Bilal Soykan ve Osman Karaoğlan ve Hasan Akcan, HASAN YAZICI
İNOĞLU YAPI ÇELİK PREFABRİK YAPILAR
Akyazı Aktaş Sürücü Kursu

AKYAZI TİCARET VE SANAYİ ODASI MECLİSİ YILIN İLK TOPLANTISINI YAPTI

09-01-2017 14:55:12 - AKYAZI
AKYAZI TİCARET VE SANAYİ ODASI MECLİSİ YILIN İLK TOPLANTISINI YAPTI

Akyazı Ticaret ve Sanayi Odası Meclisi 2017 yılının ilk toplantısını yaptı

Özgür Adımlar
Toplantının açılışı Meclis başkanı Muzaffer Başer tarafından yapıldı. Oda Meclisi ilk olarak Yönetim Kurulu tarafından alınan kararları bir kez daha gözden geçirdikten sonra onayladı. 
Oda açısından 2016 yılının başarılı geçtiğine dikkat çeken Yönetim Kurlu Başkanı Şinasi Bayraktar, 2017 yılının da başarılı geçmesi için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi ve 2017 yılının önce Odaya kayıtlı olup çalışmalarını sürdüren üyelerine, Akyazı’ya Sakarya’ya ve Türkiye’ye hayırlar getirmesini temenni etti, bol ve bereketli bir yıl olması dileğinde bulundu.
Başkan Bayraktar, her yıl olduğu gibi 2017 yılında da Odamızın hizmet kalitesini arttırarak girmekteyiz. Üyelerimizin Odamızdan daha kaliteli hizmet almaları için yeniliklerimiz ve çalışmalarımız devam etmektedir. 
ATSO Şirket Kuruluşlarında Odamız Tek Durak Ofisine Dönüşdü.Yine 01 Ocak itibariyle yürürlüğe giren Şirket Kuruluş İşlemleri ve İmza Beyannamesi tasdik yetkisini Odamız bünyesine almış bulunmaktayız. Önceki süreçte şirket kuruluş işlemleri, tescil talepnameleri ve  imza beyannamesi tasdik işlemleri için şirket yetkilileri Notere gidiliyordu, 01 Ocaktan itibaren bu işlemler için notere gidilmeyerek direk odamızda yapılmaya başlamış bulunmaktadır. Şirket kuruluşlarındaki noterlere ödenen tasdik ücretleri yarı yarıya düşürülmüş bulunmaktadır. 
Diğer bir yenilikte bünyemizde bulunan Ticaret Sicil Müdürlüğü servisinde yaptırdıkları her işlem ya da aldıkları Ticaret Sicili belgeleri için Ticaret Sicili Harçlarını Vergi Dairesine ya da bankalara gidip yatırma mecburiyetinde kalmayacaklar. 01 Ocak 2017 tarihinden itibaren Harç Takip ve Tahsil Sistemi’ni (HTS) hizmete soktuk. 01 Ocak itibari ile harçların tahsilat yetkisini Oda’mıza aldık.Bu sistem ile Üyelerimiz Ticaret Sicili işlemleri ve aldıkları belgeler için vergi dairesi ve bankalara giderek zaman kaybına uğramayacaklardır. Ticaret Sicil işlemlerinden doğan  tahsil etmiş olduğumuz harçları odamız beyanname ile birlikte vergi dairesine yatıracaktır.
Başkan Bayraktar, Akyazı Ticaret ve Sanayi Odası üyelerine verdiği hizmetlerin kalitesini her geçen gün arttırıldığına dikkat çekerek, önceliğimiz üyelerimize daha iyi ve daha kaliteli hizmet sunarak üyelerimizin menfaatlerini gözetmektir, dedi. 
Son yıllarda üretim maliyetlerinin artması SGK ve vergi ödemelerinde yaşanan sıkıntıları tarafımıza bildiren üyelerimize bu sıkıntılardan az da olsa kurtulmaları için TOBB ve Bakanlıklar nezdinde  sunduğumuz raporlarla SGK primlerinin ötelenmesi ve vergisini düzenli ödeyenlerin ödüllendirilmesi için yapmış olduğumuz girişimler sonuç vermeye başladı. Aralık 2016 ve Ocak-Şubat 2017 aylarında ödenmesi gereken SGK primleri faizsiz olarak Ekim-Kasım-Aralık 2017 ye ötelenecek. Vergisini düzenli ödeyen üyelerimiz içinde Maliye Bakanlığımız tarafından yapılan çalışma şuan Mecliste. Bununla ilgili açıklamayı Maliye Bakanımız yapacaktır. 
Başkan Bayraktar ayrıca TOBB ile ortak hareket ederek Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve İŞKUR işbirliği ile, Mesleki Eğitim ve İstihdam Seferberlerini başlattık. Bunlardan bir tanesi  İş başı eğitim programları. Bu programlar sayesinde İşveren firmamız para harcamadan iş yerinde eleman yetiştirecek. İşyerinde eğitime katılacak işsize günlük 50 Tl. ( aylık net asgari ücret düzeyinde ) Genel Sağlık, İş Kazası ve Meslek Hastalığı Sigorta Primi. İşbaşı Eğitim Programında İşveren, SGK teşviki ( sgari ücretli bir çalışan için % 15,5). Masrafları vergiden düşme. Firma katılımcıya yemek, yol masrafı vb. adı altında ödeme yapmak isterse bu tutarı da vergiden düşebilecek.
18 yaşından büyük, 29 yaşından küçük kişilerin
Program sonrasında 3 ay içinde işe alınması durumunda işe alan işverenler
- İmalat sanayi sektöründe faaliyet gösteriyorsa 42 ay,
- Diğer sektörlerde faaliyet gösteriyorsa 30 ay süre ile
Mesleki Eğitim ve İstihdam seferberliğinden bir diğeri de ,Mesleki Eğitim Kurslarıdır. Bu kurslar hem teorik eğitim var hem işbaşı eğitim bulunmaktadır. Toplamda 6 aylık bir eğitim olup hem okulda veya işyerinde eğitimler verilmektedir. Bununla ilgili olarak, Kursiyerlerin en az % 50 sini istihdam zorunluluğu, ( verilen kurs süresi kadar – en az 120 gün)dür. Kendi eğitimcisi olmayan firmalara da bulacakları eğitici ücretini de İŞKUR karşılamaktadır. Bu Mesleki Eğitim Kursularından İşverenlerimiz SGK teşviği alacak. SGK işveren priminin % 15.5 i teşvik edilmiş olacak. Bunların süresi de,
Kadınlar ve 18-29   30 yaşından
yaş arası erkekler büyük erkekler
Mesleki Yeterlilik Belgeli 48 ay 24 ay
Mesleki Teknik Eğitim Diplomalı 36 ay 24 ay
Veya İŞKUR Mesleki Eğitim Belgeli
 
