardından toprağa verilmek üzere memleketi Sakarya’ya gönderilecek. 
 
Mardin'in Derik ilçesindeki saldırıda ağır yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede şehit olan Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk’ün Sakarya’daki evine acı haber ulaştı.
 
Dün düzenlenen roketli saldırının ardından tedavi gördüğü hastanede şehit düşen Derik Kaymakamı Muhammet Fatih Safitürk’ün Sakarya'nın Arifiye ilçesindeki babaevine ateş düştü. Şehit Kaymakam Safitürk’ün Türk bayrakları ile donatılan evinde yakınları taziyeleri kabul ederken, babası Asım ve annesi Fatma Safitürk'ün dün gece Gaziantep’e gittikleri öğrenildi. Arifiye Belediye Başkanı İsmail Karakullukçu ve Geyve Belediye Başkanı Murat Kaya, acılı haberin verildiği şehit evine giderek taziye dileklerini ilettiler. Makamında şehit edilen Derik Kaymakamı Safitürk’ün 7 çocuklu ailenin en küçüğü olduğu öğrenildi.
 
Muhammed Fatih Safitürk kimdir? 
1981 senesinde dünyaya gelen Muhammed Fatih Safitürk doğma büyüme Sakaryalıdır. İlk ve ortaöğretim eğitiminin ardından kazandığı Marmara Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslar arası İlişkiler bölümünden 2004 senesinde başarılı bir şekilde mezun olmuştur. Safitürk, 2005 senesinde Ulaştırma Bakanlığı, Savunma sekreterliğinde memur olarak göreve başlamıştır 2006-2008 seneleri arasında Kültür ve Turizm Bakanlığı, Tanıtma Genel Müdürlüğünde Uzm. Yrd. Olarak görev yapmıştır 2009 senesinde Kastamonu’nun Küre ilçesi Kaymakam vekili olarak görev başlayan Muhammed Fatih Safitürk, 2010 senesinde yüksek lisans eğitimini İngiltere’deki University of Exeter’da tamamlamıştır. 2011-2013 seneleri arasında Bolu Kıbrıscık Kaymakamı ve 2013-2015 seneleri arasında da Bingöl Kiğı Kaymakamı olarak görev yapmıştır. Daha sonraları Derik Kaymakamı olarak görece başlayan Muhammed Fatih Safitürk, son olarak da Derik Belediyesine kayyum olarak atanmıştır. Evli ve iki çocuk babası olan Muhammed Fatih Safitürk 10 Kasım'da Mardin'de PKK'nın hain saldırısı sonucu kaldırıldığı hastanede şehit olmuştur. (Kaynak: Haber7)
 
Marmara Göz
PKK saldırısında şehit düştü
Akgün Restoran Çorba
PKK saldırısında şehit düştü

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:
Markette hasmını vurmuştu, tutuklandı
1 / 15
Yakıcı Garden

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Networks