Aydın Metal
İNOĞLU YAPI ÇELİK PREFABRİK YAPILAR
Batakköylü Düğün Salonu

Havai fişek davasında istenen ceza belli oldu

06-12-2021 13:00:00 - SAKARYA
Havai fişek davasında istenen ceza belli oldu

Hendek'te 7 işçinin hayatını kaybettiği havai fişek fabrikasındaki patlamaya ilişkin görülen davada savcı mütalaasını sundu.

Özgür Adımlar
Yukarı Çalıca Mahallesi'ndeki havai fişek fabrikasında geçen yıl 3 Temmuz'da yaşanan ve 7 işçinin öldüğü 127 kişinin yaralandığı patlamaya ilişkin görülen davanın görülmesine bugün Ferizli'deki Ağır Ceza Mahkemeleri Duruşma Salonu'nda devam edilecek.  
 
Hendek ilçesindeki havai fişek fabrikasında 3 Temmuz  2020'de meydana gelen ve olay yerine 50 kilometre mesafedeki birçok noktadan duyulan patlamalarda 7 kişi hayatını kaybetmiş, 127 kişi yaralanmıştı.
 
Patlamaya ilişkin gözaltına alınan aralarında fabrika sahibinin de bulunduğu 5 şüpheli tutuklanmış, bir zanlı ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. Öte yandan patlamada yaralanan Ahmet Ç, davada müşteki sanık olarak yargılanıyor.
 
Kontrollü imha amacıyla Adapazarı ilçesi Taşkısığı mevkisine getirilen fabrikadaki patlayıcıların 9 Temmuz'da kamyondan indirildiği sırada meydana gelen patlamada da 3 asker şehit olmuş, 8 jandarma personeliyle kamyon şoförü yaralanmıştı.
 
İlk patlamaya ilişkin hazırlanan iddianamede sanığın "bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma" suçundan 2 yıl 8 aydan 22 yıl altışar aya kadar hapisle cezalandırılması talep ediliyor.
 
Öte yandan iş güvenliği uzmanı Aslı B'nin ikinci celsede adli kontrolle tahliyesine karar verilmişti. Üçüncü duruşmada tahliye edilen sorumlu müdür Asiye A. ve ustabaşı Erşan Ö, Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı ve bazı müşteki avukatlarının itirazı üzerine tutuklanmış, bu sanıklar avukatlarının talebi üzerine ise yeniden tahliye edilmişti.
Akgün Restoran Çorba

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:
VATANDAŞ 3 yıl önce2021-12-06 12:03:41

DAHA ÖNCEDE DEFALARCA PATLAMIŞ GENE İNSANLAR ÖLMÜŞTÜ... O ZAMAN NE OLDU İSE ŞİMDİDE AYNISI OLUR...

0
-0
KDV düzenlemesiyle ilgili Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten açıklama
1 / 15
Yıldız Oyun Gezegeni

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Yasin Emlak