Bilal Soykan ve Osman Karaoğlan ve Hasan Akcan, HASAN YAZICI
YÖNYAP YAPI
Batakköylü Düğün Salonu

Akyazı Jandarması Darbe Emrine Uymadı

20-07-2016 22:57:11 - AKYAZI
Akyazı Jandarması Darbe Emrine Uymadı

Türkiye’de 15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişiminin Akyazı’daki detayları ortaya çıkmaya başladı.

Özgür Adımlar

İlçe Jandarma Komutanını sağduyulu davranışı nedeniyle ilçemizde büyük badire atlatıldığı ortaya çıktı.
İlçemizde ilçe Jandarma komutanlığına Cuntacılar tarafından TSK kanalıyla sayfalarca emir gönderildiği öğrenildi. Gelen emirlerde ilk olarak gözaltına alınacaklar ve sonrasında alınacak tedbirler ve yapılacak işlemlerin emredildiği iddia edildi.

 

Cuntacı askerler tarafından resmi olarak gelen emirler karşısında soğukkanlılığını bozmayan Yüzbaşı Mustafa Hekimoğlu korsan emirlere uymayarak Devletin ve milletin yanında yer aldı Akyazı ilçe kaymakamı Kamuran Mustafa Ballıya durumu haber verdiği ve iletişime geçtiği öğrenildi. Kaymakam Ballı ve başkan Akcan beraberinde ilçe emniyet müdürüyle ilçe jandarma komutanlığına giderek durum hakkında bilgi aldı ve birlikte hareket ederek Akyazı’da bir kişinin bile burnu kanamadan olayı idare ettikleri öğrenildi.

 

Öte yandan aynı gece Akyazı ilçe emniyet müdürlüğüne darbe teşebbüsü olduğu ve emniyet binasına yaklaşan darbecilerin uyarısın vurulması emri geldiği öğrenildi. Çelik yeleklerle teyakkuza geçen emniyeti ilçe jandarma komutanının darbe girişimine destek vermedikleri bilgisiyle ilçede gerginlik sona erdi.
Halkında sokaklara inmesiyle Jandarma, Emniyet, Belediye , Sivil Toplum kuruluşları ve Tüm siyasi partiler tek yumruk olarak Darbecilere karşı duruş sergiledi.

 

ÖZEL HABER / AKYAZI HABER
 

Güven Yapı

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:
Bekirpaşa kavşağında kaza
1 / 15
Yıldız Oyun Gezegeni

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

UB Group