10 K Grup
Ellidört Park

Yavuz Bahadıroğlu Konferansı Yoğun Katılımla Gerçekleştirildi

30-03-2015 13:39:01 - AKYAZI
Yavuz Bahadıroğlu Konferansı Yoğun Katılımla Gerçekleştirildi

Akyazı ve Sakarya Büyükşehir Belediyesi Tarafından gerçekleştirilen Çanakkale konulu konferansa yoğun katılım oldu.

Özgür Adımlar

Yavuz Bahadıroğlu Konuşmasında, Çanakkale Zaferi’nin kazanılmasında etkili olan bilinmeyen yönleri anlattı. “Bir millet kaybettiği değerleri kaybettiği yerde ararsa bulur. Neyi kaybettiniz dürüstlüğü mü? Çanakkale’ye gideceksiniz. Fedakarlığı mı kaybettiniz? Çanakkale’ye gideceksiniz. Dostluğu mu kaybettiniz? Çanakkale’ye gideceksiniz. Kardeşliği mi kaybettiniz? Çanakkale’ye gideceksiniz. Besmeleyi mi hatırlamıyorsunuz artık? Çanakkale’ye gideceksiniz. Çünkü derler ki 4 kelime çok fazla yankılanırdı Çanakkale’de. Birincisi Allah, ikincisi Bismillah, üçüncüsü Selamün Aleyküm, dördüncüsü kardeşlik. 1915 yılında Çanakkale’de Türk yok, Kürt yok, Laz yok, Çerkez yok, Arap yok, Abaza yok. Sadece ve sadece kardeş var. Öyle bir kardeşlik ki İngiliz makineli tüfeklerinin önüne kardeşim evlidir, çocuklarını yetim bırakmasın ben bekarım diyerek atlayan kahramanlar var. Kardeşliğin bu derecesini yeniden tesis edebilirsek, Türkiye Cumhuriyeti; Bayrağıyla, toprağıyla ve ezanıyla büyüyerek kıyamete kadar yaşayacaktır” dedi.

Çanakkale Zaferi’nin kazanılmasında büyük fedakarlıklar yapıldığının altını çizen Bahadıroğlu, Türk askerinin süpürge tohumlarını yiyerek savaştığını, kadınların ve çocuk askerlerin şehit düştüğünü, Türk komutanların zeka dolu taktiklerle soba borularını top gibi göstererek düşmana korku yaşattığını, çeşitli örnek ve hikayelerle dinleyicilere aktardı.

Mehteran takımıyla açılışı yapılan programda neşeli ve renkli  sahneler oldu. Okunan mehter marşlarıyla katılımcılar kendinden geçti. Tarihçi ve yazar Yavuz Bahadıroğlu  Akyazı konferans salonunu dolduran kalabalığa Çanakkale zaferinin görünmeyen ve bilinmeyen yönlerini anlattı. Konuşmasında;“Çanakkale zaferinin insan kaynaklarının, ekonominin, silahın, cephanenin bittiği imkansızlıklar savaşıdır. Çanakkale zaferi askeri stratejiyle değil, iman gücü, ve kardeşlik ruhuyla mucizelerle kazanılmış savaştır.

Çanakkale zaferinde çok büyük fedakarlıkların yapıldığını  vurgulayan tarihçi yazar, askerlik yaşının 13 yaşa düştüğü 45 kilodan yukarı olan çocuk, yaşlı, genç, fark etmez hatta doktorların ve öğretmenlerin bile hepsinin cepheye savaşa gönderildiği yerdir Çanakkale. Çanakkale kolların, bacakların, etlerin ve kemiklerin havada uçuştuğu yerdir. Çanakkale metre kareye 2350 top mermisinin düştüğü yerdir. santimetre karesi şehit kanıyla yoğrulmuş yerdir Çanakkale. Peygamber efendimizin teşrif ettiği ve manevi desteğini verdiği yerdir Çanakkale” dedi.

 Konuşmasının ardından kendisine Akyazı Belediye başkanı Hasan Akcan tarafından çiçek takdim edildi ve okur severlerinin kitaplarını imzaladı.

Marmara Göz
Yavuz Bahadıroğlu Konferansı Yoğun Katılımla Gerçekleştirildi
Ürdüç
Yavuz Bahadıroğlu Konferansı Yoğun Katılımla Gerçekleştirildi
Yavuz Bahadıroğlu Konferansı Yoğun Katılımla Gerçekleştirildi
Yavuz Bahadıroğlu Konferansı Yoğun Katılımla Gerçekleştirildi
Yavuz Bahadıroğlu Konferansı Yoğun Katılımla Gerçekleştirildi
Yavuz Bahadıroğlu Konferansı Yoğun Katılımla Gerçekleştirildi

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:
10 yıl önce2015-04-03 17:15:26

Eğer sen muslumansa kuranda ahın söylediği gibi onun indirdiği ile hukmetmelişin.laikliği iyi bir şey değil.

0
-0
10 yıl önce2015-04-01 07:13:20

boş işlerle ugraşmayın böyle luzumsüz programlar yapıp belediyenin paralarını yedirmeyin hizmet yapın hizmet dikili taşını görmedik başkan lay lay lom peşindesiniz

0
-1
10 yıl önce2015-03-31 15:10:17

BU ADAM ATATÜRKÜ SEVMEDİĞİNİ REKLAM EDER HER PROGRAMDA.AYRICA KİMSENİN ATATÜRKE TAPTIĞI YOK SEVİYORSAK SAYGI DUYDUĞUMUZDAN MİNNETİMİZDEN SEVİYORUZ SEN ONU GİT BİZİM İÇİN 2. BİR PEYGAMBER DİYENLERE SÖYLE.AYRICA ATATÜRKE İSABET EDEN ŞARAPNEL PARÇASININ SAATE DENK GELMESİDE AYRI BİR LUTUFTUR ALLAH TARAFINDAN.

2
-2
10 yıl önce2015-03-30 22:57:36

cumhuriyete ve laikliğe karşı olanları dinlesen ne olur dinlemesen ne olur bu cumhuriyet olmasaydı acaba bunlar nerelerde olurlardı

4
-4
10 yıl önce2015-03-30 18:18:01

çanakkale savaşında anafartalar grup komutanı mustafa kemal atatürk yokmuydu hiç bahsetmemiş.....yazıklar olsun bunu getirenede bu zihniyetede..birilerini kendi kafanızdan silebilirsiniz ama tarih silmez en önemlisi kalplerden silemezsiniz

5
-6
10 yıl önce2015-03-30 20:10:08

Mustafa Kemal'den layıgıyla bahsetti gelmediğin için dinleyememişsin.

1
-1
10 yıl önce2015-03-30 20:37:24

önemli olan orada çarpışan herkesin ah için çarpışmış olmasıdır.eğer ki iman kuvveti olmasaydı en iyi strateji bile nafile gelirdi. ''onu bu kadar yükseltmeyin ululaştırmayın'' o olmasaydı olmazdık demeyin ah yardım etmese o iman gücünü vermese olmazdık deyin.

3
-0
Kayan tır yoldan çıktı
1 / 15
BELLONA

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Turgay Usta (Akgün Restoran)