Aydın Metal
ÇAĞRI OTOMOTİV
Toprak Turizm

Bayraktardan Marmara Depremi Mesajı

17-08-2016 16:42:10 - AKYAZI
Bayraktardan Marmara Depremi Mesajı

Akyazı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Z.Şinasi Bayraktar, 17 Ağustos 1999 büyük Marmara depreminin 17. Yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı

Özgür Adımlar

Başkan Bayraktar, bundan 17 yıl önce bölgemizde yaşanan asrın felaketi olan Marmara depremi en acı felaketlerden biri olarak tarihteki yerini almıştır.

 

17 Ağustos depremi Türkiye'nin önemli bir sanayi bölgesi olan Marmara Bölgesi'nde meydana gelmiş ve çok geniş bir coğrafyayı etkilemiş olması, ülkede büyük sıkıntılara neden olmuştur. Ticaret ve ekonomi durma noktasına gelmiş, İlçemizdeki sanayi fabrikalarında ağır hasarlar oluşmuş, üretim faaliyetleri durmuştu. Sanayicilerimizin özverili çalışmaları sonucunda bir iki yıl içerisinde hasarlar onarılmış, yıkılan fabrikalar yeniden yapılarak faaliyete geçmiştir. Bunun yanı sıra  deprem bölgelerine çıkartılan teşviklerle ilçemiz sanayileşmede hızlı bir şekilde ilerleme kaydetmiştir. İlçemiz deprem bölgesinde olması da sanayileşmenin önüne geçememiş, yapılan planlamalar ile ilçemize çok sayıda sanayi tesisi kurulmuş, fabrika binaları deprem yönetmeliklerine uygun şekilde inşa edilmiştir.

 

17 Ağustos gösteriyor ki burada önemli husus, depremle yaşamasını öğrenmek, yaşadığımız alandaki binaları depreme dayanıklı hale getirmek ve yaşadığımız yüzyılın bilimsel verileri ışığında sahip olduğumuz bilgi, birikim ve teknolojiyi kullanarak tedbirlerimizi almamız, kurumlarımızla, vatandaşlarımızla birlik bütünlük içerisinde her zaman hazırlıklı olmalı ve yaşanan büyük acıdan ders çıkararak buna uygun hareket etmektir.

 

Geride yalnızca yıkım ve acı bırakan önemli olaylar genellikle hatırlanmak istenmez. Ancak, 17 Ağustos, sönen umutları yeniden canlandırmak, vatandaşlarımıza güven duygusunu yeniden kazandırmak ve depremle yaşamayı öğrenebilmemiz için bize sorumluluklarımızı hatırlatan bir tarihtir. Başkan Bayraktar, bu duygu ve düşüncelerle 17 Ağustos 1999’da başta ilimiz ve ilçemiz olmak üzere hayatını kaybeden deprem şehitlerimizi rahmetle anıyor, yakınlarına başsağlığı ve sabır diliyorum, dedi

 

Akgün Restoran Çorba

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:
Makam aracı kullanmayan belediye başkanı işe otobüsle gidiyor
1 / 15
Murat Optik

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Networks