10 K Grup
Ellidört Park

Akyazıda 48 Öğretmen Açığa Alındı

28-07-2016 16:59:38 - AKYAZI
Akyazıda 48 Öğretmen Açığa Alındı

Fetö Kapsamında açığa alından öğretmen sayısı 48'e yükseldi.

Özgür Adımlar

15 Temmuz darbe girişimi sonrası FETÖ ‘nun devlet kadrolarındaki kişilere yönelik yürütülen soruşturmada Akyazı ilçesinde açığa alınan öğretmen sayısı 48’e yükseldi.

Soruşturmaların sürdüğü öğrenildi.

ilk atamaların Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılması bekleniyor. Özellikle okulların açılmasından önce ağustos ayında 20 binden fazla öğretmen alımı yapılacak. Bu öğretmenler yeni eğitim-öğretim yılında görevlerine başlayacak. 

 

FETÖ'cüye erken emeklilik de yok! 

Devlet memurluğundan çıkartılan terör örgütü üyesi kamu çalışanların tekrar devlet kurumlarında ya da özel güvenlik şirketlerinde görev alamayacak. Açığa alınanlarla ilgili de hem idari hem de adli soruşturma devam edecek. Bu süreçte de fiilen devlet memurluğu yapamayacaklar. Dün Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelik ile fiili hizmet zammı (yıpranma ile erken emeklilik) uygulamalarında bazı değişiklikler yapıldı. Özellikle TSK, emniyet ve MİT personeli ile ilgili maddelerde bu personelin yıpranmadan yararlanması için çalışmaların ilgili kamu idaresinde ve belirtilen kadro veya unvanlarda geçmesi gerektiği belirtildi. Yani başka görevlere atananlar yıpranmadan yararlanamayacak. Ayrıca bu soruşturma süresince memuriyetten ayrı kalanlar görevleri ne olursa olsun fiili hizmet zammı (yıpranma) hakkından yararlanamayacak

Ürdüç

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:
Kent merkezinde dehşet: İki kişiyi silahla vurdu
1 / 15
Murat Optik

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Yakıcı Garden