Bilal Soykan ve Osman Karaoğlan ve Hasan Akcan, HASAN YAZICI
YÖNYAP YAPI
Ellidört Park

ATSO BAŞKANI BAYRAKTARDAN AKYAZIYI KALKINDIRALIM ÇAĞRISI

07-05-2021 12:55:31 - AKYAZI
ATSO BAŞKANI BAYRAKTARDAN AKYAZIYI KALKINDIRALIM ÇAĞRISI

BAYRAKTAR Akyazı'nın ticari potansiyeli ve yatırımcıya sunduğu olanaklar ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Özgür Adımlar
Akyazı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Z.Şinasi Bayraktar Akyazı'nın ticari potansiyeli ve yatırımcıya sunduğu olanaklar ile ilgili açıklamalarda bulundu.
 
Bayraktar Türkiye'nin her ilin  her ilçenin ticari olarak ayrı bir potansiyeli olduğunu ifade ederek Akyazı ilçemizin  ve Sakarya ilimizin yatırımcı için fırsatlar şehri olduğunu belirtti.
Akyazı’nın yatırımcı için kazançlı bir ilçe  olduğundan bahseden Bayraktar, "Akyazı'nın tarımda, turizmde, sanayide ve daha birçok alanda potansiyelinin ekonomiye kazandırılması gerekiyor. Buradan tüm iş dünyamıza seslenmek istiyorum. Akyazı genç nüfusa sahip bir İlçemiz, gelin bu genç nüfusu yatırımlar ile iş sahibi yapalım hem gençlerimiz, hem de yatırımcımız kazansın, kalkınan Akyazı olsun, Sakarya olsun büyüyen Türkiye ekonomisi olsun" diye konuştu.
 
Türkiye’de son dönemde artan işsizlik oranlarında genç nüfus önemli bir yer tutuyor ve bu bizim bölgemiz içinde geçerli.Malesefki genç nüfusumuz olmasına rağmen üyemiz olan sanayi kuruluşlarımız kalifiye eleman ve ara eleman bulma noktasında sıkıntı yaşıyor. Mesleki eğitim Türkiye’de gerek eğitim, gerekse de ekonomi dünyasının en önemli konularının başında geliyor. Sistemin tüm çocukları lisans eğitimi almaya özendirdiği bir ülkede, herkesin yüksek tahsil yapma şansı istatistiki olarak mümkün görünmüyor. Özel üniversite sayısının da hızla artmasına karşın, üniversite mezunu işsiz sayısı her geçen gün çoğalıyor. Bununla birlikte iş dünyası, kalifiye ara elaman bulamadığından ve bu nedenle maliyetlerinin yükseldiğinden, bu durumun ekonomiye olumsuz katkı sunmasından şikâyetçi. Meslek Liselerinin ve mesleki olarak eğitim veren yüksek okullarımızın önemini dünyanın ve ülkemizin yaşamış olduğu pandemi günlerinde kendi çalışmaları ile yapmış oldukları maske, dezenfektan ve benzeri ürünleri yaparak hem okullarına hem de ekonomiye katkıda bulunarak meslek okullarının önemini bir kez daha gösterdiler..Bizlerde Ticaret ve Sanayi Odası olarak eğitime önem veren bir oda olmamız münasebeti ile okulların ihtiyaçlarını ve taleplerini her zaman karşıladık ve karşılamaya da devam edeceğiz dedi.
 
Akyazı, organik tarım  sera tarımı ve tarım sanayisi yatırımı için  ideal bir bölgedir.
 
Akyazı 'nın organik tarım ve tarım sanayisi yatırımı için de  uygun ilçe olduğunu belirten Bayraktar Akyazı  jeotermal kaynakları ve sulanan verimli arazileri sayesinde meyvecilik, sebzecilik, seracılık, hayvancılık ve tarıma dayalı sanayi yatırımları için  ideal  konumunda olan bir bölgedir.Seracılık projeleri ile ürün çeşidi ve miktarında hızlı bir değişimin olacağına dikkat çeken Bayraktar Akyazı ekonomisine ve ülke ekonomisine katkı sağlayacak potansiyelin var olduğunu dile getirdi.
 
Başkan Bayraktar ; Akyazı yatırımcıların hammadde talebine hızlı, kolay ve yerinde ulaşma imkanı sağlamasından dolayı, yatırımların getirisi daha yüksek olan bir İlçemizdir.
Akyazı'nın aynı zamanda metropollere olan yakınlığı ve geçiş noktaları üzerinde olması münasebeti ile ticari pazarlara ulaşmak isteyen yatırımcılara büyük imkanları sunmaktadır dedi. Yatırımcıları Akyazı’mıza davet ediyor ve gerekli teşviki almaları yönünde yapabileceğimizin en iyisini yapmaya hazır olduğumuzu ifade ediyoruz dedi.
 
Bayraktar; Bölgemizdeki tüm fabrikaların arıtma tesisleri bulunmaktadır. Hepsinin arıtma tesislerini hem tam kapasite çalıştırmaları için hem de atıkları derelere boşaltmamaları için ziyaretlerde bulunduk..  Arıtma tesislerini tam kapasite çalıştırmama sebepleri maliyet ve elektrik giderlerinin yüksek oluşundan kaynaklı olduğu tespit edilmiştir. Arıtma tesislerinin çalıştırılması konusunda maliyetlerin düşürülmesi ile ilgili gerekli bilgileri ve belgeleri  Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve yetkililerine bildirdik.
 
Bayraktar ; Ya elektrikte indirim yapılmalı ya da düzenlemeler yapılarak arıtma tesisleri çalıştırılmalıdır. Çevre ve Şehircilik il müdürlüğü de denetimlerini düzenli bir şekilde yapmalıdır. Bütün sıkıntı maliyetlerin yüksek oluşu sebebiyle arıtma tesislerini çalıştırmayarak, arıtma tesisi gideri haricinde gizli bir hat çekerek kimyasal atıkların Mudurnu deresine akıtmaktadırlar. Ayrıca her zaman dile getirdik ve dile getirmeye devam edeceğimiz gibi İlçemizde  bir OSB’nin bulunmamasından kaynaklandığı görüşündeyim Sanayileşme konusunda Sakarya’dan sonra en büyük sanayi kuruluşlarının Akyazı’da bulunduğunu ifade eden Başkan Bayraktar, çarpık sanayileşme sebebiyle bugün bu durumla karşı karşıya kaldıklarını ifade etti ve mevcut sanayimize ek olarak Kuzuluk Sanayi alanları içerisinde bulunan 103 hektarlık alana ilaveten imar planın dışında bulunan 53 hektarlık alanında toprak kurulundan geçmiş olup yapılan ilave imar planı çalışmaları kapsamında plan bütünlüğü açısından Akyazı’mızın gelişmesine büyük katkı sağlayacaktır ifade etti.
UB Group
ATSO BAŞKANI BAYRAKTARDAN AKYAZIYI KALKINDIRALIM ÇAĞRISI
Marmara Göz
Bekirpaşa kavşağında kaza
1 / 15
İstanbul Outlet

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Green Garden