Çetinler Kereste İnşaat Akyazı
Batakköylü Düğün Salonu

ATSO-İŞKUR 4. Girişimcilik Kursu Başladı

22-07-2016 14:44:55 - AKYAZI
ATSO-İŞKUR 4. Girişimcilik Kursu Başladı

Akyazı Ticaret ve Sanayi Odası ile İş-Kur İl Müdürlüğü arasında gerçekleşen girişimcilik kursunun DÖRDÜNCÜSÜ ATSO salonunda başladı

Hardal Burger Akyazı

Akyazı Ticaret ve Sanayi Odası ile İş-Kur İl Müdürlüğü arasında gerçekleşen protokol gereği açılmasına karar verilen girişimcilik kursunun DÖRDÜNCÜSÜ ATSO salonunda başladı.

 

25 kursiyerin katıldığı 4. Etap girişimcilik kursunda kursiyerlere Eğitim Uzmanı Özden Yenice ders veriyor. Kurs 10 gün sürecek ve kursiyerler bu 10 günlük süre içinde 70 saat eğitim görecekler.

 

KURSİYERLER ÖNEMLİ HAKLAR ELDE EDECEK

Akyazı Ticaret ve Sanayi Odası tarafından İş-Kur işbirliği ile gerçekleştirilen girişimcilik kursuna katılıp da kurs s onunda sertifika almaya hak kazanan girişimciler KOSGEP’e müracaat ederek geri dönüşümü olmayan 50 bin liralık hibe krediyi alabilecekler. Ayrıca yine sertifikalı kursiyerlerin istemeleri halinde feri dönüşümlü ancak faizsiz 100 bin lira kredi kullanma hakları olacak.

 

BAŞKAN ÖNEMLİ AÇIKLAMALARDA BULUNDU

Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Şinasi Bayraktar 4.etap kursun başlaması nedeniyle yaptığı açıklamada şunları söyledi. “ Bilindiği gibi İş Kur İl Müdürlüğü ile yaptığımız anlaşma gereği Akyazılı girişimcilere dördüncü kursu açmış bulunuyoruz. Bu kursun tamamlanmasının ardından kursa katılan 25 kursiyerimiz sertifika almaya hak kazanacaklar ve böylece sertifika alan kursiyer sayımızda 100’e ulaşmış olacaktır. ATSO olarak biz açtığımız bu kursları çok önemsiyoruz. Çünkü kursu tamamlayan girişimci kardeşlerimiz aldıkları sertifika aracılığı ile önemli haklara sahip olacaklar. İlçemizde yeni yeni girişimcilerin çalışma hayatına girmesi ATSO olarak bizi son derece mutlu etmektedir. Bizim ATSO olarak tek amacımız var o da; İlçemizde işyeri sayısını arttırmak ve böylece işsizliğin belini kırmaktır. Bu düşünce içinde açtığımız bu kurslara gösterilen ilgi nedeniyle İş-Kur İl Müdürlüğü ile yaptığımız 4 kurs ve 100 kursiyer sayımıza bir kurs ve 25 kursiyer daha eklemek isteğimizi yetkililere ilettik onlarda bu talebimizi uygun gördüler ve dördüncü kursun tamamlanmasının hemen ardından beşinci kursumuzu da açacağız. Bunun müjdesini Akyazılı hemşerilerimize vermek istiyorum”

Açtıkları kursları başarıyla tamamlayıp sertifika almaya hak kazanan yeni girişimcilerin Akyazı ekonomisine önemli katkı vereceğine inandığını söyleyen Başkan Bayraktar,  biraz evvel de ifade ettiğim gibi bizim hedefimiz Akyazı’da sınıfı işsizliktir. ATSO olarak bu hedefe ulaşabilmek için üzerimize düşen görev ne ise onu yapıyoruz ve bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz dedi.

UB Group
ATSO-İŞKUR 4. Girişimcilik Kursu Başladı
Marmara Göz
ATSO-İŞKUR 4. Girişimcilik Kursu Başladı
ATSO-İŞKUR 4. Girişimcilik Kursu Başladı
ATSO-İŞKUR 4. Girişimcilik Kursu Başladı
ATSO-İŞKUR 4. Girişimcilik Kursu Başladı
ATSO-İŞKUR 4. Girişimcilik Kursu Başladı
ATSO-İŞKUR 4. Girişimcilik Kursu Başladı

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:
Cumhurbaşkanından Sakaryalı Efe Yağız'a övgü
1 / 15
Yıldız Oyun Gezegeni

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Yakıcı Garden