Bilal Soykan ve Osman Karaoğlan ve Hasan Akcan, HASAN YAZICI
İNOĞLU YAPI ÇELİK PREFABRİK YAPILAR
Akyazı Aktaş Sürücü Kursu

Tercih yapacak öğrencilerin dikkat etmesi gerekenler

07-05-2016 14:34:57 - EĞİTİM
Tercih yapacak öğrencilerin dikkat etmesi gerekenler

Kapadokya Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Arda Çakır bu yıl üniversite tercihi yapacak olan öğrencilerin dikkat etmesi gereken hususları anlattı.

Hardal Burger Akyazı

Kapadokya Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Arda Çakır bu yıl üniversite tercihi yapacak olan öğrencilerin dikkat etmesi gereken hususlar hakkında bilgi verdi. Arda Çakır öğrencilerin kendi yetenekleri, becerileri ve kişiliklerine uygun en doğru mesleği seçmelerinin başarı ve mutluluk getirecek unsurların başında geldiğini söyleyerek, ”Başarılı olduğumuz bir meslekte daha mutlu olur, mutlu olduğumuz bir meslekte daha başarılı oluruz. Kendimizi başarılı hissettiğimiz, sevdiğimiz ve sabahları neşeyle gittiğimiz bir işte çalışmak büyük bir ayrıcalık” dedi.

 

Öğrencilerin tercih döneminde kararlarını vermeden önce çok iyi düşünmeleri gerektiğini belirten Kapadokya Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Arda Çakır, ”Öğrencilerin şu soruları net bir şekilde cevaplandırmadan kesinlikle karar vermemeleri gerekir: Hangi meslekler yeteneklerime daha uygun? Hangi meslekleri tutkuyla yaparım? Hangi mesleği seçersem ileride pişman olmam? Okuyacağım üniversite mi, yoksa bölüm mü daha önemli?” şeklinde konuştu.

 

“ÖĞRENCİLERE TERCİHTEN ÖNCE BURS İMKANI SAĞLANACAK”
Yüksekokul olarak adayların kişiliklerine en çok uyan meslekleri seçmelerine yardımcı olmak için bir platform oluşturduklarını belirten Arda Çakır, Kapadokya MYO Mesleki Eğilim Testinden alınan sonuçlar doğrultusunda Kapadokya MYO tarafından ‘Kabul Mektubu’ alan ve tavsiye edilen yükseköğretim programları arasında tercih yapan adaylara, ÖYSM tarafından bu programlara yerleştirildikleri takdirde burs alma hakkı sunduklarını açıkladı. Kapadokya Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Arda Çakır şunları kaydetti: ”Günümüz şartlarında açıkça görünüyor ki asıl tercih, mezuniyetten sonra iş bulunup bulunamayacağı üzerinde yeterince durulmadan seçilmiş olan bir bölümde okumak ile doğrudan mesleğe ve kariyere yönelik bir eğitim almak arasında yapılacak”.

 

Öğrencilerini doğrudan mesleğe ve kariyer yapmaya yönelik bir şekilde hazırlarken aslında hayata hazırladığının bilincinde olduklarını söyleyen Arda Çakır, “Kapadokya Meslek Yüksekokul, 2005 yılında kurulan ve 2011 yılından beri Sabiha Gökçen Havalimanı’nda faaliyet gösteren eğitim yerleşkesi ile Türkiye’de herhangi bir havalimanında yerleşkesi olan ilk ve tek vakıf okulu olma özelliğini de taşımaktadır. Sivil Havacılık Ulaştırma İşletmeciliği, Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri, Uçuş Harekât Yöneticiliği ve Uçak Teknolojisi, Ağız ve Diş Sağlığı, Ameliyathane Hizmetleri, Anestezi, Diyaliz, Elektronörofizyoloji, Fizyoterapi, İlk ve Acil Yardım, Patoloji Laboratuvar Teknikleri, Optisyenlik, Odyometri, Tıbbi Görüntüleme Teknikleri, Tıbbi Laboratuvar Teknikleri gibi çeşitli özel programlarda eğitim veren Kapadokya Meslek Yüksekokulu, 2016 yılında bine yakın öğrenci adayına sağlık ve havacılık sektörüne girme fırsatı sunuyor. Mimari Restorasyon, Aşçılık, Çocuk Gelişimi, Atçılık ve Antrenörlüğü, Sağlık Turizmi ve Turist Rehberliği gibi istihdam imkânı geniş diğer programlarda da faaliyet göstermekteyiz” dedi. 

UB Group

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:
Başkan Yüce bu sözlerle veda etti
1 / 15
Murat Optik

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Green Garden