ÇAĞRI OTOMOTİV
Akyazı Aktaş Sürücü Kursu

Yetki İçin Meclis Olağanüstü Toplandı

25-08-2014 11:33:54 - AKYAZI
Yetki İçin Meclis Olağanüstü Toplandı

Akyazı Belediyesi tarafından bu yıl 52.’si yapılacak olan Akbalık Güreşleri’nde dereceye giren sporcuları ödüllendirmek için belediye meclisini olağanüstü toplayarak yetki aldı.

Hardal Burger Akyazı

Başkan Yardımcısı Mehmet Çakmak başkanlığında Akyazı Belediye Meclis Salonu’nda yapılan olağanüstü toplantının iki gündem maddesi karara bağlandı.

Akyazı belediyesi tarafından bu yıl 52. yapılacak olan Akbalık güreşlerinde dereceye giren sporcuları ödüllendirmek için belediye meclisini olağanüstü toplayarak yetki aldı.

Başkan yardımcısı Mehmet Çakmak başkanlığında Akyazı belediye meclis salonunda yapılan olağanüstü toplantının iki gündem maddesi karara bağlandı.

Olağanüstü meclis toplantınsın birinci gündem maddesi; ilçemizi ulusal ve uluslar arası spor kamuoyunda tanıtan, üstün başarı gösteren veya derece alan sporcuların, teknik yönetici, Antrenör ve öğrencilerin 5393 sayılı kanunun 14/b maddesi uyarınca ödüllendirilmesi amacıyla belediye başkanına yetki verilmesi teklifinin görüşülmesi.

Olağanüstü meclis toplantınsın ikinci gündem maddesi; ilçemiz Cumhuriyet mahesi 417-ada 8 parsel 3107,m2 miktarındaki taşınmazın Dini tesis alanı olarak imar tadilatı teklifinin görüşülmesi. Maddesi İmar komisyonuna havale edilmesi oy çokluğuyla kabul edildi.

Gündem dışı konuşma yapan MHP belediye meclis üyesi Murat Öz, belediye başkanı Akcan kendine yetki alacak diye bizi buraya olağanüstü meclis toplantısı diye toplaması uygun olmamıştır. Akbalık güreşlerinin yapılacağı iki ay önceden belli idi. Alınan meclis kararı neticesinde ödenecek ödül miktarı da belli değil. Ucu açık bir ödüllendirme bu. Son güne bırakarak bizi burada keyfi kararın alınması için toplaması ve oturum parasını düşünürseniz 2400 tl belediyeyi zarar ettirilmesi doğru değildir dedi.

Meclis üyesi öz yer satışları ile ilgili olarak ta; Akyazı belediyesin sınırlarının büyükşehir belediyesi kapsamına girmesi sonucu köy ve mahelerdeki taşınmazların belediye geçmesi ile birlikte seçim döneminde mevcut yerleri “satmayacağım” dediğiniz halde bu yerlerin satışının yapılması halkı rahatsız etmiştir. Yapılan ihale neden kapalı kapılar ardında yapıldı. Siz diyebilirsiniz ki ihale kanuna uygun yapıldı. Biz kanunsuz yapıldı demiyoruz ki. Niye kapalı yapıldı diyoruz? Bu kararı biz almadık eski başkan ve meclis aldı diyebilirsiniz ama eski meclisin almış olduğu sıcak su meselesini meclise getirip iptal ettirdiniz. Niye yer satışlarıyla ilgili maddeyi meclise getirip iptal ettirmediniz. Demek ki kapalı ihale sizinde işinize geldi. İhale şeffaf yapılsa idi hiç kimse zan altında kalmadan şeffaf bir belediyecilik örneği sergileye biriz. Bize de bu şeffaflık yakışırdı.  Takdir sizindir dedi.

SEZAİ YOLCUOĞLU

Ürdüç
Yetki İçin Meclis Olağanüstü Toplandı
UB Group
Yetki İçin Meclis Olağanüstü Toplandı
Yetki İçin Meclis Olağanüstü Toplandı
Yetki İçin Meclis Olağanüstü Toplandı

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:
11 yıl önce2014-08-27 12:22:21

Arkadaşlar biz sıcak su iptal oldu diye kocunmuyoruzki.iptalin akyazi için hayırlı olacağına inandık bizde olumlu oy kullandık.herhalde bizimde olumlu oy kullandığımızdan haberiniz yok.biz akyazı için hayırlı olduğuna inandığımız her konuda başkanın yanındayız.yanlış olduğuna inandığımız işlerdede fikrimizi söylüyoruz.biz ihalenin kapalı olmasaını iptal edip açık yapılsın belki belediye üç beş kuruş fazla kazanır dedik.kötümü demişiş.birde siz bizi bırakalım akyazı hepimizin.seçim biti artık hedef akyazıya hizmet olsun.murat öz

0
-0
11 yıl önce2014-08-27 10:47:08

Akyazı'nın gelişme damarları,DİNAZORLARLA tıkanmış.Burdan bir CACIK olmaz.