Ayrıca İşsiz İŞKUR’a kayıtlı ise süre ilave olarak 6 ay uzamaktadır.
 
Başkan Bayraktar: "Yukarıda da belirttiğimiz gibi ATSO olarak önceliğimiz üyelerimizdir. Üyelerimizin ekonomik, ticari, istihdam ve üretimlerine destek olmak, onlara yol gösterici olmak, günümüz teknolojilerinden faydalanmalarını sağlamak için mücadelemizi vermeye devam ediyoruz. Odamız da verilen hizmetlerin kalitesini arttırarak üyelerimize vermiş olduğumuz değerin artmasını sağlamaktayız. Girmiş olduğumuz 2017 yılında Oda olarak daha da yenilikçi olacağız. Bununla ilgili daha yenilikçi çalışmalarımız da devam etmektedir. Bu vesile ile 2017 yılının ülkemize, milletimize ve tüm üyelerimize sağlık, huzur, barış ve yaşanılabilir bir dünya getirmesini diler, işlerinizde başarılarınızın devamını temenni ederim." dedi.
Marmara Göz
AKYAZI TİCARET VE SANAYİ ODASI MECLİSİ YILIN İLK TOPLANTISINI YAPTI
Akgün Restoran Çorba
AKYAZI TİCARET VE SANAYİ ODASI MECLİSİ YILIN İLK TOPLANTISINI YAPTI
AKYAZI TİCARET VE SANAYİ ODASI MECLİSİ YILIN İLK TOPLANTISINI YAPTI
AKYAZI TİCARET VE SANAYİ ODASI MECLİSİ YILIN İLK TOPLANTISINI YAPTI
AKYAZI TİCARET VE SANAYİ ODASI MECLİSİ YILIN İLK TOPLANTISINI YAPTI

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:
Bekirpaşa kavşağında kaza
1 / 15
İstanbul Outlet

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Green Garden