ÇAĞRI OTOMOTİV
Batakköylü Düğün Salonu

YILMAZ VURAL İLE SAKARYASPOR U KONUŞTUK

18-01-2017 18:23:03 - AKYAZI
YILMAZ VURAL İLE SAKARYASPOR U KONUŞTUK

Tacettin Furuncuoğlu Yılmaz Vural ile Sakaryaspor u değerlendirdi

Hardal Burger Akyazı
[ÖZEL RÖPORTAJ TACETTİN FURUNCUOĞLU]
 
Sakaryalı efsane teknik adam Yılmaz Vural Akyazı Haber’e özel açıklamalar yaptı. Yazarımız Tacettin Furuncuoğlu’nun  Sakaryaspor özelinde sorduğu sorulara içtenlikle cevap veren Vural, Sakaryaspor yönetiminden Tuncay Şanlı’nın teknik direktörlük kariyerine kadar bir çok konuda görüşlerini ifade etti. İşte o özel röportaj Akyazı Haber farkıyla sizlerle;
 
Sakaryaspor’un şampiyonluk şansını nasıl yorumluyorsunuz?
Sakaryaspor şimdi 32 puanda kaldı galiba Afyon Afjetspor’da 38 puan da 6 puanlık bir fark var. Ankara Adliyespor’a da alt sırada 20 puanlık takımlardan 4-2 kaybettik. Hiç beklediğimiz bir sonuç değildi. 6 puanlık fark kapatılabilir bir fark yalnız Tarsus İ.Y ve Darıca GB’ de sıralamada Sakaryaspor’un üstüne çıktı. Şampiyonluk elbette ki düşünülüyor olması da gerekiyor yaptığı harcamalarla kurulan takımla gelecek ile ilgili projelerle herkes bu takımın çıkmasına konsantre oldu.  50+1 Diriliş Yılı diyoruz. Çok iddalı bir söylem yaptık, dolayısıyla çok iyi çalışmalar var. Bende çok yakından takip ediyorum. Sayın Başkan İsmail Gürses ve yönetimi ile çok yakın ilişkilerimiz var ne yaptıklarını çok iyi biliyorum. Hedefleri ve projeleri hakkında fikir sahibiyim. Bundan bir iki hafta önce Erkan Pirzenli, Yusuf Sakallıoğlu ile birlikte geldi ve Dergi54’ten bahsettiler. Dergi54’deki röportajda da söylediğim gibi vizyon çok güzel çalışmalar çok iyi artık E-Ticaret ile Sakaryaspor lisanslı ürünlerini taraftara sunabiliyorlar. Yeni stadın açılması söz konusu artık. Stad’ın son aşamasına gelindi. Takım çıkarsa artık birçok şey hızlanacak çıkmazsa da dünyanın sonu değil. Nasıl olsa bizim Tatangalar takım amatör kümeye bile düşse takımlarını terk etmezler. Tatangaların gücü çok önemli. İstiyoruz tabi bekliyoruz bir an evvel Sakaryaspor eski günlerine dönsün diye. Sakarya futbolla duayen olmuş medyasından antrenörlerine oyuncusundan yöneticisine kadar bir Şansal Büyüka, Süleyman Seba, Aykut Kocaman, Bülent Uygun, Oğuz Çetin gibi futbol kamuoyuna mal olmuş isimler yetiştirdi. Hatta bir ara Milli Takım da 8 tane Sakaryalı oyuncunun oynadığı bir dönem vardı. Dolayısıyla biz futbola yalnızca sahanın içinde pratik yapanlar değil dışında futbolu etkileyenler olarak çok önemli katkılarımız var Sakaryalılar olarak. Gönül istiyor ki takımımızda Süper Lig’de olsun. Takımımız yine kendi içinden yönetici, antrenör, oyuncu medya ya duayen olmuş isimler çıkarabilsin. Potansiyel yok olup gitmesin. Türk futbolunun kaybı olur yoksa.
 
Bir teknik adam olarak Tuncay Şanlı’nın etkisi ve oyun düzenini nasıl yorumluyorsunuz?
Şimdi tabi ki Tuncay Şanlı’nın elinde sihirli bir değnek yok. Bu mesleğe yeni atılmış bir kardeşimiz. Futbolu daha geçen yıl bıraktı. Dolayısıyla Tuncay içinde orası bir çıraklık dönemi. Sakaryaspor gibi bir yerde mesleğe başlaması onun için bir avantaj. Çünkü futbol oynamakla oynatmak çok farklı iki konu. Yalnız Tuncay’ın insani ilişkileri Sakaryaspor’a büyük katkılar sağlayacak. Hocalığın taktiği tekniği ile ilgili de bu işin öğrenilebilir tarafı var. Tuncay’da bu süreçten büyük fayda görecek. Bende çok istiyorum ki futbola başladığı bir kentin takımı şampiyon yaparsa Tuncay’ın da mesleki kariyerine inanılmaz iyi başlaması demektir bu. Futbola çok emek vermiş bir kardeşimiz. Onların futbolun içinde olması gerekiyor böyle bir başarı ile başlaması onun geleceğini de çok etkileyecek. İnşallah çok başaralı olacak. Hepimiz destek oluyoruz. Fakat bu desteği de abartmayalım. Abartıyoruz biz. İbrahim Üzülmez çok iyi bir örnek Türkiye’ye. Gençlerbirliği takımının başına geldi. Maçları kazandı. Takımı düşme potasından çıkardı. Ligi bayağı yukarılarda bitirdi. İşte çıktı bir Deli İbrahim dedik. Kurtardı takımı dedik. Şimdi ne olacak peki? Gaziantepspor’da 4 tane maç kaybetti diye İbrahim kötü hocamı oldu. Kimse bahsetmiyor ondan. Yani sonuçla ilgili değil bu iş. Sonuç her zaman insanların lehine bitmeyebiliyor. Önemli olan onların birikimleri, eğitimleri bu işe yaptıkları yatırım yani tesadüfi sonuçlarla bir yere gelmek değil kalıcı başarılara sahip olabilmek. Onun içinde hocalık her gittiği yerde kendi farklılığını gösterebilmektir. Dolayısıyla Tuncay böyle bir başlangıç yapacak ve sonunda hedefine ulaşacak. Aklında farklı farklı projeler var. İnşallah onları da hayata geçirmekte başarılı olur.
 
Hocam son olarak ne söylemek istersiniz?
Ne mutlu Sakaryalıyım diyene!
 
Özel Röportaj - Tacettin Furuncuoğlı
Marmara Göz
YILMAZ VURAL İLE SAKARYASPOR U KONUŞTUK
Marmara Göz

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:
Kazada ölen genç toprağa verildi
1 / 15
BELLONA

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

10 K Grup