Bilal Soykan ve Osman Karaoğlan ve Hasan Akcan, HASAN YAZICI
Çetinler Kereste İnşaat Akyazı
Toprak Turizm

Akyazı Kaymakamı Kalaylı Yeni Kimlik Müracaatında Bulundu

18-01-2017 11:30:47 - AKYAZI
 Akyazı Kaymakamı Kalaylı Yeni Kimlik Müracaatında Bulundu

Akyazı Kaymakamı Ömer Kalaylı Yeni kimlik kartı için Akyazı İlçe Nüfus Müdürlüğüne giderek başvuruda bulundu

Özgür Adımlar
Akyazı Kaymakamı Ömer Kalaylı, İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünce yürütülen ve ülke genelinde uygulamaya konulan "Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı’’ projesi kapsamında başvuruda bulundu.
 
Kaymakam Kalaylı, İlçe Nüfus Müdürlüğünü ziyaretinde, müracaatları alınmaya başlanan yeni kimlik kartları ile ilgili bilgi alarak, kimlik kartı müracaatında bulundu. Yeni kimlik alımı için gerekli olan parmak izinin sisteme yüklenmesinin ardından diğer işlemleri yerine getiren Ömer Kalaylı , “ Uluslar arası standartlara uygun olarak tasarlanan bu akıllı kartlar kesinlikle taklit edilemiyor. Vatandaşlarımız ilçe nüfus müdürlüğüne giderek yeni kimlik kartı başvurusunda bulunabilirler. Yeni kimlik kartlarının 10 yıllık kullanım ömrüne sahip. Yeni kimlik kartları, vatandaşa ait nüfus, fotoğraf ve biyometrik verilerin, üzerindeki temaslı yongaya güvenli bir şekilde kaydedilmesinden sonra, yetkisiz kimseler tarafından içindeki verilerin yeniden üretilmesini ya da değiştirilmesini olanaksız hale getirecek şekilde tasarlanmıştır. Kimlik kartı ile güvenli kimlik doğrulaması yapılabilecektir’’ dedi.
 
YENİ T.C. KİMLİK KARTI İÇİN İZLENECEK YOLLAR
 
Kimlik kartı başvuruları İnternet ya da çağrı merkezinden randevu alınarak yapılabileceği gibi randevusuz da nüfus müdürlüklerine yapılabilecek. Nüfus müdürlüklerine gelemeyecek durumda olan engelli, yaşlı, yatalak hasta gibi vatandaşların başvuruları ise Gezici Kayıt Terminalleri ile alınabilecek. Yeni kimlik kart başvurusu için nüfus cüzdanı veya tanıtıcı kimlik belgesi ve 15 yaşından büyükler için son altı ay içinde çekilmiş bir adet biyometrik fotoğraf istenilecek. Ayrıca başvuru sırasında kanuni süresi içerisinde yapılan doğum bildirimleri hariç kimlik kartı için 16 TL, kayıp kimlik kartı için ise 32 TL müracaat sırasında değerli kâğıt ücreti tahsil edilecek. Vatandaşlar, kimlik kartının hangi aşamada olduğunu İnternet üzerinden veya çağrı merkezinden takip edebilecekler. Kimlik kartı, hazırlandıktan sonra vatandaşların başvuru sırasında belirttiği adrese PTT kargo ile teslim edilecek.
UB Group
 Akyazı Kaymakamı Kalaylı Yeni Kimlik Müracaatında Bulundu
Akgün Restoran Çorba

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:
Bekirpaşa kavşağında kaza
1 / 15
BELLONA

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Green Garden