0
-0
11 yıl önce2014-08-27 10:45:37

Allah aşkına malzemeye bir bakın,ondan sonra beklentiye girin,makus tarihimiz değişmedi,ben başka bir yerde oturma planları içindeyim,sizede tavsiye ederimÖmrümüzün kıymetini bilelim,boşa vakit harcamayalım.

0
-0
11 yıl önce2014-08-26 17:41:14

mobese sistemini neden kişmse konuşlmuyor ne zaman yapılacak unutuldu gittti artık

0
-0
11 yıl önce2014-08-26 10:37:12

Hazir toplanmisken akyazi'nin milli egitiminde yapilan kiyimi da konussaydiniz. Belki de listeler size göre hazirlandigi icin konusma geregi hissetmemissinizdir. Dogru ya birakin egitimi, adaleti, Hakki-hukuku. Gelsin yeni ihaleler, yeni satilacak yerler.

0
-0
11 yıl önce2014-08-26 00:18:14

Sanki akyazının başka sorunu yok hemen toplanın bonzai haberinden bilginiz yok başa geldinizden beri hiç bişey yapmadınız yazıklar olsun herşey aynı hatta dahada kötü anlayana

0
-0
11 yıl önce2014-08-26 19:43:43

Sıcak suyla ilgili yorum yapan beyfendi bilmeden sadece yanlı bir yorum yapmışsınız. Ii merkezinin ihalesinde zaten bu var ve ak çarşıda termal havuz var. Belediye özel idarenin kapanacak olmasıyla ancak bu hakkı almış ve alınan para özel idareye yatırılmıştır.eğer bu işlem yapılmasaydı bu kaynakta özel bir firmaya gidecekti. Ayrıca Üniversitesi de ile imzalanan protokolle oiş merkezinin olduğu bölgede yapılacak fakülte içinde sıcak su vardı. Belediye bu protokole yaklaşaık 1 250 000 kara geçmiştir. Bunu anlayacak kafa maalesef sizde yok. Bakalım üniversite çalışması devam edecekmi iş merkezine sıcak su verilmicekmi. Hep birlikte görecezz

0
-0
11 yıl önce2014-08-25 18:57:08

Kimleri başımıza yönetici seçtik yarab

0
-0
11 yıl önce2014-08-25 17:54:22

yan sanayilere bak :)

0
-0
11 yıl önce2014-08-25 15:52:30

4 meclis üyesiyle adamlar her toplantıda gerekli ya da gereksiz söz alıp konuışuyor.bu bizim 21 tanesi ne düşünüyorlar hale bir cümle kullanmadan sezonu kapatacaklar yazıkk

0
-0
11 yıl önce2014-08-26 08:51:31

Ey seçilmiş kişiler siz oraya böyle gereksiz bir şey için toplantı yapıyor şunuz altındere kuzulukta büyük sorun var saski ile milletten yapılmayan kanalizasyon için atık su parası alıyorlar bu sorunu sizlerde biliyorsunuz sizler o makama hava atmak için degil milletin hakkını korumak için seçildiniz ama kimseden ses yok bizde diyoruzki bizlerin hakkını savunamayacak kadar aciz olan sizler bir daha ki seçimde bu yaptıklarınızı değerlendirecek olan bizler

0
-0
11 yıl önce2014-08-25 15:48:25

MURAT ÖZ BEYEFENDİ "ESKİ MECLİSİN ALMIŞ OLDUĞU SICAK SU MESELESİNİ MECLİSE GETİRİP İPTAL ETTİRDİNİZ" DİYORSUNUZ BU LAFINIZ YALANDIR.ESKİ MECLİS BEL.AİT SICAK SU KUYUSU İÇİN SATIŞ KARARI ALMAMIŞTIR.YANİ MECLİS KARARI YOKTUR .HATTA ENCÜMEN KARARI BİLE YOKTUR.ESKİ BAŞKAN BAŞKANLIĞININ BİTİMİNE ÜÇ GÜN KALA BELEDİYE SICAK SU KUYUSUNUN ÜÇTE BİR İŞLETİM HAKKINI SADECE KENDİSİ PROTOKOLLE 29 YILLIĞINA 250 000 TL YE SATMIŞTIR.BL.BŞK LIĞINDA ÜÇ GÜNÜ KALMIŞ BİR BAŞ NIN GELECEĞE DÖNÜK 29 YILLIĞINA MECLİS VE ENC.KARARI OLMADAN BL ZARARINA BİR UYGULAMA YAPIYOR VE SİZ BUNDAN ZORLANIYORSUNUZ.ANLAMAK MÜMKÜN DEĞİL.DOĞRUSU BUDUR.YASAL OLMAYAN VE BELEDİYEYİ ZARARA UĞRATAN BU UYGULAMAYI GELİR GELMEZ İPTAL EDİLMESİ ÇOK MU ZORUNUZA GİTTİ.

0
-0
Kayan tır yoldan çıktı
1 / 15
Yakıcı Garden

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Turgay Usta (Akgün Restoran)