Aydın Metal
YÖNYAP YAPI
Ellidört Park

Yazaki fabrikasında neler oluyor

12-01-2017 00:24:19 - AKYAZI
Yazaki fabrikasında neler oluyor

Yazaki fabrikasında neler oluyor 3 adımda anlama kılavuzu

Hardal Burger Akyazı
Yazaki Kuzuluk fabrikasında neler oluyor anlama kılavuzu
 
1 - Yazaki Fabrikası Toyota fabrikasına üretim yaptığı kablolarda kalite sorunu yaşanması üzerine ürün yetiştirmek için kolları sıvadı yetersiz personel sebebiyle çok sayıda personel alımı yaparak fazla mesai ve 4 vardiya üretime geçtiği iddia edildi. Yaklaşık 3 Ay boyunca fazla mesai yapıldı. Bu da yeterli gelmeyince YAZAKİ’nin Yurt içi ve Yurt dışında bulunan diğer fabrikalarından yüzlerce işçi Akyazı’ya takviye olarak getirilerek üretim açığı giderilmeye çalışıldı. 
 
2-  Aralık ayı sonunda bazı işçiler maaşları eksik yatırıldığı gerekçesiyle sosyal medya ve basın yayın organları üzerinden tepki göstererek haklarının yendiğini iddia etti. Bazı işçiler Fazla mesai çalıştırıldıklarını ve mesai ücreti aldıklarını fakat sonraki ayda fabrikanın fazla mesai için verdiği paraları avans olarak vermiştim diyerek geri aldığını iddia etti. Bazı işçiler ise asgari ücretten düşük maaş yatırıldığını ( 150 , 900, 1100 TL gibi) iddia ettiler. 
 
Akyazı Haber tüm bu iddiaları Yazaki idari sorumlularına sordu.
 
- Yetkililer basında çıkan tüm söylentilerin asılsız olduğunu belirterek.; Fabrikamız 4 vardiya 3000 kişinin üzerinde personelle aralıksız çalışmaktadır. İşten ayrılan işçilerin bu şekilde bir karalamaya girmeleri normal fakat basın olarak hiç bir şey sormadan saldırgan bir tavırla haber yapılmasını etik bulmuyoruz. Her kurumda da olduğu gibi biz de genel prosedürlere uymayan çalışanlarla yollarımızı ayırdık. Bugün hangi kurum olsa şirket kurallarına uymayan kişilerle yola devam edilemez. Yok bu neden, yok şu neden, yok şu sayıda işçi işten atılmış deniyor. Bunlar doğru değil. Çok az sayıda işçinin işine son verildi. Yazaki'de sorun var da diyorlar. Ama biz işlerimize çok iyi bir şekilde devam ediyoruz. Hiçbir sıkıntı yok. Biz kendi işlerimizle uğraşmaya çalışırken bir de bu tarz söylentilerle mücadele ediyoruz. Bizim iş yaptığımız firmalarla sıkıntılar yaşadığımız iddia ediliyor bunlarda gerçeği yansıtmıyor müşterilerimizle ilişkilerimiz gayet iyi. Bu fabrikanın burada olması ilçeye bir kazanımdır. Biz öncelikli olarak Akyazılı olmak üzere üretim kapasitemize göre işçi alımlarımızı sürdürüyoruz. “ açıklaması yapıldı. 
Güven Yapı

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:
Boşver 5 yıl önce2019-10-04 23:55:19

Bende yazakide çalıştım insanın haysiyetiyle gururuyla oynuyorlar bir ekmek parası için çalışmaya gidersin lakin ordakiler senin ekmeğine göz dikerler .fazla çalışırsın mesai yaparsın senin sevmezler arkandan dedikodunu ve iftiranı yaparlar oyuzden yazaki de işçi olmaz

0
-0
KDV düzenlemesiyle ilgili Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten açıklama
1 / 15
BELLONA

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Yasin Emlak